Gaustatoppen

Jeg tror jeg har lest ett eller annet sted at heisen inne i Gaustatoppen bare skulle være åpen noen dager i året, eller noe slikt.. Noen som vet mer om dette?

Det skal opnes for sivil trafikk. Det vil bli rundt 20 - 30 dager i året. For skifolk vil annledningen komme rundt påsketider. Det er fordi det er forholdsvis ustabilet noe tideligere på året. Det er jo helt konge for mens det våres i lavlandet vill det forsatt være full vinter på 1800 m.o.h. Så skal vell ha turfolket ha sitt på sommeren og høsten. Etter det jeg hadde sett på en repotaje på nrk virker som om selve banen er veldig gammel og vill ikke tåle den samme belastningen som de kommersielle banen vi har rundt om Noreg.
Og kostnad av drift og velikehold tar sitt også. A/s Norge er lite villing til å sponse.
Kansje det er bra fordi vi må ta vare på naturen vi har rundt oss!!

Hvordan er det å ta nå toppen til fots? Noen greie ruter å benytte. Har bare truger og stegjern til disposisjon. Har dere ellers noen ruter ned å anbefale

Har vært inne på tanken før. Jeg viste ikke at det eksisterte en annen mulighet til å komme seg opp. Før dette topp secret annleget ble lagt ut til almenheten. Jeg er ikke i fra området rundt gaustatoppen og har ikke vært på gaustatoppen, men det har svirret i hue mitt en del år at dette må være turen. Gaustatoppen er jo meget kjent og jeg vet det har vært folk som har gått turen opp både vinter som sommer. Det bør være en mulighet til å spørre den lokale turist foreningen. Det var et innlegg ev samme type som dette innlegget tideligere og da var det noen som kom med en del bra tips!! Men eksakt husker jeg ikke!

er bare å labbe opp det, går greie ruter fra begge sider av fjellet("baksiden", den som vender vekk fra gaustablikk anlegget) er litt værre å gå opp på vintern siden det ikke er åpen bilvei til startstedet. Men tar man utgangspunkt i den siden som vender mot skianlegget går det helt greit. Er på den siden det er fine renner å kjøre også.

 
Annonse
Annonse
Annonse