Guide i Val Thorens

Skal til VT i januar. Trenger tips om gode fjellguider.
Takk!

har aldri brukt guide men har generellt en dårlig oppfatting. I alle fall når deg gjelder guider for toppturer, har selv vert oppe i et tilfelle der en guide anbefalte oss å snu, for det skulle han og klienten. men når de så at vi gikk videre så kom de etter. klienten var seriøst kjørt og den siste biten mot toppen var langs en skarp rygg med mye vind. lurer på om det var klienten som overtalte guiden til å fortsette når de så vi gikk. det er i tilfelle et veldig styggt tilfelle! har og sett mye annet rart når det gjelder guider i alpene

Var i Val Thorens i fjor. Leide da guide en av de første dagene. Han viste oss mange fine plasser å kjøre, disse plassene besøkte vi selv senere i uka. Leide Langleys egen guide. Han heter Francois. Han kjører både alpint og telemark. Vet ikke om han kjører brett også. Du får tak i han på Hotel Tango. Skriv dere opp på lista tidlig, hvis ikke kan det være for sent!

Har hatt Francois som guide i 2 dager i Val Thorens og det kan anbefales!

Har alltid hatt guide når jeg har vært på tur, syns det er vel anvendte Euro og spesielt i Val Thorens hvor det er mange muligheter..

Synes generelt at bruk av guider er oppskrytt. Er en vant til fjell og har en del erfaring så mener jeg at en får mer ut av å ikke bruke guide. Dette begrunner jeg med at en dermed SKAL/MÅ sette seg inn i teorier og praksis omkring skredfarer. Dette igjen betinger at en er ydmyk og ser sin begrensing. Et argument som at guiden viser deg de beste plassene er greit, men viser latskap. Halve moro er jo å finne ut hvor den bra offpisten er (bøker, internett og blader, spør kjentfolk), se på kartet (både pistkart og vanlig kart) og finne fram. Guideelskere (og guider) vil naturligvis være uenig, og det respekterer jeg. Og når en ferdes i områder med mye bresprekker så forstår jeg også motivet med å leie guide, men utover dette mener jeg at en bør utforske fjellene på egen kompetanse. Har ellers sett guider dra opp klienten sin som en hund i band opp til mt. Blanc. Ikke akkurat vakkert! Og foresten, har vært flere ganger i Val Thorens, uten guide, og funnet genial og lett-tilgjengelig offpiste.

-

 
Annonse
Annonse
Annonse