Ei mengd av utstyr.

Heisann!

Kor mykje utstyr har folk eigentleg med seg, eller rettare sagt PÅ seg når dei går på tur.

Eg har alle dei 3 "S"ane som som ein skal ha med seg på tur samt ryggplate.
I det siste har eg også vurdert å kjøpe ein avalung for å overleve lenger under snøen dersom eg vert teken av skred.

Det eg då lurer på er om nokon har ei formeining eller veit korleis det er å gå på tur med skredsøker, avalung, ryggplate, og sekk på samstundes? Er det ubehageleg eller går det fint?


go tur:)

Det går nok fint. Når det er sagt så bruker jeg ikke egen ryggplate, men har en sekk med integrert ryggplate. På dagstur bruker jeg en større sekk, noe som burde gjøre ryggplate overflødig, men så drar jeg ikke på utfor så store klipper heller.

Avalung virker jo, og er den integrert i sekken så skjønner jeg ikke at det skal være ubehagelig på. Jeg har imidlertid vel så mye tro på sekkene med oppblåsbare puter, som ABS og Snowpulse.

så du kjører med sekk med integrert ryggplate og avalung?
Dersom du har det reknar eg med at det ikkje vert ubehageleg, men kva om ein ikkje har noko integrert?


go tur:)

Har selv ikke avalung, men tur med sekk, "3S" og ryggplate går helt fint.

Vurderer forøvrig sterkt å skaffe meg en Avalung II, siden jeg liker sekkene mine veldig godt fra før (Mammut Freeride 25 og Arct. Silo 40), og ikke har noe videre behov for å kaste ørten tusen til i utstyrskassa.

Har ikke sett noen klage spesielt over turgåing/kjøring med den frittstående avalungen på tetongravityforumet, men jeg har sett folk ta "loven" i egne hender, og integrert den frittstående AL i favorittsekken. Black Diamond godkjenner ikke denne praksisen. Hehehe.

 
Annonse
Annonse
Annonse