Født med ski på beina???

Hei! Sit og sjekkar litt forskellige innlegg her på forumet og fær visse inntrykk av kva slags folk som er her. Mange skifolk som ikkje touchar nettet, men til dere som er innom lurar eg på noko?
Kva slags interesser heve dikkon (dere) utanom skikøyring? Kva engasjerar dikkon? Meiner dikkon at skifolk heve ein eigen spesiell livsstil, i såfall kva slags? Bare litt nysjerrig i forhold til korleis skimiljøet utviklar seg her til lands. Takk, ha ein fin dag smile

Jeg kan bare svare for meg selv, men min daglige tankegang er ofte dominert av drømmer, lengsler og forhåpninger til vinteren.
Tror nok skifolk, da mener jeg entusiaster, har en annen måte å fungere på i det daglige liv. En litt mer avslappet og tilbakelent holdning til ting. Det er vel ikke helt ordinært å drive balansetrening på rekkverk om kveldene for å takle bratt hengene best mulig.
Mange rister på hodet, men det kan de bare gjøre om de vil. Det er vel og en del festing, noe jeg merker med mine nakke smerter etter utagerende head-banging i går...

Går det an å ha andre interesser en ski kjøring da?

alle har jo andre interesser men det er vel ofte ski / snowboard som ligger øverst på listen for de som digger vinteren.. selv driver jeg med taekwondo og om vinteren blir det ski så mye som mulig. hakke du noen annen interesse en ski da?? i så fall må du ha hatt en rimelig kjiip sommer.

det var et godt spørsmål ja. Tror ikke vi er så veldig forskjellig fra vanelige folk. Det eneste jeg kan komme på akkurat nå er at alle lengter etter vinteren. Vi sitter inne på sommeren og ser på skifilmer, vi har skiene på rommet så vi kan se dem hver dag, skiene må på beina hvertfall en gang i løp av sommeren bare for å sjekke hvordan det føltes ellers så tror jeg vi er nok så like som alle andre!

Enig med ja!

Til alt mulig rart: Jauda eg heve andre interessersmile Heve faktisk dratt telemark-køyringi mi så langt at eg fekk tak i eit par vannski i sommar og sat telemarkbindingar på dei. Funkar fett altså å stande på ski på vatnet au. Perioden april-november (desember...) æ ikkje te å halde ut... Ellers trenar eg mykje styrke, gjeng i fjellet og nyter naturen smile

Det æ vel sikkert au litt forskjellar mellom dei som æ helt skifreakar som ikkje snakkar om anna enn ski heile året og dei som begrensar skihobbyen sin til veten (vinteren...) Kanskje det heve mæ image å gjera, at du bør ha ein spesiell stil???

Så mye ski som mulig på vintern. Litt turning og innendørs fotball en gang i blant! Om sommern er det digg og spille fotball, beachvolley og gå på luftige fjell! Kanskje et lite møte med snøen på fjellet,, som en liten bonus..:P

Står jo en del på ski om sommeren også da.
Men av andre aktiviteter kan jeg jo nevne feks. BMX og vannski som jeg driver ganske så mye med.
Og ikke minst aktiv nerding...

jakt

Greit å være kjempe glad i vinter å skikjøring, men det er jo ikke til å holde ut å vente helt fra snøen forsvinner til den kommer igjen. Derfor er det viktig å ha en annen aktivitet som opptar all den dø tida. Og da er det seiling som er det beste tipse, med like mye fart og spenning som ski. Skal love deg det er digg å seile i 15-20 knop mens vannspruten står i tryne på deg. Det er en helt herlig følelse!

Du er ikke den eneste som stiller seg slike spørsmål! Og sjøl om det kun sporadisk kommer til uttrykk på forumsidene, er det faktisk enkelte av oss som er godt voksne og som begynner å bli grå ved tinningen. Tua-tråden er et eksempel på at vi glimtvis lar oss narre ut på nettet, men ofte blir jeg helt matt av saklighetsnivået og tyr heller til bladutgaven og andre diskusjonsfora.

Når det gjelder skibasillen gir den seg vel liknende utslag uansett alder for de som virkelig er bitt. Etter 36 år på ski og over 20 med særlig hang til telemarksvinger, går det ikke én dag uten at jeg tenker på snø, ski og vinter. Besettelsen må imidlertid tilpasses livssituasjon og forpliktelser; i mitt tilfelle familie og jobb.

På jobb bekler postere fra Fri Flyt hele den ene kontorveggen, bilder fra glade skidager tar mye av plassen på oppslagstavla og skjermspareren serverer utelukkende skibilder. I tillegg står det et par ski telemarkski bak kontordøra, året rundt. Skiene gir begrepet ’ute til lunch’ reell mening flere ganger pr vinter. Kollegene rister på hodet og anser meg uhelbredelig.

På heimebane dreier mye seg om familielivets gleder og utfordringer. Med barn på 17, 14 og 5, spriker disse i alle retninger. Eldstemann konkurrerer i langrenn, kjører brett og låner gjerne et par breie planker for en topptur på vårparten. Den mellomste hater ski men trives på brett, mens yngstemann fikk telerigg med plaststøvler sist vinter – og gleder seg til vinteren. Minsten og hans far tar seg hver høst en skitur i rimet på plenen i pur forventning. Før han kunne ligge i pulk monterte jeg miniski på barnevogna og skøytet ham foran meg i løypene. Kona er heldigvis også glad i skiliv, og blir gjerne med på en skitur med hodelykt i skogen bak huset i kveldinga - i tillegg til at vinterhelgene stort sett tilbringes på snø.

Garasjen er full av ski, og særlig synet av veggen med breie ski gjør meg glad hver dag. Og om høsten er det duket for utstrakt sjekk og fikling med skiutstyr, og så er det alltid noen som trenger noe nytt….

Men med stødig vinter begrensa til januar-april, er det nytteløst å utelukkende vie seg til ski og snø. Plenty annen moro å finne på i vår varierte natur. Familievennlige aktiviteter som turorientering, kanopadling, sykkeltur, moro på trampoline og fjelltur er alle sikkerstikk, og kombinerer det sosiale med fysisk fostring. Lange jaktturer og landevegssykling er mindre inkluderende, men gir bra mosjon før skisesongen. Så det er ingen grunn til å kope foran TV’n om ventetida mot vinteren føles lang.

Dette ble visst nærmest En Middelaldrenes Manns Bekjennelser, men jeg beklager det ikke. For det første vet jeg at vi er flere enn hva som vanligvis kommer til uttrykk, for det andre skjemmes ikke over min store lidenskap og for det tredje har jeg kanskje et ubevisst budskap: Det er ikke slutt den dagen forpliktelsene strammer seg til og de første tegn på aldring viser seg, begrensningene sitter kun i ditt eget hode!

Ønsker alle en forventningsfull høst og en herlig vinter! =smile

Artig å lese litt mer om hvem som er bak nicket - og veldig behagelig å se at man kan godt være uhelbredelig tulling som familiefar også. Selv venter jeg min første sneip i mars, og har på mange måter stålsatt meg for noen sesonger med mindre skikjøring, men etter å ha lest din historie, føler jeg meg adskillig lettere til sinns. Skal modifisere en hoingammel meis, slik at ungen får være med før han/hun kan kjøre selv.

Med ønsker om en snørik vinter, evig sterk lårhals og god hørsel!

Bare hyggelig, rangle – du er blant de som inspirerte meg til et litt utfyllende innspill. Og gratulerer med begivenheten som ventes i mars, en større begivenhet enn du kan forestille deg! Men sannsynligvis ditto krevende, uten å frata deg din nyvunne optimisme. Jo, det blir færre skidager, men samtidig vil du kanskje glede deg ytterligere over dem du får. Og bæremeis og pulk er fabelaktige oppfinnelser, kun et par hakk under skiene… wink

Jeg holder til i det nordtrønderske. Er oppvokst i Stiftstaden og frekventerer i blant Vassfjellet, så hvis du ønsker det kan du sende meg adressen din for mer intern og eventuell vinterlig bruk. Og jeg er bare et solid utvidet gløshaug-opphold eldre enn deg, tro det eller ei… smile

Takk for mange gode svar! smile Bjøndar å få eit lite perspektiv på høssen skitradisjonane føregjeng og høssen tida endrar kån, eller æ det me som endrar tida...? Spesielt moro å høyre på "gamlekara" (ikkje vondt meint, men i den alderen bjøndar du å bli veteran og det æ bare fintsmile høsslags synspunkt dei heve å kome mæ i denna sammenhengen. Håpar fleire kan føre vidare denna tråden og gje sit syn på høssen dei synes om livsstilen til skifolk i dag kontra tidlegare, høtt som engasjerar dei og kva andre verdiar/interesser ein ekte skimann/kvinne verdset ner i livet.

Er det telemarkdialekt du skriver? Mye interessant skriftligfonetisk ekvilibrisme du utøver. Selv er jeg nesten mer lidenskapelig opptatt av vannsport, bil og MC enn ski, selv om vinteren er full av skiaktiviteter, særlig løssnøkjøring. Om sommeren er det først og fremst wakeboard som står på programmet. Akkurat som en ovenstående innleggsyter har jeg tre unger, og disse er med i båten og står board. Ellers kjører jeg mye på bane både med MC og Porsche. Porscheklubben har mange fine arrangementer der en virkelig kan få utfolde seg under trygge forhold. For de som ikke har prøvd en bil med 400 hester på bane: Ski blir liksom litt tamt. Og for de som ikke har prøvd en MC med 170 hester på bane: Porsche blir liksom litt tamt. Men jeg skal innrømme at det blir begrenset med drops og flips med bil og MC, selv om det av og til blir et par rotasjoner med Porschen. Wakeboard er også utrolig kult og veldig utfordrende. Dette er jo helt analogt til ski og snowboard, og følelsen er ganske lik. Bra tråd, dette!

Bra gjetta, eg æ frå telemark ja, nabobygda til Sondre Norheim og køyrer telemark mæ stolthet. dei fremmedordi du brykar for å beskrive skrifti mi æ"kje veldig stødig på, men eg heve jau visse ord som æ sø breie at fremmedord blir som barnemat å regne... Kult å få synspunkt av nokon som ikkje nødvendigvis heve ski som sjefshobby/lidenskap, sjav om det æ få på dessa sidun som eg trur skjønar at skikøyring blir tamt i forhold te hestekreftar. Det æ noko mæ den følelsen av å vera bare deg og naturen, og nesten vera i eitt mæ naturen rundt deg utan ytre påvirkningskraft. Kroppskontroll og mestring av naturens mange og heile tida nye krevande utfordringar kan vel knapt setjast ord på... Ein må føle det, kjenne det gjeng kaldt nedivi ryggen, og at alle håri reiser seg på krøppen av kicket...

Uff, nå drømte eg meg visst heilt bort her og gjekk vel litt på tvers av denen tråden, men av og til må ein få utløp for sine følelsar... smile

Jeg er helt enig at kontakten og interaksjonen (beklager fremmedordbruken) med naturen gir en opphøyet opplevelse, og jeg elsker skisport i vill natur. Men det betyr ikke at det ikke er heftig med bilkjøring?!? Hvis du aldri har kjørt en bil med over 400 hester på bane, kan du jo ikke uttale deg om å kjøre en bil med over 400 hester på bane, du vet ikke hva du går glipp av. Det virker som du prøver å konstruere en konflikt mellom det å elske skikjøring og det å elske bilkjøring. Men det er altså ingen motsetning i dette. Og før du uttaler deg om hva som er den beste opplevelsen, må du jo ha prøvd begge deler, eller hva? Men bilen min får du ikke prøve...!

Neida, for all del, min intensjon æ ikkje å lage nokon som helst konflikt mellom bilkøyring og ski smile Ser du på åpningsinnlegget mitt skjønnar du det. Heve fikla litt med bil sjav au og skjønnar at ein kan få kick, men. Fint å begrense slik køyring til bane...

(Det "verste" eg heve kjørd æ ein Ford Mustang mæ 250 gamp, ikkje på bane rektignok, men 400 æ vel noko eg for min del kanskje bare fær prøvd ei vænde i livet...)

er skisport en bihobby som kan bedrives nesten hele året (inkl sommerski). Hanggliding er Microfly er toppen.

Tren knebøy og få store tykke tømmerstokker til lår. Ellers angående image, image har ingenting med saken å si, de som henger seg opp i image er de som tror de kan.. og de samlest på stryn sommerskisenter om våren. Ligg unna stryn.

 
Annonse
Annonse
Annonse