Elbrus på ski

Noen som har erfaring fra Elbrus? Vi planlegger tur til våren. Hvordan er mulighetene for topptur på ski, når er det best forhold og hvordan er mulighetene for aklimatisering i alpinanleggene eller toppturer i området?

Hvitserk har jo sommerturer, så det går sikkert bra å spørre de noen spm. Øystein Bakke fra Vågå vet også mye. bilder som vanlig på http://bergphoto.net/snow/caucasus/

sjekk: http://www.utsidan.se/ddb/klattring/artiklar/592.htm

Jeg var på Elbrus i juli 03. Kunne greit ha stått på ski da også. Hadde det ikke vært for at jeg var så jævelig sliten, -og breen under den aktuelle løypa ikke hadde vært så kjip. Sklir du ned på breen, så er du plutselig i en av de mange sprekkene. Så hvis du er i superform og har høydeerfaring er det bare å gi gass.
Stol forøvrig ikke så mye på guider eller redningstjeneste der borte. I Kaukasus er du din egen sjef. Angående akklimatisering, så er ikke det noe problem. Landsbyen Terskol, som ligger innerst i Baksan dalen, ligger på ca 2100m, og det er nok av høye fjell rundt å gå, klatre eller stå på ski. Mye bratt, gikk skred der i Juli i sommer. Hvis du skal arrangere tur selv, bør du skaffe deg en kompis som snakker russisk. Innenlandsflyplassen i Moskva, samt flyplassen i Mineraldy Vody er vanskelig uten russisk kunnskaper. I Kaukasus er det ikke så mange som vil prøve å lure deg, men ingen vil skjønne hva du sier. Ønsker deg lykke til.

 
Annonse
Annonse
Annonse