Gaustatoppen!!!

Nå skal de opne banen for sivil trafikk. Dette må da være en super destinasjon for frikjøring!! Er dette noen som har prøvd?? Det må da være noen?? Hvordan er terrenget!!

Det var en reportasje om anlegget på TV2-nyhetene i går, og der mener jeg de sa til neste sommer. Det er bare å stelle seg i kø etter meg...

På Gaustatoppen er det skikjøring som passer for alle. Det kommer ann på hvor stor "bue" du tar ned fra toppen. Kjører du rett ut blir det ganske heavy. Baksiden av Gaustatoppen er så bratt at du blir svimmel bare du kikker ned, men kjører du ned der (noe ikke jeg gjør) tror jeg du kjører ned i en øde dal. Da må du nok gå en stund for å komme til vei.
Men en må da ikke vente til heisen går opp på Gaustatoppen, jeg har selv gått opp til toppen og kjørt ned igjen.

I dagens RA (lokal avisa Rjukan) er det en artikel om prøvedrifen. Antydes en billetpris på 300:- /tur med banen!

det er slettes ingen øde dal, vi har hytte der bla.a. Men du må gå et stykke for å komme til vei. Kan gå rundt toppen igjen da. Eller bestille scooter og snørekjøre ned til krokan.
Flere som har kjørt ned rennene på baksiden, men skredfaren er visstnhok ekstremt stor!!!

Skredfaren er større i østvendte heng enn vestvendte heng på fjellet i sørnorge. (Selvføgelig kan det variere, men dette er hovedregelen). Ned på "baksiden" er det MINDRE rasfare enn på forsiden. Dermed Basta. Og det er ikke noe spes brattere enn forsiden heller

 
Annonse
Annonse
Annonse