Freeridingens utvikling.

Hvordan er det jibbingens inntog i skisporten har utviklet seg.. En ting skal være sikkert, og det er at utstyrsprodusentene ser ut til å ha lykkes i sitt mål om å tjene grove penger.
Jibbe-trenden har ført til at så og si alle og en hver med ok kroppsbeherskelse kan gå i buttikken og kjøpe seg ski med to tupper, de største klæra, og deretter trene et par mnd og faktisk kjøre imponerende bra etter det. For faktum er at man ikke trenger å kunne mer om skikjøring enn at man må ha skills til å kjøre ned en bakke, så opp på et hopp. Deretter er det akrobaten som gjelder. Med andre ord: det skal ikke rare skiløperen tilfor å rocke parken!
Det viktigste ser ut til å være å ha en rar hårsveis og bad attitude, og late som man er hardcore rappere, skateboardere etc...
Men trøsten må være at skikkelige skikjørere ikke trenger å se akrobater som spinner i lufta eller som kjører baklengs, mer enn de trenger å se rollerbladrere eller ski-ballet utøvere..
For å si det som Domeniqe Perret: Real skiers looks to the mountains"

Om du kjører i parken eller på fjellet må være opp til hver enkelt. Å kjøre i parken gir et godt grunnlag for å bli en god skikjører. Hint: Balanse. Hvis man blir en god parkrotte, tror jeg, at man har potensiale til å bli en god storfjellskjører også. At det er så lett å bli en god jibber er jeg ikke enig i. Tror det er lettere for en jibber å bli en god storfjellskjørerer enn det er for en storfjellskjører å bli en god jibber. Gjør det som måtte falle deg inn ikke hør på folk som ikke vet hva de prater om. Go big and fast....

ineresant innlegg egentlig..
tror det er lettere for en jibber å bli god bigmountain kjører enn omvendt ja.. men saken er vel det at få bm kjørere vil/har/føler behov får å bli jibbere. Dessuten er jeg enig i at det er et maksimum fåtall av jibberene som er eller noengang vil bli gode til å kjøre på ski. man kan jo bare se på feks tanner hall i skimovie 2; han ser jo ut som en retard når han prøver å kjøre hockey inn mot hoppa. Men finnes selvsagt unntak (winstedt, olson fujas m.f)

 
Annonse
Annonse
Annonse