Global oppvarming uunngåelig.

Det er ikke mulig å stabilisere utslippene av klimagasser, sier USAs klimasjef til Dagbladet.no.

http://www.dagbladet.no/kunnskap/2004/12/13/417489.html

Noensinne sett en så smørblid fyr før?? det har ikke jeg..
Hva er det de har å knaske på over atlanteren vi ikke har her i byen a..?

Dei seie jo at den globale oppvarminge kan få ein negativ effekt, veldig varmt, veldig kaldt.....hadde vore litt konge om ein god sommar hadde vore 1 m me snø i fjellet!!grin

Er det ikke sånn at hvis polisen smelter, så kommer det mye ferskvann i Atlanterhavet, og at Golfstrømmen tar en annen vei pga dette?
Ooog.. At vi igjen, som følge av alt det får bortimot konsant vinter og kulde??

Ja, 1 meter med snø på flatmark i lavlandet midt på sommeren. Da snakker vi turistmagnet, og vi kan bakse i pudder hele året..! Juhuu!!

Jeg går ut og setter bilen på tomgang. Nuh!! surprisedD

ja er etter hva jeg har hørt helt riktig. golfstrømmen snur og norge vil få "ny istid" ikke sånn at vi dør, men det vil bli veldig kaldt og spesielt vintrene vil bli ekstremt kalde. og det mine venner det er ikke no særlig kult!


lollipop

Dette er bare en av to teorier, sånn jeg har skjønt det. Det som er mest sannsynlig, er at golfstrømmen fortsetter som før, og temperaturen stigen en god del de neste 50 år, dvs INGEN snø og generelt drittvær og helvete. Litt sånn Bergen i september hele året. Den andre muligheten, som ingen egentlig kan bevise, men som er teoretisk mulig, er at golfstrømmen stopper opp og temperaturen faller en god del i stedet. Faren med det er at det fort kan bli for kaldt, dvs som Sibir om vinteren hele året. Og det er en grunn til at det bor få mennesker i Sibir... Så jeg stemmer for å slå av motoren og beholde klimaet slik det er nå (eller hvertfall slik det var for 10 år siden).

USA står for 25% av all klimagassutslipp i verden.
Så når dere sitter hjemme og klager over hvor lite snø det er på fjellet...then you know who to blame.
Men vi skal ikke se bort ifra andre land som også forurenser mye.

Nå forsøker skistedene i USA å gjøre noe med problemene, og global oppvarming har førsteprioritet:
http://www.aftenposten.no/nyheter/miljo/article1525208.ece

Det vanskeligste er vel å finne en løsning for å forhindre den globale oppvarmingen. Men...
Ikke gi opp ennå, vi kan forsatt redde de fremtidige vintrene!

det er veldig mye vi kan gjøre for å redusere utslippene, også her i norge.

vi kan slutte å kjøre bil til alt som ligger innenfor 10km; slutte å bruke bilen som en ytterjakke!

vi kan begrense oss til bare en fly-ferie i året, eller bruke tog.

vi kan redusere forbruket av unødvendige luksusvarer; kjøpe mindre klær osv.

Hovedbudskapet er: vi må senke det generell forbruket vårt!

nå er det ikke sikkert at golfstrømmen endrer retning da... det er bare en godt kjennt teori.

Problemet er jo nettopp at det er umulig å vite hva som vil skje dersom temperaturen heves. De som har våte drømmer om helårspudder, evt. bikinisesong og halvnakne damer året rundt (alt etter preferanser) blir kanskej skuffa når det eneste som blir resultatet av vårt bulemiske forbruk er regn og storm. Og muligens en skokk med bangladeshere som har blitt skylt vekk fra hjemlandet sitt..

Anngående at USA står for 25% av alle klimagassutslippene i verden. Så er faktisk NORGE også et av de VÆRSRE landene på dette punktet. Norge er et av landene som slipper ut mest co2 pr. innbygger. Ja... USA er ille, men det hadde ikke gjort noe om vi brydde oss litt i Norge heller.

men selv om norge har høyest tall pr innbygger, så betyr ikke det så mye, siden det bor jææævli lite folk i landet vårt..

Typisk USA!!
Regjeringen vil ikke redusere sine utslipp for de er livredd for å ikke få støtte hos folket .
Og grunnen til at det er blitt sånn er jo at de ikke vet en dritt om noe som har med miljø å gjøre derfor fortsetter de slik de alltid har gjort.... helv...ettes idiota!!

Det er vel litt USA vel, ingenting kan bli endret på. Alltid skal de si at det er umulig å ikke gjøre slutt på den globale oppvarmingen. De liker jo å kjøre disse svære harry bilene sine, da... Det er ikke bra med disse amerikanerne...

klimaendringane er ikkje menneske skapte... det er ikkje noke unormalt høge verdiar med co2 i atmosfæren no.. det er berre høgre enn kva det var for nokon år tilbake.. det er greit og fint at land vil minke utslippa sine, men det er ingen grunn til å få panikk. polane kjem ikkje til å smelte på tusenvis av år..... og vis dette ikkje stemmer kan dere heller komme å banke meg med eit balltre. men vent til etter polsmeltinga med det siste.......... :P

Klimaendringene ER menneskeskapte! det er så å si alle forskerene eninge om no.

Til dere som syns at det er bra at vi kanskje får en ny istid: er dere klar over at det ikkje betyr masse pudder og sol året rudt, men kanskje 1 meter stein hard is og elendig vær som gjør slik at skisenterene må stenge?

Det e jo ikkje sikkert at det blir sånn, men eg syns at me ikkje kan ta sjansen på at det skjer, så alle må begynne å ta dette på alvor snart!
Og alle kan gjøre noe!
- Ta buss i stedet for bil viss du må reise
- gå/ ta sykkelen i stedet for bilen når du kan
- dusj kortere
- ikkje hiv søppel over alt
- + mye mer som eg ikkje gidder å skrive...

Jeg tror det hele er propaganda. Verden raser ikke sammen fordi vi har hatt en dårlig vinter. I fjellet er det jo masse snø i år. I fjor var det masse snø på østlandet. Debatten blir latterlig, og har man et annet syn blir man hengt ut. I gamle dager ble man hengt ut hvis man mente jorden ikke var flat. Det var det lille flertallet som hadde rett da...

Her er en underskriftskampanje med navn på "noen" forskere som IKKE støtter teorien om menneskeskapt global oppvarming.

http://www.oism.org/pproject/s33p338.htm

Det anbefales også å lese Michael Crichtons bok "State of Fear", som tar et oppgjør med miljøbevegelsen. Her er et ganske tankevekkende utdrag:

http://www.michaelcrichton.com/fear/index.html

Det er faktisk ikke stort vi kan gjøre her i lille Norge..

Norge har et veldig lite innbyggertall..

I USA foreksempel har jo omtrent alle inbyggerne(som ikke er fattige) store pickuper, i tilegg til annen bil..

Selv tror jeg vi uroer oss for mye..

Det er sA syyykt mykje spekulasjon i alt om global oppvarming og følger.. personlig trur eg at global oppvarming ikkje er menneske skapt, men ein naturleg variasjon av temperatur i på jorda. Eg seier ikkje at biler og fabrikker ikkje forrurensar, men på andre måtar enn merkverdig oppvarming.

At ein "ekspert" går ut å seier at det er uunngåelig betyr ikkje at det stemmer. Det er ein god hypotese, men å stadfeste det på den måten tykkjer eg at blir feil.

Det stemmer at en del forskere mener den globale oppvarmingen er naturskapt, og dersom vi ser på middeltemperaturen på jorda i et langt perspektiv, vil vi se at den har hatt store variasjoner.

Det har imidlertid vist seg å være en sammenheng mellom mengden co2 i atmosfæren, og temperaturen. Dette kan skyldes naturlige faktorer som for eksempel co2s løselighet i vann (hav) ved ulike temperaturer, men tendensen høyt co2 innhold, høy temperatur er ganske klar.

Etter den industrialiserte revolusjon ar utslippene av co2 og andre klimagasser økt ekstremt, og bare på grunn av de mulige konsekvensene det kan få, burde folk reagere. spesielt de av oss som setter pris på gode snøvintre. Det å kritisere usa og andre land blir etter min mening litt meningsløst når vi selv har en levestandard som krever "for høye" utslipp.

Det er forresten ikke slik at den globale temperaturøkningen nødvendigvis gjør at vi ikke får snø. en ting det er stor enighet om er at det vil bli mer nedbør fremover, og det er jo en god ting. ulempen er at det foventes å bli mer ustabilt vær, det vil si at et pudderdump på en onsdag kan være rimelig bløtt og hardt innen lørdagen.

Sitat Gurvin:
personlig trur eg at global oppvarming ikkje er menneske skapt, men ein naturleg variasjon av temperatur i på jorda.

Det er nesten så jeg kunne tenkt meg å anbefale deg foredraget til Siri Kalvig som heter "Himmel og Hav". Der får du forklart på en lettfattelig måte hva de endringene vi har sett de siste 15 år går ut på. I tillegg får du pene damer å se på samtidig, som kanskje gjør det mer interessant?!

Det er nemlig ingen tvil om at "noe skjer", og det skjer i et tempo som øker og øker. Det er ingen tvil om at siste "lille" istid hadde sin topp rundt 1850 og at det har blitt varmere siden det, men det som har skjedd de siste 15 år skiller seg ut fra ALLE statistikker. Klimamodeller viser at det er de menneskeskapte klimaendringer som har betydd mest for temperaturøkningen på jorden de siste 15 år.

Jeg har de siste 10 år tilbringt mye tid på Svalbard. Arktis fungerer på mange måter som Europas (og til en viss grad verdens) søppelbøtte pga vinder fra sør som møter kalde polvinder og pga den tidligere omtalte golfstrømmen som frakter dritten nordover. Hvorfor har inuittkvinner 80 % mer tungmetaller i brystmelken sin enn kvinner i europeiske storbyer? Hvorfor har 25 % av isen rundt Nordpolen smeltet det siste året? Hvorfor kommer det stadig nye øyer til syne under breene som smelter på Svalbard? Hvorfor kan jeg ikke spise fisk jeg fanger i ferskvann på Svalbard? HVORFOR I H...... ER DET INGEN SOM BEGYNNER Å REAGERE?! De som har svart tidligere i denne tråden (som strekker seg over 2,5 år) sier at vi nordmenn ikke kan gjøre særlig! Hva slags ignorant holdning er det? Selv om vi er et lite land har vi et ansvar! Så lenge vi er et av landene med høyest utslipp per innbygger, kan vi ikke si at andre land (med lavere utslipp per innbygger) skal redusere sine utslipp! Vi må først begynne med oss selv og ikke nok en gang bruke argumentet om at "vi er et lite land"...

De endringer VI har skapt (ja, du og jeg og resten av verden) er ikke lenger reversibel. Det er prosesser vi har satt i gang som vi ikke kan stoppe lenger... Er det ikke på tide å bry seg?

Sannsynligheten er nok stor for at vinteren i 2020 er dobbelt så kort som den var i år (og jeg synes den var ALT for kort også i år). Og sannsynligheten er også stor for at det likevel faller dobbelt så mye snø i 2020 som i år. Altså dobbelt så mye snø, men på dobbelt så kort tid. Det lukter ustabilt vær på lang vei. Og kanskje er ikke det så bra for oss skikjørere... men enda viktigere; det er definitivt ikke bra for jorda vår!

Så neste gang FrP forteller deg at isen rundt nordpolen og på Grønland smelter på grunn av "naturlige variasjoner", så anbefaler jeg deg å sette deg LITT bedre inn i materialet som foreligger!

Ble litt "tante Sofie" dette, men dette er noe som engasjerer meg...!

rin

Hei!
For de av dere som ikke ønsker å bli sammenlignet med en fremskrittspartivelger når deremener at dagens klimatiske endringer er naturlige sykluser grunnet bl.a nturlovene kan jeg anbefalle Per engene og Gøran Tullbergs bok(hefte på 80 sider) Klimaet -vitenskap og politikk.Dette er en faktabok om klimaet.ISBN 978-82-997543-0-9

Å ha tro på at de klimatiske endringene vi nå ser kan være styrt av naturlover fraskriver oss ikke ansvaret for å gjøre vårt for å bevare miljøet.

Trenger vi egentlig et nytt par med ski?
Ski=oljeforbruk=co2 utslipp.

RINwinkwinkwink

 
Annonse
Annonse
Annonse