Fritschi Diamir Freeride vs. Naxo nx01 ?

Skal kjøpe en av disse, men er litt i tvil om hvilken? hører at Diamir er hakket mer solid på nedturen, men vil gjerne høre innspill fra folk med erfaring fra disse bindingene...

Har selv kun brukt diamir så jeg har ikke noe sammenlignings grunnlag. Men diamir bindingene har ihvertfall fungert knirkefritt. Har hatt de i to sesonger uten noen problemer i det hele tatt. Jeg er realtivt tung (90 kg) så det var relativt viktig at jeg fant noen solide bindinger.

Har du tenkt å gå meir enn berre litt vidare etter heisen stoppar bør du heller satse på dynafit, ja faktisk, den ser pinglette ut, men nei den er berre enkel å lett. i tilleg får du leddet nermare tåa.

Har bare annenhåndsinformasjon her, men foreløpige rapporter er positive. Det påstås at torsjonsstivheten er bedre nedover enn på på Freeride bindingen (selv om jeg tror dette må være helt marginalt). Gåsystemet er litt anderledes (med flere ledd), noe som også påstås å fønke bra. Det eneste negative jeg har hørt er at bindingen kan være vinglete på vanlig gåing pga alle disse leddene. Jeg tror konklusjonen må være at Naxo virker lovende, men at bindingen fremdeles gjenstår å prøves ut over lang tid i mange situasjoner. Vet ikke hvilken jeg ville valgt hvis jeg skulle kjøpt nå.

Har knalla litt på naxo i vinter, supre å kjøre med. Føles stivere enn fritchi. Dog knekker bakstykket lett i komb. med scarpa sko. -Smeller opp i en kvass kant bak på skoa ved påspenning av skia.
Regner med at dette blir forbedret til neste år.

som skriver at Naxo er mer torsjonstiv en Diamir Freeride prøvd denne i det hele tatt??
Ingen jeg har snakket med som eller meg selv eller noen andre har fått Naxo til å sitte noe særlig. Litt bedre å gå med, men særlig hælgrepet er meget dårlig. Kjøp Diamir

Den mekanismen som liksom skal gjøre Naxo-bindingen bedre å gå med gjør jo at den blir rævå å kjøre med! Fjæringen i front går det ikke an å stive av når man skal kjøre noe som resulterer i at tåa på skoa hever seg 5 mm når man lener seg bakpå!! Styr unna!!

Kan ikke du bare holde kjeft naar du ikke har peil?

Har kjørt en del på naxo og syns ikje det er noe å klage på!! Har ikje hatt de så lenge så tiå vil vise kos de er etter litt bruk. Men de holde i massevis te å renna pudder me!!

Selv om jeg ikke har brukt denne bindingen har jeg snakket med mange som har brukt den. Det ga jeg også klart utrykk for. Alle som leser informasjon her vil jo i alle fall bare få annenhånds informasjon, og det er ikke sikkert tredjehånds info er dårligere enn annenhånds info. Dersom jeg har informasjon som kan være nyttig for andre vil jeg fortsette å tilkjenngi denne.

Mitt innlegg var i det minste lagt inn i beste mening, noe som er mer enn hva en kan si om ditt innlegg.

Takk for innlegg folkens... har pratet med andre også, og er nå overbevist om at det er diamir freeride jeg skal ha

 
Annonse
Annonse
Annonse