Få stabile bilder

Har siste tiden tatt en del bilder av venner som kjører vannski, men sliter med å få bildene skikkelig klare. Alle bildene er tatt under forhold med nesten helt flatt vann, men fra båt, men likevel blir noen av dem helt klare, men 90% bærer veldig preg av at noe er i bevegelse? Noen som vet hvordan jeg kan få dette bedre. Er veldig på nybegynnerstadiet når det gjelder fotografering, men prøver å lære. Kameraet er forøvrig ett Nikon D80 med 18-135 linse.

Høres ut som du kjører på automatikk eller noe sånt. Switch over til Manual, sett lukkertiden på 1/500 sek eller raskere, og deretter juster blenderen til lysmålingen er korrekt. Da vil du nok se at bildene dine blir skarpere, så fremt du har objektet i fokus.

Hei.

1. Prøv å senk blendertallet slik at lukketiden blir høyere.
2. Hev iso-tallet. Hver verdiøkning i iso vil doble hastigheten på lukkeren din.
3. Zoom litt mindre
4. Jobb med skytestillingen.

Lykke til!


Redaktør i FFTV

1. sett kameraet på S (shutter priority) slik at du kan velge lukkertida selv og kameraet fikser resten
2. velg lukkertider som er korte nok til å fryse bevegelsen. dette kan du prøve deg fram med, men du kan også regne det ut (da må du vite cirka motivets hastighet, avstand til motivet og brennvidden på objektivet ditt), eller du kan f.eks. starte med 1/500 sekund og se hvordan det går. jeg vil tro at du vanligvis trenger minst 1/250 sekund eller kortere for å få skarpe vannskibilder.
3. ikke glem at bevegelse i bilder kan være kult, spesielt på actionbilder. slik bevegelse blir imidlertid ofte best hvis _bakgrunnen_ er uskarp mens motivet er skarpt, og det kan du få til ved å panorere. hvis du ikke har hørt om det før, kan du søke på "panorering" på google...
Lykke til!

eller gjør det aller enkleste, sett kamera på sportfunksjonen.. dette funker vel ikke alltid da, og bildene blir ikke alltid som du vil ha.
det beste er vel som de andre sier, still lukker og blender manuelt

 
Annonse
Annonse
Annonse