Erfaringer fra Andermatt?

Anbefalinger? Gode/dårlige er faringer , priser, overnatting etc. Tips?


LK

Vært der 2 ganger. Koslig liten by på et platå over Gottardtunnelen. Så midt i Sveits det kan bli. Kort vei til mange andre bra skisteder. Skikjøringen skjer på 3 fjell, hvor hovedfjellet Gemstock gir jævla bra terreng (unskyld språket).
Ser mange sammenligner det med Les grand Montes i chamonixdalen, og er ikke uenig i det. Litt mindre og færre folk (som jager pow). Overnatting. Den en gangen overnattet vi på ungdomsherberge noen km utenfor byen (billig). Den andre gangen overnattet i et "haus", dvs private som leier ut rom. Ganske billig det også, ca 110-120 kr natten. Det var foresten tanta til byen store sønn, Bernard Rossi (ol-vinner, og mannen som konstruere alle uteforløypene). Det finnes ganske mange "Haus" og en del hoteller. Det er et herberge til også, like ved gondolen opp til Gemstock, men der var det fullt når vi var der.
Utelivet er så som så, men baren Spycher har norsk eier (en dame som er gift der nede) og hver gang jeg har vært der har det jobbet norske damer der. Greit å vite hvis du har lyst å komme med obskøne kommentarer på norsk til kompisene din om servitrisen. Men du oppfører deg vel bra på tur utenlands ?

Er det noen som vet hvor langt det er mellom Engelberg og Andermatt. Vurdrer å fly til Zurich og leie bil...

Høres bra ut! Skal dit to uker i jan/feb..grin

Fra Engelberg-Titlis er det ikke så langt til Andermatt i luftlinje, du kan ta skiene fatt via Sustenpass (må nok regne med et par hytteovernattinger).
Med bil tror jeg du må regne med ihvertfall 1,5 time vinterstid, ofte må kjettinger på/av osv.

http://www.friflyt.no/index.php?pagenr=12&articlenr=10391

Du har jo lov å søke, du også, Schmack Wack!

smile

Tok dagstur dit fra Engelberg i vinter. Det var veldig avslappa stemning, og lett tilgjengelig offpist uten for mange om beinet.

Med tog kommer du ganske greit videre til Disentis - tror det er artikkel om det i kommende ff #37.

noen som har tenkt seg dit i jan/feb eller? hadde vet gøy og møtt flere nordmenn der nede og kjøre sammen med!

Jeg tar sesongen i Sveits, og dumper nok innom Andermatt også. Er veldig interessert i kompanjonger i pudderjakten, og nye skikompiser!

Jeg tar sesongen i Sveits, og dumper nok innom Andermatt også. Er veldig interessert i kompanjonger i pudderjakten, og nye skikompiser!

Har tenkt meg en tur, blir muligens en liten roadtrip. Sugen på Engelberg og Andermatt, drar 1. eller 2. uka i Feb.
Vi er en gjeng på 4+ og er kjempe hyggelige... Eneste kra vi har er at du kan lære oss backflip.... he he da dette er det store samtalemne i gjengen.
Bare ta kontakt så kan vi jo se hvordan det passer.

Det er mulig å reise med tog også, men da tar det fort en halv dag. Stedene ligger såpass langt fra hverandre at de ikke har samme vær, så er ett anlegg stengt kan man bare kjøre til det andre. Har gjort dette selv flere ganger de siste to årene.

Noen som skal til Andermatt-Engelberg området i løpet av de to neste ukene? Skal dit fra 26. jan-5. feb...

 
Annonse
Annonse
Annonse