Elvepadling i telemark?

Skal en tur til Vrådal i Telemark, og lurer på padlemulighetene i området? Er det i det hele tatt noe poeng å ta med kajakken? Er ikke akkurat best å padle enda, så elvene trenger ikke være altfor vanskelige...

All hjelp mottas med takk!

Heisann, æ frå Kviteseid, nabobygda, og heve sjølv padla i kano på Vråvatn. Kjempefint! Gjeng veldig bra mæ kajakk der.

Er du i Vrådal, kan du padle ca 2,5 mil vestover på Vråvatn eller sør-aust mot Nissedal og Treungen (ca 4 mil til treungen.) Desse to vatna heng sammen og utgjer ein stor innsjø. Stort sett stille her, einaste bylgjune som måtte uppstande æ pga vind og det æ det stort sett ikkje mykje av, men heve du elvekajak vil du takle det uansett.

Padla sjav frå Kristiansand til Vennesla i sommar mæ elvekajakk og det æ jo litt meir vinglete retningsmessig enn vanleg kajakk, så eg trur nesten det hadde vøre bedre mæ vanleg kajakk der.

Reiser du ned til Kviteseid vil du kome ut på Telemarkskanalen og då kan du padle upp til Dalen eller heilt ned til Lunde (slusene...).

Akkurat elvepadling er det vel litt verre med, men det gjeng sikkert an å prøve Dalaåi som renn ut i Kviteseid. Kanskje litt lite vassføring nå på sommaren, men det gjeng sikkert an å sjekke ut dette med jeger og fiskeforeninga eller noko.

Kan godt hende det æ nokon me bedre lokalkunnskapar enn meg som vil pirke på informasjonen min, men stort sett trur eg detta er rett.

Ynskjer deg lykke til og du fær i alle fall sjå fin natur når du kjæm upp i dalom... smile

La famimile bli igjen i vrådal, og kjør en times tur til Flaten via åmli!! Det feteste treningsområde for elvepadling i norge!!! Det eneste stedet med grad 2-3 hele året!
Kul surfebølge,morsom valse, og noen fine små fosser!! Ta kontakt med Nidelva Padleklubb!!!

 
Annonse
Annonse
Annonse