Ett år med pudder til pungen

Hei alle!

Jeg må snart finne ut hva jeg har lyst til å gjøre etter vidergående. Har en del håndfaste tanker om hva utdanningen min blir, men først skal jeg ta et år å bare kose meg. Sikkert jobbe litt først for å tjene penger, i tillegg til å bruke en del av det jeg sparer nå.

Planen er ett helt år med ski. Pudder til pungen! Tenker i den anledning på Chamonix eller Canada(Vancouver)..

Det er enda ikke avgjort om jeg reiser alene eller sammen med en/noen. Uansett, kunne det vært greit å gått på en høyskole eller ett eller annet utenom, både for å ha med lokalkjente å gjøre, og for en sikkerhet. Isåfall, hvilke altarnativer har jeg? Har prøvd å google litt, men finner ikke noe særlig. Noen som har en ide om hvordan jeg kan komme i kontakt med noe innenfor min interesse?

Tusen takk dersom noen gidder å svare, eller har erfaringer selv! smile

Jeg støtter deg 110% i å dra på noe slikt! Jeg hadde det så fritt under studiene slik at jeg stort sett var på reise i 6 år...! Deriblant en sesong i Canada, samt turer til Alaska, 1 år på Svalbard, 6 mnd i Sør-Amerika og mange andre turer!!! Og den erfaringen jeg har hatt på disse turene har blitt såååå mye viktigere enn all teorien jeg har fått gjennom skolegang!

Jeg tilbringte en sesong som telemarkinstruktør (dog for feite amerikanere og knisende japanesere) i Whistler, Canada. Som har blitt et av mine favorittområder! Vancouver er FANTASTISK og det er jo umulig å få hjemlengsel "over there" siden du alltid sitter igjen med en følelse av å være i Norge! Jeg dro alene over (uten husvære og uten jobb) og ALT ordnet seg da jeg kom dit. Men det kan jo være greit å ha litt på stell før man reiser over... Jeg vet dessverre ikke mye om kurs/høgskole eller lignende man kan knytte seg til, men jeg vet jo at det finnes en del hus i Whistler hvor mange ungdommer bor sammen. I huset jeg bodde, var det 3 etasjer fylt med 23 personer i alderen 18 til 35. Sosialt og ALLTID noen å stå på ski sammen med. Forsøk å google litt... Husker dessverre ikke hva dette huset het, men det lå i Emerald utenfor Whistler...

Lykke til!!! Og nyyyyyt året ditt!!!

Tusen takk for tilbakemeldingen din!

Ser det som en mulighet for å ta et år på college, og prøve å gå på noe som har mest mulig med ski osv å gjøre.. Da er det vel også slik at jeg får en del støtta fra Norsk landejord.

Det kan jo høres fantastisk ut også å heller jobbe istedet for å gå på skole. Bartender, skiinstruktør, whatever.

Men Vancouver, British Columbia, områdene jeg har hørt om. Det er vel en stor by? Er jo selvfølgelig også interessert i andre ting, står jo ikke på ski 16 timer hvert døgn..

Og eventuelt det huset du nevnte.. Hørtes jo utrolig gøy ut da! Og er vel i tillegg den beste måten å lære språk på! Om du kunne sporet opp hva det der var for noe, ville jeg vært utrolig takknemlig! smile

Vancouver er en stor by, samtidig som den er utrolig hyggelig. Og kåret til verdens beste by og bo i! Byen er PERFEKT for turer ut! Du har Squamish og Whistler (OG OH STORE COAST MOUNTAINS) nord for byen. Til vest har du vakre Victoria Island med blant annet byen Tofino hvor noen av mine venner har slått seg ned for å surfe...! Og i sør har du Seattle og flotte områder! Rett og slett; mange muligheter!

Jeg finner dessverre ikke mere om huset, men her finner du noen linker du kan sjekke ut!

http://www.whistlerchamber.com/er-finding-a-place-to-live.html

http://www.whistlerhousing.ca/login/accommodation.asp

http://www.roommateclick.com/roommates/room-needed/British_Columbia-Whistler-V0N1B0.htm

Med tanke på OL i 2010 kommer nok prisene kun til å gå en vei fremover; OPP!

Beklager at jeg ikke kunne være til mer hjelp, men jeg håper du ble litt klokere. Hmmmm.... skulle plutselig ønske jeg var i dine sko akkurat nå...

Jallajibb, jeg står i dine sko jeg også, er ferdig med vidregående, men jeg jobber da.. men har sjekket litt rundt på nettet og fant siden x-plore.no og de hjelper med å finne rimlige steder å bo, hjelper med å fikse CA konto, osv osv, er priser fra 15-20k..

Har snakket med dette med mamma og stefaren min om dette og det svaret jeg får av de er " Hva står i veien for at du ikke skal gjøre dette"

men skriv gjerne en mail eller noe til meg, så kan vi evt snakke om dette osv..

Steffen understrek AT utepils Dot com

 
Annonse
Annonse
Annonse