Første gang i Chamonix. Tips?

k-v

Drar til Chamonix på torsdag (langhelg). Har aldri vært der før, så tar gjerne imot tips på hva som bør sjekkes ut av heiser / nedfarter osv. Andre tips taes også gjerne imot (når begynner heiskøen, bør vi leie guide osv). Skal være sammen med en del andre, på ulikt nivå - så de drøyeste nedfartene kommer ikke til å bli prøvd denne gangen.

Har du kjøpt siste FriFlyt og siste Åka Skidor? Masse tips der...

du MÅ teste ut valle blanche ! 24 km offpist med digg utsikt! tror du melder deg på en gruppe med 1 guide som tar dere med opp aiguille ettelleranna heisen opp til en fjelltopp så kjører dere ned på baksida.

God tur ! grin

Jeg kom ned hit 17.jan og det har ikke kommet noe snø mens jeg har vært her. Folk sier siste skikkelige snøfall kom rundt jul og etter dette har det vært mildvær, med påfølgen kaldt klarvær. Noe som i bunn og grunn betyr at alt som ligger sør, vest og øst er is og ikke snø. Det som ligger i skyggen er kjørbart, men stort sett fullstendig oppkjørt - jeg har ikke fått tid til å gjøre meg lommekjent enda, er jo sikkert noe gjenværende. Ellers er det generelt veldig lite snø med steiner i pisten og mye eksponert i offspisten. Grand Montets og Le Tour har vært bedre enn Brevent/Flegere som ligger lengre nede. Du trenger nok ikke bekymre deg for mye for heiskøen denne helgen.


asfd

Styr unna - stort verre enn det er i Cham nå kan det nesten ikke bli. Det kom fønvind - sikkert fra Sahara -i midten av januar som ga 20 C i Chamonix by og baringsføre. Siden kom kulda

 
Annonse
Annonse
Annonse