FESTE STAVENE ELLER IKKE????

yaow...står på ski og hopper og leker så blir mye knall og fall. En kompis av mg sier at det er dumt å kjøre meg stroppen til stavene festet til armene fordi d er lettere å skade seg...sikkert sant dette!!? men har en "indre trang" (!) til å feste dem...føler at noe er galt når stavene er løse....hva mener dere??????????????

Jeg har dem ihvertfall festet,
Lander du på stavene bare knekker de eller bøyer seg, det verste som skjer er vel at du får noen blåmerker...

Evt at du kan lande oppå staven, og knekke div bein i kroppen....Men da skal man ha bra mye uflaks.
Alt kan skje! Ta sjangser det er det som risken i denne sporten :p

hvis du er dansk og har fått beskjed av en eller annen heksedoktor at du skal tre hånda NED i løkka, istedenfor OPP, for ikke å brekke håndleddet, så får du ha lykke til..!

tror det er større sjanse for at du tryner og brekker et ben, dør i bilulykke eller blir tatt i skred enn det er for at du skader deg p.g.a stavene dine. Med mindre du stikker deg selv med dem. Riskokalkulering er ren statistikk.

Det farlige med stavene er ikke å lande oppå dem, men å bli spiddet. Vet ikke hvordan/hvor farlig dette skal vurderes.

Under hopping og lignende kan jeg ikke skjønne at det er noe problem å kjøre med stavene festet. Ved skogskjøring derimot kan staven fort hekte seg borti et tre eller lignende, og hvis du har hånda inni stavløkka kan du fort få et ganske kraftig rykk som sikkert ikke er sundt for arm/skulder... Men risikoen for å miste staven er jo til stede. Så det er en vurderingsak; miste arm / miste stav...

Life link stavene har en mekansime som løser deg fra stavene i tilfelle man blir hengende fast. Kult og enkelt konsept. Håper flere stav-leverandører følger etter!

en kompis av meg har spiddet seg i foten med en stav, så ikke se bort ifra det (riktignok 155cm lange swix mountain staver)

Hvis man klarer å spidde seg i _foten_ med slalomstøvler på vil jeg si man er ganske så overmenneskelig...

nyslipte staver hjeper

Hjelper !

Har hoppet i ganske mange år, og jeg klarer ikke og kjøre uten og ha henda igjennom løkka!!!! da mister man ikke stavene så lett når man grabber!!!

Har god erfaring med Goode-staver, som i likhet med Lifelink løser seg fra stroppen hvis du blir hengende fast i et tre eller kjører staven gjennom x-antall snølag. I tillegg er jo staven ganske fleksibel og gir litt etter når du må ta imot landinger med stavene. Og det skal mye til før de knekker.

...Anbefales!

Leki har også flere modeller med utløser. Og det funker!

Husker et WC utforrenn for en del år siden. En kar (sveitser?) tryna og fikk staven rett i magen. Buken sprakk og indre organer ble mosa. Karen døde på stedet. Men han hadde neppe blitt reddet av å ikke feste stroppene.

som jeg så, var det ikke staven som var problemet - men staurene som holdt sikkerhetsnettet på plass.

staur eller stav, vil uansett ikke ha dem inn i kroppen på noen somhelst måte.

MEN FOR GUDS SKYLD: det er jo grunn til stavene har stropper i det hele tatt da... etter flere tusen år med nordmenn på ski, så diskuterer vi om man skal ha hendene inne i løkka eller ikke?

INNI, INNI, INNI! JA TIL Å FESTE STAVEN!

I vest-telemark, der både eg og Sondre Norheim kjem frå, brukar me ikkje stavar i det heile tekje! Høtt skø du mæ dei når du pissar i buksa fordi du æ redd du skø dø viss du festar dei feil???

Viss du æ litt skivant og heve vanleg folkeleg balanse treng du ikkje stavar når du høppar! Dei æ bare i vegen meiner nå eg, men veit det æ mange som må ha desse glasfiberpinnane å knipe på...

Heve eg noko i hendane når eg høppar æ det i tilfelle sin staur og den kan eg bare slippe viss eg ser det gjeng veldig gale.
Staven sin funksjon må vera å hjelpe deg til å halde balansen, sø eg uppfordrar deg til å lære ungane dine å stande på ski utan stavar. Viss du aldri gjer deg avhengige av dei, treng du dei heller ikkje.

Espen Bredesen bruka aldri stavar... så eg synes det æ ganske fantastisk at dikkon gidd å diskutere om hendan skø vera festa eller ikkje...

Jeg mener dette er den dummeste diskusjon...herrefred...blir litt fortvilet jeg! Kom dere ut...isteden for å sitte her å diskutere om man skal feste stavene eller ikke!!

Jeg fester ikke stavene. jeg datt på blåholka en gang på Skeikampen, med stavene festet, og fikk tommelen under staven, og staven under kroppen. Det var vondt, og hånda var blå og vond lenge.

Dette skjer jo ikke hver dag, men jeg gidder ikke feste stavene.

 
Annonse
Annonse
Annonse