Fotokamera?

Hei. Er ganske blank når det gjelder kamera, og trenger derfor litt tips av folk med erfaring. Skal til canada i 2010, og har derfor lyst å skaffa meg en skikkelig kamera som tar vare på de gode minnene. Spørsmålet er enkelt, speilrefleks kamera gir jo ganske god gevinst i forhold til bildekvalitet.. men er det noen kamera som kan sammelignes med speilrefleks, som er lettere å ha med seg i sekken til fjells og tåler litt?(og samtidig tar gode bilder.)

Har noen noen tips om jeg bør satse på speilrefleks, selv om det er litt ekstra å drasse på? eller er det noen kamera som er mer reisevennelig, og tar like bra bilder.

Skriv gjerne ned pris, om dere har forslag. wink

Har et speilrefleks kamera, men er ikke sikker på hvilket. Jeg synes du burde investere i et sånt kamera. Bildene blir så sykt episke, og kvaliteten er sinnsykt bra. Men det tar litt mer tid å venne seg til kamera, og vite hvilket innstillinger man skal bruke når og sånt.

Det finnes en del "halvveis speilrefleks kameraer", men jeg ville nok ha satset på et speilreflekskamera - helt klart! Det som skiller dSLR fra et vanlig kompaktkamera er i første omgang to ting: mulighet til helmanuelle instillinger og mulighet til å bytte ut optikk. Tingen er at det gir deg langsiktig flere muligheter - og du vil få mulighet til å utvikle deg med kameraet. Bruker selv et gammelt Nikon d70, og det funker helt fett, først og fremst takket være objektivene.
Det du må tenke over nå, er om du vil ha videofunksjon eller ikke og hvor mye penger du vil bruke. Siden jeg er Nikon bruker, ville jeg nå ha gått for enten d90 eller d300, der første har video (som ettersigende ikke er så veldig bra) og siste er et halvprofft kamera uten video. Hvis du har et større budjsett å gå på, så prøv ut Cannon 5d et eller anna som er et fullformats kamera med bra video

http://www.canon.no/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/IXUS/Digital_IXUS_980_IS/index.asp

Sitat Barbora:
Cannon 5d et eller anna

Canon 5D Mark II. Vert forøvrig brukt av Provo-brødrene i ma. denne filmen. Prisen er sjølvsagt ganske høg -- Japan Foto har det med ein normalzoom for 28 000kr. Det er i tillegg langt frå det minst av speglreflekskamera.

Om videofunksjon er eit krav, har du nokre fleire alternativ:
Pentax K7, Canon EOS 500D og Nikon D300s er dei eg kjem på for augeblikket.

Sjølv har eg eit Pentax K10D som eg er godt nøgd med, og då eg har lest mykje positivt om K7 kan eg trygt anbefale det. Trur det koster rundt 10-12000kr. Prisen på dei to andre veit eg ikkje, men trur 500D er litt billegare, og D300s litt dyrare.

Det rt òg lettare å kome med forslag om du spesifiserer kor stort budsjett du har.

Men når det er sagt:
Alle speglreflekskamera du får i dag er gode kamera, som gjer gode bilete. Ofte kan brukaren og objektivet vere eit større hinder enn huset. Om du bur i nærleiken av ein fotobutikk eller to, stikk innom og ta litt på aktuelle kamera. Det er ein fordel om du kjøper eit kamera som ligg godt i dine hender.

jeg driver også å skal kjøpe meg kamera, og har beveget meg vekk fra speilrefleks. Jeg veit jeg ikke kommer til å like å drasse på det, til å tenke på å være forsiktig med det, og at jeg aldri kommer til å bruke mer enn 5% av mulighetene i kameraet.

Jeg ser på et lite kompaktkamera som tåler juling. Disse har blitt veldig vanlige og ser ut til å kunne fungere godt.

Akkurat nå vipper jeg mellom olympus og pentax.

http://www.digit.no/wip4/robuste-olympus-mju-tough-6000-8000/d.epl?id=155579

http://www.digit.no/wip4/toeff-robust-vanntett-pentax-optio-w80/d.epl?id=156058

du kan jo se på dem, og vurdere det også før du bestemmer deg for et stort og sårbart kamera.

Noen som har litt greie på foto som vil kommentre disse kameraene for meg?

Jeg vil ikke bli noen fotograf, men ta vare på minner med bilder som ikke er skuffende når jeg får dem opp på pc enkelt og greit.

Budsjettet mitt ang kamera ligger på mellom 10.000-15.000. Ikke over det.. Jeg ser absolutt store fordeler med å velge speilrefleks kamera, særlig med tanke på å bytte ut optikk og mulighetene rundt det... men som booun sier, jeg skal ikke bli noen fotograf, men mener kanskje at gevinsten uansett er mye større i forhold til bildekvaliteten når man har et speilrefleks.. Jeg holder uansett alle muligheter åpne.

En stor fordel når hvis man ser vekk fra speilrefleks kamera er at man nødvendigvis ikke trenger å ta så mye hensyn å være så forsiktig og redd for kamera. Som jeg nevnte i mitt første innlegg vil jeg ha et kamera som jeg kan ha med meg til fjells, og da må det nødvendigvis tåle en støyt. Det er kjekt å kunne gi litt gass på ski, samtidig som man kan ha et kamera i sekken somi tåler en påkjenning i ny og ne

Først og fremst vil jeg anbefale speilrefleks, men ser man bort fra det kan kanskje dette kan være interessant?

http://www.japanphoto.no/product/digitalkamera/olympus/olympus-e-p1-hvit-m-14-42mm-solv/

http://www.lydogbilde.no/tilbake-til-fremtiden.4620164-117331.html#artid4620165.
Gir deg samme anbefaling som han over. Har veldig tro på dette. Har en venninne som er fotograf- og hun skal kjøpe seg et sånn...Lykke til!

JoB

Når det gjelder bildekvalitet er det lite som kan måle seg med speilrefleks..
For min del har jeg både et Nikon d70 og et lite Olympus Tough. Jeg fant nemlig ut at på mange turer ble det bare tatt noen få bilder så lenge jeg hadde med meg speilrefleksen. For mye "slit" å ta det ut av og ned i sekken hele tiden... Betraktelig lettere med et som ligger i lomma.

Det er bedre å starte med eit kompaktkamera å lære seg det enn å gå rett på speilrefleks.
Speilrefleks tek betre bilete men forskjellen er ikkje nødvendigvis så stor.
Kompaktkamera er raskare tilgjengeleg og det fører ofte til fleire bileter i tillegg til at du raskare fanger opp situasjoner.
Spørsmålet er kor mykje tid du vil bruke på fotografering framover og kva du skal fotografere?
Med speilrefleks har du moglegheita til å ta bileter i rawformat, noko som gje deg tilnærma ubegrensa redigeringsmoglegheter på pc'en i ettertid. Enkelte kompaktkamera har også denne moglegheten.
Mitt inntrykk er at dei fleste speilrefleksbrukere ikkje nytter dette og dermed går største fordelen med speilrefleks bort...

Har speilrefleks sjølv og bruker det blant anna på toppturer på ski utan noko problem, bortsett frå at det tek litt ekstra plass. Har dog teikna verdigjenstandforsikring på det da uhellet raskt kan være ute. Den forsikringa koster ikkje mange kroner i året og dekker stort sett alt.

Hei! De fleste speilrefleksene har i tillegg til hel og halvmanuelle innstillingsmuligheter også automodus med forkjellige programmer som tenker for deg og velger de beste innstillingene på samme måte som kompaktkamera. Så du trenger ikke å velge bort speilrefleks på grunn av det. Bildekvaliteten i godt lys er nødvendigvis ikke så mye bedre enn kompaktkamera, men i dårlig lys er speilrefleks bedre og det er lettere å fryse action uten blitz. Noen andre fordeler er muligheten til å skifte linser, bedre mulighet for å eksperimentere med dybdeskarphet, at bilder kan tas i rask rekkefølge og det at kameraet reagerer umiddelbart når utløseren trykkes ned. Bakdelen er at det tar plass og vekt i sekken, at det ikke er så raskt tilgjengelig og at noen kan føle seg mer "beskutt" med ei stor linse mot seg.

Min D200 har overlevd endel rundkast på ski i sekken. Jeg bruker et LowePro trekk på det og i tillegg og kan det også være lurt å legge kameraet bak spadebladet i sekken.

ørjan

 
Annonse
Annonse
Annonse