ERfaringer med Cervina & Champoluc

Noen som har vært der, og kunne si noen ord. Er ute etter løssnø og rød/sorte bakker. Gjerne en hyggelig by også.


Mvh.
Klaus Andreassen
Frilanser

Var i Champoluc i feb 2008. Da var det en dårlig snøsesong der nede, og det ble mest bakkekjøring. Mye og velge i når det gjelder preparerte bakker, og området har et stort potensialet for bra frikjøring. Store området å ta av, så skal tilbake dit en gang det er mer snø.

Champoluc henger sammen med Gressoney og Alagna, og spesielt Alagna regnes jo som et veldig bra området for frikjøring.

Byen Campoluc er veldig koselig, og har ikke det typiske "turistmaset" du finner andre steder i alpene. Absolutt å anbefale om du ikke er ute etter den villeste afterskien...

Det ble Champoluc, inspirert av Odd's godord: Løssnøparadiset Monterosa


Mvh.
Klaus Andreassen
Frilanser

Vi drar 13. til 20. feb.


Mvh.
Klaus Andreassen
Frilanser

Der finnes en offpiste guidebok til Alagna/Gressoney/Champoluc med masse beskrivelser av de fineste offpiste ruterne i området - du kan kjøpe den dernede. Jeg har den hjemme i bokreolen så hvis du er interessert kan jeg sende tittel og forfatter.

Go tur!

Sitat Michael J:
Der finnes en offpiste guidebok til Alagna/Gressoney/Champoluc med masse beskrivelser av de fineste offpiste ruterne i området - du kan kjøpe den dernede. Jeg har den hjemme i bokreolen så hvis du er interessert kan jeg sende tittel og forfatter.Go tur!

Det hadde vært supert. Er jo mulig den er tilgjengelig ett eller annet sted på www smile


Mvh.
Klaus Andreassen
Frilanser

Boken er
Titel: Polvere Rosa
Forfatter: Marco Rizzi
Forlag: Idee Verticali Edizioni
Språk: Italiensk & Engelsk

MEN den finnes ikke mere, den nye er
http://www.ideeverticali.it/catalogo.html
av en annen forfatter men sikkert veldig lik den jeg har.

Ja, veldig lik, samme titel, samme antal sider etc.

Var ikke så lett å se hvordan man kunne bestille den...


Mvh.
Klaus Andreassen
Frilanser

Nei, online bestillingen er ikke online ennå smile
Send email til de, de skriver engelsk. Ellers kan den kjøpes mange steder i Aoste-dalen når dere kommer frem.

Jeg er i Aosta-dalen nå. Går i fjellet og gjør litt research her før vinteren. Skal tilbringe 2 mnd i alpene fra mid januar. Må bare slutte meg til kommentarene om Champoluc, veldig hyggelig "by". Hele dalen skiller seg ut som mindre turistifisert enn feks Cervinia og stedene rundt der.

Har ikke booka noe ennå, men har så godt som bestemt meg for å være i Champoluc de nevnte månedene. I så fall er jeg der når dere kommer nedover. Du får si fra om du vil ha kontakt...

Øyvind

Går det greit å kjøre off-piste på egen hånd rundt Champoluc (Alagna), eller trenger man guide? Foregår kjøringen på bre?

Pål

Noen som vet hvordan det er med snø i dette området. Har hørt litt negativt angående snømengder. Er det ofte dårlige sesonger her??

Fjorårs vinteren var den beste på ca 20 år (Champoluc). Når stormene kommer fra middelhavet får f.eks Champoluc og Cervina mye snø. Mens når stormene kommer fra atlanteren eller russland er det minimalt med snø som havner i Italia.

Noe av kjøringen er på bre. Om en trenger guide eller ikke er opp til den enkelte. Er man usikker bør en selvsagt velge guide, eller holde seg i løypene.Foresten veldig bra løyper i Champoluc også for den som liker sånt.

 
Annonse
Annonse
Annonse