Fottøy

Har tenkt å gå til innkjøp av nye fjellstøvler og lurer på om noen har tips på lettere sko til helgeutflukter til mellom 1-2 høvdinger?

Eg trudde at sunnmøringar meinte at fjellsko var tullete og at dei kalla plastsko protese!

hehe... "du er vel ein som har sånn mobiltelefon også du"

Alfa lager dei....koster litt over 1000 kr.
Eg har eit par sånne , når dei er skikkle inngått er dei veldi gode

Beseggen til Crispi eller Scarpa Ladakh.. De er bra! Fått bra på tester.

God tur smile

Scarpa her en modell som heter ZG 40. Denne er svært lett, men har sammtidig stabil fin såle. Yperlig modell hvis ikke du har for bred fot. Husk på at jo lettere skoen er jo lettere vil den sannsynligvis slites ut, pga tynnere materialer.

skoene er kjempebra, slitesterke og gir god støtte. pass bare på at skotuppen er beskyttet, er så kjedelig når man går i terrenget og fjellet og tuppen blir opprevet og oppskrapet og mister mye av isolasjonsevnen sin.

forsvarets støvler er bra, gir god støtte osv, men virker bare vanntette til et visst punkt før de tar inn vann. krever dessuten voldsomt mye smøring og pussing for å holde seg tette.

gore tex sko er de skoene jeg har hatt best erfaring med.

GOD TUR!!

Det er mye gode sko der ute. Jeg har selv god erfaring med Scarpa og Asolo. Det viktigste er at du tar deg god tid til å prøve, så mange som mulig i forskjellig sportsbutikker. Ta med det du pleier å ha på av strømper/labber.
Og når du har kjøpt: GÅ SKOENE INN FØR DU LEGGER UT PÅ LANGTUR!


HH

Forsvarets marsjstøvler er skumle på fjell/vått fjell pga. minimal friksjon (tror det er pga. plastikk i sålen).

Pass på at støvlene har gummi, som gir mye bedre friksjon. Jeg bruker et par Crispi-støvler (aner ikke hva modellen heter), som ikke er alt for tunge, men med stiv nok såle for stegjern.

Enig med godeste Simen Berg. Forvarets sko har enormt dårlig friksjon (islagt morgen på vei til messen var hat), er svært myke og halve forsvaret løper rundt med diverse belastningsskader.

Nei, kjøp deg et par skikkelig sko, med god såle, god passform og lite sømmer!

Amerikansk merke som har kommet knallgodt ut i mange tester der borte.

goretex. brukte de i militæret, og senere på jakt og i fjellet. Veldig fornøyd med disse. Lette, god passform, god gripesåle og så og si helt vanntette. mange støvler med goretex og lignende som likevel ikke er vantette i lengden grunnet dårlige sømmer. dette gjelder ikke disse. men sikkert også mange andre gode alternativer der ute. Tror de koster ca. 2 lapper.

Forsvarets feltstøvler har for lavt skaft etter min smak, jeg trives best med høyt skaft i fjellet, og bruker Lundhags Pro Jubileum, de er glade i omsorg, og er knallgo så lenge de ikke blir for myke. Bra støtte, god såle med godt grep, og ekstra beskyttelse over tå og hæl. Budsjettet ditt sprekker kanskje med en lapp eller så, men dette er ikke sko du klarer å slite ut med det første. Jeg har hatt mine i 6 år nå, fremdeles like gullende gode som da de var ny. Jeg bruker alltid dobbel sett sokker i dem, og jeg anbefaler alle å gi det en tanke før de bestemmer seg for størrelse.

Sånn helt ut fra det blå kan du også se på hva adidas har å by på, jeg fikk et par til jul som har overasket meg i positiv forstand. type lavskaft coolmax med vibramsåle. Kostet vistnok ikke mer enn snaut 600 kroner, og duger foreløpig bra.

liker ikke forsvarets marsjstøvler. Onde å gå i.

Bruker et par fjellsko fra Garmont som kostet i høvding. Er fornøyd med de skoene, ellers har ALFA mange gode sko!


NMN

De er kanskje ikke i prisklassen du er ute etter..koster nesten tre høvdinger...2700 betalte jeg for mine. Har ikke hatt de så lenge, men prøvde disse en dag hvor ABSOLUT alt var vått. Fantes ikke våt, pustende Gore Tex-membran. Er forresten de skoene Lars Monsen brukte på tur over Alaksa.
Skal du ha skikkelige fjellstøvler så sats på disse!! De er rå!
De er ganske stiv og gir god støtte i hele foten. For enda stivere kan du kjøe GTX modellen.
Jeg foreslår du stiker innom en butikk å prøver degrin

 
Annonse
Annonse
Annonse