Forby ekstremsport for de under 25!

Når man ser på hvor mye hasardiøst som gjøres av yngre utøvere, er de kanskje på tide å sette ned foten? Se bare på han som syklet seg i døden 15 år gammel. Alt for mange jyplinger veiver avgårde uten tilstrekkelig kompetanse og erfaring. Ved å forby all ekstremsport ( i hvert den farlige delen) for alle under 25 år, får vi sannsynligvis bukt med problemet. Kursing bør være lov, men ikke aktiv utøvelse.

haha

Selvfølgelig hadde det vært en bra ting å forby det idealistisk sett. Fint å forby røyking og dop også. Men hvem lever i en idealistisk verden som det? Hvor mange ganger har ikke spørsmålet om hva ekstremsport er egentlig blitt tatt opp?
Litt naivt synes jeg å si noe som det du sier der, sorry! Idealistisk sett så skulle ikke en 18 år gammel gutt kunne sette seg på en motorsykkel som går i 280 km/t etter å ha hatt noen kjøretimer på landeveien i 80 km/t. Noen dør eller skader seg i ekstremsport og det er jævlig trist, men det skjer. Tror heller ekstremsport-idealer må være flinkere til å fortelle at de faktisk er eksperter på det de holder på med, og en drop man ser på film er ikke bare tilfeldigvis "noe som kom i veien". Ungdom har vanskelig for å skjønne dette, og nettopp derfor tror jeg man må prøve å få de til å skjønne det. Vi vil jo alle være og gjøre slik som de vi ser opp til?

Dette er egentlig et godt forslag, Norge trenger ikke å miste flere gode gutter (for det er gutter som gjør de farlige greiene, ikke jenter), ved å kjøre aldersbegrensning holder vi de sykeste snørrungene i live litt lenger og kanskje til de er blitt så modne at de skjønner at det de driver med bare er bull likevel.

det er faen meg det dummeste jeg har hørt. hva slags utøvere hadde vi fått da? tror du ikke at de beste "ekstremsport"-utøverne ikke drev med en del galskap i ungdommen? hvordan tror du folk blir gode? ved å presse grenser i ungdommen. samme som at det må være spesialsand under huskene i barnehagen. ser du for eksempel på frikjøring (ikke det jeg vil kalle ekstremsport) så er de beste utøverne under eller rundt 20. de som drar det for langt innen en sport på grunnlag av det de har sett i filmer er jo på en måte de samme som de som klikker etter å ha spilt gta.
så kan man jo begynne å diskutere ekstremsport. min definisjon er en aktivitet der du kan dø av egne feil.
også må det bli forbudt med junkfood og godteri med sukker i for de under 25. det største problemet i samfunnet i dag er at mange ungdommer IKKE er fysisk aktive.

Eneste grunnen til at du vil ha en aldergrense på frikjøring er for at du ikke skal drite deg ut når vi unge fliser rævva av deg, dropper høyere og kjører brattere. Du er rett og slett redd oss. Ps. Når du blir 21 år begynner livet og gå nedover, kroppen blir fuckd up, noe som betyr at du som 31år gammel mann begynner og gå i oppløsning, nei, du er en redd mann, redd, redd mann.

Først vil jeg si at han gutten som døde i bergen(all sympati og medfølelse til de pårørende) ikke var en del av ekstremsportmiljøet, men var der for å leke seg.Enig i det der med 18 åringer og motorsykkel, uenig med at f eks frikjøring skulle vært ulovlig. Jeg er 15, og jeg klarer å bruke såpass med sunn fornuft at det går bra...

det er faen meg det mest impotente jeg har hørt! Er du faen meg dum i hue? Detr er jo sånne frustrerte 30åringer som vi burde forby.... Du må være nedsatt i det stygge hue ditt! Enig med han saom sa at du er en rdd mann! Du vil ha parken for deg selv! slik at du kanskje kan prøve litt du å!

Dette var en god ide. Har mange ganger irritert meg grønn på unge jyplinger som kjører fra meg på ski, og noen ganger atpåtil stjeler en jomfrulig fjellside rett foran meg. Jeg synes aldersgrensen burde være 40 faktisk.

Jeg synes hvis man skal forby ekstremsport under 25 år må man høyne aldersgrensen på alt annet som er 18-årsgrense på. Nå sier ikke jeg at det er 18-årsgrense på ekstremsport, men når man er 18 år har man totalt ansvar for egne handlinger.
Et annet argument for å ikke ha noe aldersgrense på ekstremsport er at folk under 25 ikke har sjansen til å utvikle seg til det nivået som er i dag på ekstremsport.
Ta Seth Morrison som eksempel. Hvordan kunne han blitt så sinnsykt god til å droppe klipper hvis ikke han hadde begynt med det før han var 25 år???
Sist, men ikke minst, hvem skal kontrollere hvor gammel folk er? Det kan du gjøre...

Det var makan til reaksjoner, da!?!? Tydelig at noen har problemer med å svelge seriøse forslag. Et av poengene mine er at det er MINE skattepenger og forsikringspremier som går med til redningsaksjoner, sykehusopphold og uførhetstrygd for disse tullingene som ikke vet å begrense seg i forhold til egen kompetanse. Samfunnet taper ENORME summer på fjortisser som ikke skjønner pointet. Før i tida var det jo en naturlig aktivitet å være ute og klatre i trærne, men nå skal liksom ALLE fjortiser drive med noe ekstremt. dette er et uvesen det må være lov til å si i fra om. Dette koster faktisk samfunnet BIG BUCKS!

Dop eller ekstremsport? Enten eller!!

de redningsaksjonene som du snakker om er jo påsketurister som er i fjellet og går langrenn da. som ikke har kledd seg godt nok eller som blir overasket av uvær. har til gode å høre om en 15 åring som blir henta i fjellet med hellikopter. ski handler jo om å ha det gøy ikke noe annet. dør man så dør man. jeg har stått på ski i snart 20 år skal ikke jeg få lov til å kjøre enkelte steder fordi jeg enten er over 25 eller under 30 år!!!! blir for dumt å diskutere. og det er fra du er 12 til du er 20 du har mest kontroll på kroppen din og har mulighet til å lære deg detta du ser på film. er jo veldig irriterende at de pengene jeg bruker på heiskort i de forskjellige bakkene også skal gå til å lage langrennsløyper innover fjellet men sånn er det bare. så ta de skattepenga dine å hold kjeft om dem. vi under 30 betaler også skatt.

Min skattebetaling finansierer nok langt mer enn din. Men det irriterende er denne "det driter vel jeg/vi i"-holdningen din. Det ER faktisk noe som heter å ta ansvar her i samfunnet og ikke bare drite i hva man utsetter andre for. Og hva med de stakkars mødrene til de som stryker med eller blir uføre? Driter du i dem også!

vil det da si at du kan ta større risikoer enn meg da siden du har en jobb som du tjener bedre på enn det jeg har. jævla trangsynt måte å se det på da. du kan jo kanskje gi meg en jobb som jeg tjener mer på slik at jeg da kan betale mere skatt. kanskje jeg kan drive på med det jeg har lyst til da!!! seffern så er det jo synd om de mødrene som sitter igjen, men en kan ikke låse seg inne i huset sitt heller da forde at en ikke skal komme til skade. slutte å kjøre bil og sånt, fordi en kan dø av det. det hele handler om å nyte livet mens man lever, ikke sitte der som 80 åring på ett pleiehjem og har levd lenge men ikke opplevd noen ting.

Konstaterer med sorg i hiertet at du er rimelig uansvarlig i dine holdninger. Angående jobb: Lær deg noe som ikke alle andre kan og bli konsulent, f.eks. innen IT. Rundt kr 1.000 i timen er penger det óg! Og det er jo dødskjipt og dø fra en god pensjon, da.

Her var mye rart,,, forby ekstremsport for de under 25år, igrunn et latterlig forslag.
Er enig med JR, dagens sesong utøvere er i for liten fysisk aktivitet resten av året, og har lettere for å skadde seg. Nå mener jeg ikke dere/oss som driver på hele året, både til vanns, lands, fjells og i lufta!!!
Men men alt er jo ekstremsport nå til dags.. tror faktisk det å gå på do å gjøre boomelom uten å tørke seg er ekstremsport medsmile Det sklir ut smile

Det er farlig å leve, men DØR av det......!

Enig i at det i en del miljøer forekommer ganske egoistiske, ansvarsløse og til dels skrudde holdninger (jf. http://home.online.no/~arne-gj/basehop1.htm). Og det er utvilsomt at flere framtredende personer i disse miljøene har et stort ansvar, som de ikke innser og tar. Men ”dessverre” er dette også veldig salgbart, og medienes framstilling er også i høyeste grad kritikkverdig. Men det er et drøyt steg fra å innse dette til å fremme et forslag om FORBUD!
Åpningsinnlegget gjenspeiler egentlig bare resten av den totalt overbeskyttende samfunnsholdningen. En ting er jo at dette ikke er praktisk gjennomførbart. Men det som er mye verre er forsøket på overformynderi og interessemanipulering - etter min mening helt forkastelig.

Når man er gammel og stiv er det bare å pakke seg hjem uansett. Går det galt blir man aldri frisk igjen. Esktremsport må forbys for alle over 30 år.

Leste http://home.online.no/~arne-gj/basehop1.htm, og det bekrefter bare at de fleste utøvere av ekstremsport er noen egoistiske duster. La dem henge å råtne til kråkene har spist opp restene er nå min mening. Forbud? Nei, men ikke hjelp dem som har forårsaket sin egen ulykke.

 
Annonse
Annonse
Annonse