GPS

Noen som har peiling på gps??
Jeg skal kjøpe meg det, men lurer på o0m det er nødvendig med den beste til garmin som er annonsert i friflyt som koster 6 lapper.
hva er viktig å ta hensyn til ved kjøp av gps. osv.

Og det viktigste er at dere alle dropper tanker om at GPS er så ufattelig bra, og at dere begynner å bruke kart og kompass i stedet!!

ikke dra på tur uten det, men det e fint å ha GPS i tillegg.

Vær sikker på at GPS`n er god å holde (hvis du er veldig kald på fingrene), god skjerm og lett å bruke.

Eg har en (fattern har) GPS fra Garmin til omtrent 3000 og den funker fint.


NMN

han har forresten Garmin etrex Lagend C


NMN

Har en Garmin GPSmap 60 CS, og klarer meg fint uten kart og kompass. Ta med ekstra batterier. Der var det sagt.

Har du kordinater høde og mulighet for å plotte\trace rute, har du alt som trengs, og det har nesten alle gps'a. gps er supplement til k+k! Vinterstid kan Pelle risikere å ikke få start på gps'en rett og slett fordi det er for kalt! Bikker kvikksølvet 15-20 blå, tar de fleste elektoniske duppeditter kvelden.

Selv har familien en Magellan Meridian Color, dette er et flaggskip av en GPS som har alt av tenkelige finesser; Barometer, Kompass, Speedometer, Kart over norge, Høydemåler, osv osv.. Har hatt med denne kameraten i sekken to ganger og har funnet ut at det den duger best til er nettop-en plass i sekken. Skal du på tur så bruk kart og kompass, mye enklere og mer til å stole på...!

Men for å svare på spm: Hadde en annen modell tidligere (Også magellan) som ikke var fullt så "bra" og den gjorde akkuratt samme nytten som denne, mao -ikke nødvendig med den beste til garmin..

jonny; hvis du ser profilen min, så bor jeg på Hovden. Her er det uker av gangen med under 20 blå, og selv i 36 spiker har min GPS vært like pålitelig som en MSR Whisperlite. Kast fordommene, og prøv selv.

Før du velger GPS er det lurt å finne ut hva du skal bruke den til. Er det for å finne frem er det nok ikke vits i legge så mye penger i den (rundt 2000kr), men er det får å ha en kul duppeditt i tillegg kan en jo legge i noen tusen til. En annen ting, GPS'en finner ikke veien for deg, du må kunne bruke den og.

Alt man kjøper bør man lære seg å bruke. Med min GPS fulgte det med en cd med navigasjon for "dummies", kjekt å ha for førstegangsbrukere.

Har en Garmin 60 og den fungerer glimrende i kulde og mørke. Selv med mer enn 20 blå varer batteriene rundt 10t med mye bruk av bakgrunnsbelysning.

I mørke og dårlig sikt duger ikke kart og kompass til annet enn å klø seg i ræ...
Hele forutsetningen for å navigere ved hjelp av KK er at man klarer å holde rede på hvor man er i verden. Det er ikke alltid så lett.

En GPS med kart viser deg hvor du er med en nøyaktighet på få meter og det klarer selv min gamle mor å finne ut av.

Kempefine innlegg gutter og jenter!
Takker!
Må nok ha meg en gps ja...
Man får de med nøyaktighet på en halvmeter. i åpent lende har jeg hørt!???

Levrandørene garanterer vel ikke for mer en ti meter, men pososjonsbestemmelsen varierer jo hele tiden. Det vil jo si at en kan få nøyaktighet på en halv meter, men dette vet man jo ikke. Hvor nøyaktig man får oppgitt sin posisjon avhenger av satellittenes geometri i forhold til der du står.

En kul ting m GPS er at man kan legge sporloggen sin inn på google earth og på den måten se akkurat hvor man har gått på satelittbildene.
Fungerer fint når man skal planlegge en tur også. Ved å "tilte" google earth ser man terrenget tredimmensjonalt og en kan legge opp ruten direkte i terrenget.

Høy brife faktor smile

GPS'en kan være så nøyaktig som en halvmeter, men f.eks. sist gang George W. Bush gikk bananas i midtøsten gikk de inn å triksa og fiksa sånn at systemet fikk en feilmargin som var laaaaaaangt større enn ønskelig, ...og enda litt til. Det der ordner de akkurat som de har lyst til. Mulig systemene har blitt mer pålitelige i det siste, men dette har vært tilfelle tidligere hvertfall.

Forresten hvis du ikke har bruk for kart på GPS'en klarer en seg fint med f.eks en av de enkleste etrex'ene til Garmin. Denne tror jeg du får for 1300 kr. Men ikke glem kart og kompass. GPS'en min gikk til hælvete i mørtna og drittvær og da er det greit å ikke stå helt tomhent.

Garmin har noen kjempebra sider med info om alle modeller. det står vel ikke priser, men rimligste ca 1600kr og dyreste rundt 6000. velg en i midten til ca 3500, da får du alt du trenger av dingser og bomser( kompass, høyde,eta,kart osv)
fordelen med garmin i forhold til magelan er litt bedre batteri kap, og enklere meny.

Elektronisk høydemåler og kompass øker fort prisen med 1000-2000. Dette er det ikke verdt. Separat kompass er billigere og enklere, mens høyden får du på alle GPS'er ut fra satelittposisjon ( om du bare lar de få litt tid til å tenke seg om litt.) Dessuten har du vel uansett en fet klokke med høydemåler?

Elektronisk høydemåler og kompass øker fort prisen med 1000-2000. Dette er det ikke verdt. Separat kompass er billigere og enklere, mens høyden får du på alle GPS'er ut fra satelittposisjon ( om du bare lar de få litt tid til å tenke seg om litt.) Dessuten har du vel uansett en fet klokke med høydemåler?

Strålende innlegg kara!!
takker

 
Annonse
Annonse
Annonse