Er Canada dyrt?

vi er fire stk som skal ti canada i to måneder i vinter, men vi vet ikke helt hvordan vi skal bo når vi er der borte. Er det noen som vet hvor mye det vil koste sånn ca pr natt eller uke, sånn at vi kan legge opp hvor mye penger vi burde ha med.
Hvordan la dere opp turen deres?

Overalt på skistedene i Canada finnes det Hostel"s (ligner på norske vandrehjem). Her er det billig og bo. 10 til 20 cad pr. døgn. Men det kan være problemer å få plass. Burde regne med at du må tilbringe noen netter på hotell eller motell. Mat er billig.( spesielt burger) Får burger for en dollar. Bensin er latterilg billig. Whiskey er billig (hvis man ikke stiller for høye krav. ) Heiskort er omtrent som her hjemme.

Priser varierer med hvor du er. I Whistler er det forøvrig ganske dyrt i forhold til f.eks Whitewater.

Til "kong Vinter" eller kanskje andre..
Hvordan la du opp din canadatur? penger bo, bil, etc. legg igjen mail adresse

Hei igjen! Er ikke den beste til å gi råd om penger å slikt, Er alltid langt inne på Visa og mastercard limiten ved slutten av reisen:

Jeg var borte i bare 3 uker så løpet deres blir nok litt anderledes, men skal man følge været og snøen, så trenger man bil. Man kan lett få kjøpt en bil til 4-5000. som er dugelig. Og solgt den igjen til i underkant av halve prisen når dere skal hjem.(på samme sted som den ble kjøpt) Det kan også være greit å booke første og siste overnattningssted. Det er stortsett internett kafee"r i tettstedene, som er fine til å sjekke wheaterchannel osv, og over nattningssteder. Kan være greit å ta en ringe runde til neste sted dere skal til for å booke rom. Enkelte helger kan det være vanskelig å få plass på de billigste stedene. Husk mange overnattningssteder (moteller) får du med rabbat på heiskort! og noen steder er det inkl. i prisen.

Det å fordele penger å slikt er jeg ikke god på, så det eneste rådet jeg har her er: Ta med Visma/mastercard etc. Endel faste utgifter har du jo hver dag: Overnattning, heiskort, mat og øl. Så man bruker fort 500 kroner dagen.

Heiskort koster ca 200 - 300 kroner dagen.
Bensin koster ca 3 kroner liter"n
Heliskiing koster ca 3 til 4000 kroner dagen.

Steder jeg anbefaler å reise til er:

Ferine
Whitewater
Kickinghorse
Red Mountain
Whistler

Hostels er vanligvis billig. Skaff deg HI (Hosteling International)-kortet. Eg hadde bil der borte, og bensinen ligg på rundt 90 cent for literen, mykje meir enn i USA altså, men billig i forhold til Norge. Det er ikkje nødvendigvis lett å bli kvitt bilen. Eg prøvde både forhandlarar og auksjon før eg måtte gi den til ein kompis som selte den for meg. Klarer du å få til ein "buy back"-avtale er det bra. Øllet er dyrt. Jungeltips: I Fernie kan du bu for $40 natta på Fernie Hotel for eit heilt firemannsrom og få kvar fjerde natt gratis.

 
Annonse
Annonse
Annonse