Frikjøringens historie

Okay, jeg og en kompis skal skrive ca. en side til en ungdomsavis om frikjøring. Og nå trenger vi harde fakta. Hvordan begynte det (Sondre Norheim)? Når? Hvem? Hvor? Hvorfor? HVordan er det i dag? Utbredelse?

PÅ forhånd takk for svar

somebody?

Sjekk ut det! De hadde et par avhandlinger gjeldene backcontry greier for en stunds siden. De hadde noen interjuwer av noen oldiser på 60-70 årene. Sjekk ut freeheels.com. Det skal også være en sondre norheim siden annan stands!!!

søk på kvasir

mye avhengig av hva en definerer frikjøring som samt om det innlegget skal begrenses til norge?

i holmenkollen kan sikkert hjelpe dere ned info

...Trysil-Knut:
http://www.trysilgutten.no/historikk.html

ja

Ultrasport hadde en artig sak i ultrasport nr. 77!
sjekk ut den!

Sondre Norheim vant et renn i Kvitseid i Telemark på slutten av 1800 tallet. Man skulle kjøre ned en upreparert bakke med et hopp. Sondre tok høyere fart enn de andre og la inn 2 hopp. Vant altså på flere hopp, frekkere linje, full kontroll og perfekt stil. Antageligvis tidenes første freeride konkurranse. Det er et museum i Morgedal som sikkert har mer og nøyaktigere info.

vet egentlig lite om dette. Men er frikjøring kun forbundet med hopp?, om ikke har det sikkert i all tid vært noen som har kjørt for moro skyld ned bakker o.l., og utvilsom upreparerte bakker da. Kanskje er ikke frikjøreing egentlig noe nytt, men et skritt tilbake til de utfordringene skikjøring tidligere gav naturlig, men som de siste 100 årene har vært mulig å omgå (via preparert løyper)?

sjekk ut skimuseet i morgedal

 
Annonse
Annonse
Annonse