GLOBAL OPPVARMING

hva tro dere kommer til å skje hvis den globle oppvarmingen fortsetter...hvis vannet striger syv meter kommer det jo til å bli sykt dyrt å kjøpe bolig...halve verden kommer jo til å forsvinne..

Hvis innlandsisen på grønnland forsvinner vil havet stige med 7 meter, hvis isen på nordpolen også smelter vekk vil havet stige med ytterligere 60 meter.
Hvis dette skjer kan golfstrømmen stoppes pga for mye vann, da vil vi få ett mye kaldere klima her i Norge, lignende det de har i Russland nå.
En annen ting som kan skje er at det vil bli mangel på ferskvann pga at store ferskvannsressurser er lagret i isbreer og snø rundt om i verden.
At 7(?) av verdens 10 største byer ligger ved kysten betyr at det er en del mennesker som må flykte fra sine hjem. Den mest næringsrike jorda, jorden over den marinegrensen (det området der vannet når sitt høyeste etter en istid, før landhevningen) vil da forsvinne under havnivå og vi får dermed en vanskeligere jordbrukssituasjon.

Smelting av havisen rundt nordpolen er langt fra så dramatisk som du sier, siden isen flyter i havet. Det kan sammenlignes med når isbitene i colaen din smelter wink Det store problemet er derimot landbasert is som smelter. Slik som på antarktis og grønnland. Dersom all isen smelter der kan havnivået stige med nærmere 80 meter, og da er vi seriøst på slitern..

Jeg slo på gps'en og la den på verandagulvet. Den fant ut at den lå på 272 moh.
Så da har vi god margin her på Årvoll.

Det kan bli kort vei til stranda i framtida, men det blir vel ikke så attraktivt hvis fjorden er konstant islagt.
Men som nevnt tidligere her så vil prisene stige, kanskje i takt med havnivået, så det er ikke dumt å investere heromkring.

Vel, jeg har gått over til stick og roll-on, kjøleskapet står åpent 24/7 og varmeovnene står på 2 grader så jeg har gjort mitt. Nå får dere andre finne på noe..!

nordpolen flyter så hviss den smelter holder vannet seg på samme nivå som før. det er værre med sørpolen og grønnland.

hviss du tar et glass vann og putter en isbit oppi. og mærker av hvor høyt vannet står. så ser du at vannet står likt når isen har smelta.

My bad, fulgte ikke godt nok med i geografitimene, var selvfølgelig sørpolsisen som ville få havet til å stige såpass mye.

Jeg mener på at en forsker en gang sa at med temperaturstigninger vil isen i nordområdene smelte og havet stiger. Men han sa også at med høyere temp vil det skape mer vanndamp (nedbør) og isen på sydpolen blir større. Han begrunnet det med at gjennomsnittstemperaturen i sør er så lav, at stigningen i temp på kloden ikke vil ha noe videre betydning for denne isen utenom at den vil økes i omfang.

Jeg vet ikke helt, men kan dette gjøre at de store havene ikke øker så mye som alle vil ha det til...

Jeg har også hørt at dersom gjennomsnittstemperaturen på jorda stiger, vil det fordampe mer vann som blir til nedbør og is på Sydpolen, men mange andre breer vil smelte pga temperaturøkningen :s

det blir mer dårlig og usikkert vær. mye rein, vind, og kanskje snø. men den smelter med en gang hviss det ikke er slaps.

det trur jeg ikke på. fordi tempraturen stiger like mye jevnt over. det kan jo henne at den er noe lavere i sør. men det kommer til å smelte der å.

Se, last ner eller gjør hva dere vil, men filmen av Al Gore, EN UBEHAGELIG SANNHET har de fleste av svarene dere søker ; )

en ting som hvertfall er sikkert er at de fleste her inne er redde for globaloppvarming. Det er bra. Det er et stort problem, tenk også ikke bare på at polene smelter. men isbreer. det er både kjipt for ski og brett folk, og isklatrere. Uansett er det ikke vi som lider de største smærtene. Tenk på folk som bor på øyer ute i havet. Øyene kommer til å forsvinne. ikke nok med det. Tenk også på dyra. de er ikke så gode til å tilpasse seg klimaendringer som oss mensker. vi kan jo kle på oss, eller i dette tilfelle kle av ass..=(

berre drit i den globale oppvarmingen.
det blir ikkje noke av at vatnet stig 67m i di levetid.
So berre chill...
og vis da e so jevla viktigt kan du senda eit brev til sv..
#som om det hjelper#

JA fy faen.. bare og drite i det greiene der.. chill den ut liksom.. det er bare en liten syklus,, om 10 år er det som det var for 10 år siden igjenn... verden er bare tregere enn våre liv liksom.. ta det til betraktning

edge dirdal... det var ikke veldig mye bakgrunnsstoff for din påstand var det vel? isen på nordpolen flyter på vannet. hvis den stiger heves ikke vannstanden en meter.... hvis sørpolen smelter derimot... da kan det bli ille, men aldri i verden om det stiger 60 meter.

Antarktis-isen er den største jokeren i prognosene om framtidens havnivå, da den representerer 90 prosent av all is på jordens overflate. Innen menneskelige tidsskalaer er det utenkelig at all isen skulle forsvinne, blant annet fordi iskappen i gjennomsnitt er 2500 meter tykk. Men skulle dette skje ville havnivået stige med 60 meter. yeye

Er det noen her som skalbruke opp de pengene som ikke brant opp før jul på fyrverkeri til nyttårsaften?

Det er jo verdens største kollektive idioti, at alle skal sende opp raketter, og nyttårsaften må være den dagen det forurenses mest her i verden!?
Her i Oslo er det ikke mulig å se annet enn blinking i krutt-tåka rundt midnatt fordi folk har fyra raketter jamt og trutt fra klokka 17 og utover.

Hva med å heller ta de pengene man ville brukt på fyrvererkeri og gi til en miljøorganisasjon?
Eller er jeg helt på feil jorde nå..?

Også dere, har dere lest på forumet til VG? Det er da helt idiotisk hvordan mange tenker. "Det er bare bra om temperaturen blir høyere", "mindre snø og dritt", "hva gjør det om noen få mennesker må flytte på stillehavsøyene, og nederland må bygge høyere diker". Hvor naive går det ann å bli?

Jeg tror ingenting på denne såkalte Globale Oppvarminga. Hvorfor er det bare nå i vinter vi har hørt om det, har ikke vært sagt et eneste ord før denne vinteren her, tror jeg:P Er ikke helt sikker jeg. Bare fordi det har vært en litt mildere vinter enn normalt, så skal alle kjente personer begynne å bli miljøbevisste. Se på Petter Stordalen, kjempe miljøbevisst, å skal gjøre så mye for klimaet og skryter av at han har slik Smart bil, men han sier ingenting om at har en hel haug med værsting-miljøbomber av noen Audier. Nei, tror ikke noe på dette jeg, har ikke vært så mye snø ute på lang, lang tid

det er en ting som er viktig å være! Vis vi bare får retta litt på klimautlippa kommer det til å gå bra . folk er jo langt på veg allerede, det er jo derfor det kommer så mange nederlendere til norge for å bo her . dem har vært livredde lenge

det må bli en del varmere for at isen på sydpolen skal smelte, etter som det er ganske kaldt der nå. gidder ikke finne noe temperatur målinger derfra nå, men temperaturen må vel stige med rundt 50 grader for at isen skal begynne å smelte. Bare litt logisk tenking fra min side...aner ikke hvor logisk den var men:P

 
Annonse
Annonse
Annonse