Erfaringer med DV-kamera...

Tenkt på å kjøpe et DV-kamera...hva bør jeg se etter for å få et kamera som funker til filmoing av skikjøring og hopping...
Har sett på ett, Sony DCR-DV200E DVD...
Kan dette funke, eller må man mer opp i pris for å få noe bra?
Har fotoapparet, så det kan man se bort ifra...

Håper på å få noen nyttige tips...

Hei!

Det som er viktig når du skal velge kamera er pixxla. Når alt kommer til alt så erre pixxla som teller. Jei har gode erfaringer med Kenwood 2gti dv-kamera
, det har også nightvision mode for måneskinn jibbing. Stætsn er 4,5 gigapixels, 3D zoom, duggfri linse og en vekt på utrolige 300 gram. Det er også veldig lett i bruk så hvis du er dum så er ikke det noe problem. Det anbefales!

Oppløsing (pixels)
Optikk
Lysfølsomhet

Skaff ein monopod e.l. for å stabilisere rystelser. Regn ikkje med å benytte LCD skjerm som viewfinder då mange av disse ikkje er "lesbar" i sollys (kjem an på pris mm).

Å si at pixler er det viktigste er litt flåsete, og har kameraet ditt 4,5 gigapixler så har du et kamera som trolig ikke kommer på markedet før om 50 år. Megapixler mann, megapixler. Optikken er det viktigste på et kamera både MiniDV og DV og stillbilder. Noe som er viktigere på et DV og miniDV kamera enn pixler er også antallet CCD-brikker, kamera med 1 brikke tar alle fargene i samme slengen, mens et med 3 brikker, tar en farge i hver brikke (RGB) Skal du ha et kamera med 3 brikker koster de alltid mer enn dem med 1 brikke. Sony har stort sett veldig gode MiniDV kameraer. Skal du kjøre DV kvalitet er vel PD150 det beste i normalstørrelse til dette, også canon XL1s er bra, men da snakker vi høy prisklasse (30-40 ltusen) kameraer mellom 10-20 tusen er stort sett med 1 CCD og her har sony mange gode. TRV serien er gode. Ikke kjøp de minste greiene du kommer ikke til å stappe det i jakkelommen likevel. Kjøp et som er godt å holde og som har en god søker, LCD skjermene funker ikke i sollys og de lyger om bildet. BRUK SØKEREN. SÅ her er jeg klinkende enig med innlegget over. Jeg ville kanskje godt for Tape, kameraet du viser til er et med direkte DVD opptak ikke sant? Uansett det viktigste er at du kjøper et videokamera, og at du begynner å redigere, for det er her mye ligger, redigering tar tid, men er gøy!

http://www.telemarktalk.com/phpBB/viewtopic.php?t=15503

Har selv et Sony Pc 103, her går det fint å bruke skjermen i sollys. Det er også en touch skjerm, hvis du liker det. Billedkvaliteten er bra og batterikap. bra nok til en dags normal filming. Som på alle de små kameraene er lyd kvaliteten kun ok, siden mic. sitter oppå.
Denne modellen har ikke stillfoto på egen brikke og mangler Dv utgang, dvs. du må brenne filmen på en dvd etter redigering på Pc. Tror du kan få dette for rundt 7000,-idag.

DV utgang er et must om du skal redigere hjemme med digital kvalitet.

Og det med at ikke kameraet skal være lite skjønner jeg ikke helt, har selv et jvc-dvp7 eller noe sånt knøttlite kvadratisk kamera.

Bra bildekvalitet, men dårlig lydkvalitet (som det ofte er om ikke du har ektstern mic, det kan man dog kjøpe separat). Ekstra batterier er et must. Får dette kameraet inn i en liten støtsikker og vanntett dykkehardcase og kan således ta det med på klatre- og skiturer.

Det ideelle ville nok å i tillegg ha et 3 ccd kamera man kunne hatt når man er i mer avskjermet miljø.

Støtter de som snakker om Sony her..
Eksempelvis er TRV-80 et bra kamera som du bør få for ca 11000 nå om dagen. Ellers er Canon MVX 100/150 også bra i samme kategori. Da har du alt du trenger og en bildekvalitet som overgår endel av de rimelige 3ccd kameraene.
Vil du opp i kvalitet uten å gå så mye opp i fysisk størrelse, er Sony TRV 950 og Canon XM2 gode valg..
Tror kanskje jeg ville bæsja i DVD kamera, rett og slett fordi det er forholdsvis nytt og uprøvd. DV-tape har like god eller bedre bildekvalitet(mindre komprimering) og er prøvd ut under alle tenkelige vær og føreforhold.
Lykke til i valget!!!

Det er så jævli dårlig batteri på mange dv-kameraer. Canon har veldig godt batteri.

Sony TRV 80 med bluetooth!! =)

Vanskelig dette her, ja.. Lurer selv på et Cnaon XM2, men så var det bankkontoen å ta i betraktning også da..
Huff..
Skaff deg iallefall et med 3 CCD brikker..

hvis det er noe du lurer på kan du jo prøve å legge inn en ny tråk på akam.no. der får du mange seriøse svar.

lykke til med kjøpet!

Med analog A/V inn du koble til hjelmkamera - det er fett vøttø...

gå inn på komplett.no her finner du et panasonic kamera med 3ccd til 8490,- dette er et kupp

Arve!! Er du gæilård? Du skakke ha no kammera til å ha med på topptur vettu. Det eneste du trenger et DV-kamera til er når du skal ta opp dine hyrdestunder med skinkerytter-vennene dine. Isåfall vil jeg anbefale Hot Barbeque sitt kamera, det er sprutsikkert og har djævulskt bra med pixels! Kos dæi!

saa ville jeg:

ikke tenkt saa mye paa utstyret, men heller fokusert paa hvordan du skal bruke det. Det er mye spenstig: Vinkling og bruk av lys (hvor er sola nu?) som gjor filmen mye bedre selv med sugent kamera.

Dv-utgang er nok et must for redigering. Hvis du har en venn eller to saa faa de med og film hoppene og sprettene fra flere vinkler (husk at verden er i 3D) og prov deg fram til hva som ser kult ut.
Det er mannen oppaa skiene (ikke skiene) som skaper en god skikjorer. Det er mannen bak kamera (ikke kamera) som skaper bra film.

Lydmessig er det nok et must med ekstern mic for avstandene er litt lenger enn kameras mic er designet for, men skal du ha en mic som suger lyd fra lange avstander maa du nok betale for det, men det blir mye fetere hvis du legger paa musikk, og da spiller det ingen rolle.

Drit og dra i alle nattfunksjoner. du maa forferdelig opp i pris for aa faa noe bra noe. Nattfunksjonene paa billigkameraer er bare at hvert bilde eksponeres lenger for lys, og bildet blir mindre skarpt, og det blir sugent hvis du foler for aa klippe ut et enkeltbilde av en film. Som aa se paa en tegnefilm som bare bruker 8 bilder pr. sek i stede for 24.

...jeg vet ikke.

...for en stund siden. Har ALT du trenger for å filme og redigere. Løp og kjøp...

Lefdal/Elkjøp hadde nylig Sony PC105E for 7995,- Det var også et gullkupp, aner ikke om de har tilbudet ennå. Har alt. Forøvrig er analog inn viktig for å kunne bruke hjelmkamera... Og hjelmkamera koster ikke mye ekstra!! Pixels er ikke så viktig 1Mpix er mer enn et PAL-TV signal inneholder uansett. Selvfølgelig gir et 3CCD kamera bedre bilde, men for ikke-proffbruk er det å skyte spurv med kanon. Kjøp heller et rimeligere kamera og oppgrader etterhvert. Du kommer jo sikkert til å smadre det i bakken etterhvert uansett!

 
Annonse
Annonse
Annonse