Dun for alle penga!!!

Jeg trenger nytt liggeunderlag og har tenkt litt på dunliggeunderlaget DownMat 7/9 fra Exped. Vet noen om slitestyrke og holdbarhet på dette liggeunderlaget? Dun mister jo sin funksjonalitet når det blir vått bl. a. Jeg fryser veldig lett, slik at jeg ønsker varmest mulig liggeunderlag, samtidig som det ikke bør være hverken for stort eller tungt. Er det andre liggeunderlag som heller anbefales???Det skal brukes hele året.

Jeg trenger også dunjakke...hvilke typer anbefaler dere?

Setter stor pris på alle svar

Har ikke erfaringer med Exped sine underlag, men ideen er jo genial.
Selv liker jeg å ha et oppblåstbart + et celleplast når jeg er på tur.
Har ingenting negativt å si om Thermarest sine underlag Trail Comfort og Z-Lite.
På grunn av konstruksjonen tl Z-Rest vil det sperre endel luft mellom sovepose og underlag, noe som igjen øker isolasjonsevnen.

Når det gjelder dunjakke, så har Rab god kvalitet på duna. Men her gjelder det kanskje å dra i en butikk og teste så mange modeller som mulig, for så å finne ut hvilken som passer best? Jeg ville gjort det.

Har selv ett exped 7, og er kjempe fornøyd, jeg kan kjøre lettere pose, selv og jeg har div dun der også, bruker stortsett telt når jeg er på tur, så har da ingen prob med fukt. fryser du lett, er det dette du skal sattse på!

Ang Jakke, er jeg helt enig at du må gå å prøve div for å finne ut passform, prob er at du ikke kan bare ha en, skal man på støte tur, er det ett ork med en kembo svær, er man på is kraget kan man bære litt mere hvis anmarsjen ikke er så lang. jeg bruker mye promaloft selv og er godt fornøyd med dette. ett gram tyngre, men kolapser ikke når den blir våt, og man har mere trygghet i forhold til rift og lign.

rab er bra, men skal ikke kjimse av mountain equipment heller

har ett thermarest luxury camp som jeg er svært fornøyd med, har brukt det både i telt med fyring, men uten bunn i rundt 20minus og under åpenhimmel. jeg har brukt det rett på snøen uten problemer, men nå er jo ikke snø det værste. alt i alt et supert underlag som alltid er varmt og ligge på enten det er 20 minus eller pluss. også får man jo kjøpt sånn trekk som gjør at du kan brette det til en stolwink

smile

da vil du ikke frys reten holder kulden unna fra bakken og reinskinnet holder deg varm?
det tåler også mye og beskytter therma resten bra ,mot kniver,gnister ++.
rab er veldig bra når det gjelder dun , jeg har sovepose fra rab og den har jeg aldrig frysi i.
ligget i den ned mot 30-g med de liggeunderlaga som jeg har beskrevet så er du varm og god.
god tur.

 
Annonse
Annonse
Annonse