Forsikring -ekstremsport

Har drevet "ekstremsport" (frikjøring, klatring osv) i noen år uten annen forsikring enn hjelm, knebeskyttere osv.
Nå har jeg funnet ut at tiden er inne for "papirforsikring".
Er det noen som vet hvilke forsikringer som dekker mine aktiviteter? Ev. hvilken forsikring som gir mest for penga.. Og hva det skjer noe i utlandet?
Hmmm....

friluftsmagasinet UTE har en oversikt på hva de forskjellige selskapene dekker på reiseforsikring (i siste utgave 2/2004)

Det mye rart i forsikringsbransjen. Se f.eks. på hanggliding (ikke i ekstreme tilfeller, acro div). Ifølge statistikker er ikke dette farligere enn å kjøre bil. Men forsikringsselskaper står ofte over loven. Se bare på deres muligheter for anke på anke (les trenering) av utbetalinger. Jeg har selv lenge vært medlem av if.., men kunne tenke meg en boikott av dem grunnet mange treneringer. FORSLAG?

Mange vanlige reiseforsikringer dekker det, f.eks. Gjensidige og Terra. If/Europeiske er ikke noe tess, dekker verken elvepadling eller off-piste. Knapt nok noe som helst av aktiviterer som er utenfor brøyta vei eller merka sti dekker if.
Det er altid en grense for hva forsikringsselskapene gidder å forsikre deg mot. Du får bl.a. ikke reiseforsikring til Colombia eller land i krig.

Europeiske sin reiseforsikring kan utvides til å gjelde offpistekjøring hvertfall.
Helårs reiseforsikring koster en tusenlapp.
For 2 mnd puddermorro i alpene måtte jeg betale 450 kroner ekstra...

Men den utvidelsen av europeiske koster like mye som den ordinære reiseforsikringen, den gjelder bare den spesielle aktiviteten utvidelsen er for, og ikke dekning av eventuelle redningsaksjoner o.l. bare itbetaling ved død, og utgifter til sykehus, hjemtransport e.c.t. Da er det like greit og mye billigere å ha en forsikring som i utgangspunktet dekker "offpiste" aktiviteter

som ikke har drevet ekstremsport (bare bilkjøring!!??) og må SLITE i 5-10 år for å få sin rettmessige forsikringsutbetaling, I TILLEGG TIL ALT ANNET DE MÅ SLITE MED! IF.. (IF vi tar ikke hensyn, IF vi tar ikke hensyn). Hvorfor i h...... er jeg fortsatt IF.. -kunde?: JO det må til en SAMLET boikott av slike selskaper der TRENERING er DAGLIGDAGS!

Kan man ikke kjøpe en ulykkesforsikring? En slik forsikring tror jeg dekker en slik at man får penger dersom ulykken er ute og man blir invalid av en eller annen grad.

er vel og bra, men hva dersom du ikke blir invalid, bare knekker en for og må bli hentet ned med heli. Kan fort bli en dyr affære dersom ikke forsikringa dekker det.

Denne skiforsikringen er fra det tyske skiforbundet, DSV. Og dekker det du måtte trenge ved reise, offpistkjøring, knekking av ski, tyveri, redning, helikoptertransport, 3.parts forsikring, advokatkjelp(Når du har driti på draget og løst ut et ras over andre, eller kjørt ned mammas lille gullunge...) mm.

DSV-Versicherungen:

http://www.ski-online.de/content.php?lang=de&folder=775

Ramponerte selv et par 3 dager gamle B3 i Østerriket i vinter. Gikk tilbake til skibutikken og 30 minutter etter var jeg på ski igjen med 1 par NYE banditt"s!!

Mend det spørs bare om servicen i norge er like kjapp. -Heia nisselua...

 
Annonse
Annonse
Annonse