Filmredigerings-verktøy! Hilfe!!!

Nå har jeg forsøkt en del av forskjellige filmredigerings-verktøy (software) av forskjellige typer og fabrikanter, men jeg har ennå ikke funnet noe som gir "den siste lille piffen". De fleste duger til å klippe til snuttene, legge til tekst (som kjedelig sklir inn fra øst eller vest for så å "eksplodere" i små brikker eller firkanter) og legge til musikk. Men nå er DET utprøvd og jeg skal forsøke å bevege meg videre inn i filmenes verden.

Nå er det forøvrig et sammensurium av forskjellige verktøy der ute, og jeg vil derfor forsøke å benytte meg av den almenne kunnskapen som ligger ute hos dere lesere!
Derfor spør jeg eder:

Hvilke redigeringsprogram kjenner dere til , anbefaler, foreslår og advarer mot? Det bør ikke være FOR komplisert, men et brukerverktøy som likevel byr på en del finesser for filmredigering.

Dette kan hjelpe meg langt på vei, og fri meg fra mang en frustrasjon!

Jeg lover jeg skal teste ut neon av alternativene og legge ut produkttester på dem etterpå!!!

MVH
Tex

på å lære deg after effects og premiere, kan du dem godt nok er det så og si ingen ting du ikke kan gjøra som du kan i et anna program. men dem er kompliserte og litt vanskelige i førsten. og det tar nok ganske lang tid før du lærer deg programa helt

Apple Final Cut, er det programmet jeg må sies å være mest fornøyd med. Jeg redigerer ikke mye film, men de gangene jeg gjør så er det dette programmet jeg bruker.
Det er et forholdsvis enkelt program brukermessig, men alikevel mer avansert enn programmer som Pinacle, iMovie osv.
Nå er Final Cut også det emst avanserte programmet til Apple, dette syntes jeg ikke har noe å si for brukergrensesnittet, men det åpner seg helt klart mange nye muligheter etterhvet som du blir dreven.
Effekter som "exploding text" osv. er neo du bør komme deg vekk fra, du vil aldri se slike effekter i sikkelige filmerwink
Mens jeg skriver dette kommer jeg på at du sannynligvis ikke kjører mac og da blir dette innlegget litt meningsløst. Hrmf!

Her-kan-du-slikke-i-deg-et-par-tips,-etter-dine-ønsker-og-behov-anbefaler-jeg-vegas!

http://www.friflyt.no/index.php?pagenr=32&threadnr=125042

Jeg bruker selv Final Cut Pro 5 (Studio). Har du studio pakka så har du alt av muligheter! Den finnes kun til Mac. Jeg har brukt en del Adobe Premier til PC før, men Final Cut er betraktelig bedre en Premier.

Kjøp mac og Final cut smile

laster man ned redigeringsprogram eller er det risikabelt med tanke på virus og sånn??????

Me laster ikkje ned program, fordi det er ulovleg...

Kva eg har å seie:
Bruker sjølv Premiere Pro og litt AE (After Effects), og med desse kan ein gjere svært mykje. Men AE er litt vanskeleg å setje seg inn i, og ein må bruke ein del tid med det.

PPro er i mine auge ikkje so veldig komplisert, og du finn mange tutorials, som gjer læringa lettare. (Det same gjeld eigentleg for AE)

Når det gjeld AE, so er ikkje det eit redigeringsprogram, men eit program for effektar, motion graphics, compositing. Ein vil truleg ikkje lage ein film berre i AE, men AE kan vere med å gje "den siste lille piffen", om du kan bruke det.

Kva eg har høyrd:
I tillegg til PPro, er det nokre andre program som fortjener å verte nemnt. (Eit par av dei er nemnt allereie, men eg nemner dei ein gong til.)

Apple Final Cut Pro
Krev sjølvsagt at du har Mac, men skal vere eit veldig bra program. Det finst og ein billegare versjon med litt færre mogelegheiter, som heiter Final Cut Express.

Avid Liquid Edition (tidlegare Pinnacle Liquid Edition)
Også eit program som vert svært godt likt av dei som bruker det.

Sony Vegas
Som Bråstopp/Martin nemnte. Høyrd mykje positivt.

Avid Xpress DV/Xpress Pro
Om du lærer deg å bruke det, vil du truleg verte veldig fornøgd, men dei skal visstnok ha ein litt mindre intuitiv måte å gjere ting på enn t.d. PPro/FCP.

Men ein ting som er lurt å tenkje på, er at ein kan gjere stort sett dei same tinga uansett program, men måten ein gjer det på er kanskje litt forskjellig. Kva som er best for deg, er kva du liker best, med tanke på korleis programmet er bygd opp. Difor er det lurt å gjere som du seier, å prøve litt forskjellig, før du bestemmer deg.

Om du vil ha ei litt større/betre oversikt over kva ein kan finne, sjå litt her:
http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=435013

Nederst der finn du ein del testar til fleire av desse programma.

Her ramler det inn... smile

Fant ut etter ei stund at det var 2 forskjellige "vegas" på markedet og bare den ene var fra Sony. Sony Vegas skal undersøkes nærmere. Good shit!

Avid har jeg sånn smått begynt å forstå litt av, men det virker "litt over hodet" på meg. Men nå har jeg vært så heldig å få en telefon fra en som jobber med media og har god kjennskap til Avid, så der kunne jeg få litt hjelp. Det tar nok litt tid å sette seg inn i...

Adobe Premier har jeg såvidt rukket å stikke nesen ned i. Det virker litt forståelig på meg, enda jeg bare har brukt ett par timer på det. Mer i løpet av helga...

Hva er forskjellen på Adobe Premier 6.5 og pro 1.5?

Keep up the good work!

Ogheifallera-takkskaldereha!

T

Vegas er eit program som opprinneleg vart laga av Sonic Foundry trur eg, men vart kjøpt opp av Sony rundt versjon 4 (er no på 6).

Forskjellen på Premiere 6.5 og Premiere Pro 1.5, er to utviklingstrinn. Etter Premiere 6.5 lagde dei heile programmet på nytt, og gav det namnet Premiere Pro 1.0 (vert i byrjinga kalla Premiere Pro 7.0). PPro 1.5 er den nyaste versjonen.

Utsjånaden er relativt lik, men dei har gjort store endringar på eigenskapane til programmet, og endra litt på måten ting vert gjort på. Det finst dei som framleis brukar Premiere 6.5, av ulike grunnar, men Premiere Pro er på mange måtar betre.

Hvis du ikke er alt for skilled i redigering, så bruk Ulead VideoStudio 10. Det har de mest grunnleggende innen redigering, men også en del ekstra i stede for de enkle overgangene osv. i WindowsMovieMaker.
Det er kraftig nok til redigering, om du ikke har noen storproduksjon på gang da… wink
Skal du lage DVD-meny for filmene dine er Ulead DVD Workshop 2 et genialt program!

Sony Vegas er også et bra alternativ om du er litt mer avansert under hjelmen og vil ha litt mer utfordringer.

Pinnacle er ikke akkurat noe å satse på, siden du må betale for de beste effektene osv.

det finnes et gratis verktøy på avid sine sider, det er bra, mye lettere å flytte mellom maskiner med avid

Premiere pro 1.5 og Vegas 6.0 er ikke de nyeste versonene da...Premiere 2.0 og Vegas 7.0 har også kommet ut..! Selv bruker jeg Premiere Pro 2.0 og AE 7.0 og er veldig godt fornøyd!

Tråden er frå november i fjor, det har skjedd litt sidan den gong...

Det programmet Leanturn nemnte finn ein forresten på http://www.avid.com/freedv På same side vil de finne link til ein tutorialserie for programmet, som vil lære ein det viktigaste.

 
Annonse
Annonse
Annonse