Drøyt utstyr er for pingler

du er inne på noe der ja, om utsyret er gammelt, men fungerer bra, helt OK, det er det opplevelsen ved turen som teller til sist og ikke om det siste på "stæsh" fronten. men drit i de "stæsha" de sitter bare på afterski for å vise utstyr og være kule, jeg blir kvalm, men "vi" kara tar fellene fatt og finner de feteste "snørenner" med gammelt utstyr. Spiller ingen rolle om utstyret er noen år gammelt her nei!

som reka sa..at 90% av telemark kjørere her til lands ikke kan kjøre skikkeligt..dette er faktisk helt sant..står mye på telemark jeg..og ser at det er mange folk som ikke behersker skjære i det hele tatt...det er jo dette som er telemark! det er ikke meningen og skli rundt i en swing! carving ski er jo laget for og stå på skjæret med! MANGE som ikke hadde trengt disse skiene!

Det skal gå på ski ferdighetene. Er du nybegynner, så kjøper du deg billige lettkjørte ski, til bedre du blir, stig opp i pris, og mer avenserte ski! Alt skal gå etter ski ferdighetene! Det har jeg gjort i alle år!

Jeg er forsåvidt enig i det som blir sagt her. Jeg er neste sånn selv. Men ikke så radikal da. Men hvorfor gidder dere bruke tid på irritere dere over folk som er sånn. Du veit jo selv at du ikke er sånn, og at du kanskje er bedre enn "poserne" på ski. Så kjør fletta av dem da, ikke krabb inn her på internett å sleng dritt om folk du ikke kjenner. Om folk vil\kan bruke alle pengene sine eller pappa sine på nytt utstyr og ditter og datter hele tiden så la dem gjøre det da. Så kan du kjøre på din Norrøna dress og Tua ski ellet whatevver du har. Folk bruker alt for mye tid til å henge seg opp i andre i stedet for å kjøre sitt eget løp. Sier ikke at jeg er perfekt eller no ass, langt i fra. Men det er så unødvendig å henge seg opp i alt mulig dritt.

med det der. Hvis dere irriterer dere så sinnsykt blir det ikke no fett å være i bakken lenger, skjønner. Hvis "sossen" bresker seg så jævlig så drit langt i det for det vil de alltid gjøre.

folkens. Ser du en med fett utstyr er det hundre ganger mer konstruktivt å tenke "jobber jeg hardt kan jeg skaffe meg fetere bil/ski/hytte/privatjet enn han der" i stedet for å bli misunnelig og bitter fordi du har mindre. Slutt å grin, begynn å jobb, for svarte!

Hvorfor gidder dere å henge dere opp i hvordan andre kler seg og hva slags utstyr de har? for meg virker det som om dere er misunnelig på de med det "feteste" utstyret, konsentrer dere heller om å kjøre ski istede for å se på utstyre på andre gutter, det er litt halv homofilt i seg selv som du selv sier.

Go BIG or go HOME

Det er viktig å konse på utstyret når pudderet uteblir. Vil man ikke lese om det - la være! Gamle grinebitere!

Om dere kverulanter her inne hadde fått det som dere ville, hadde vi alle sett helt like ut! Det hadde vært jævlig fett.. Selv om ikke dere interiserer dere for utsyr, trenger dere ikke å melde dette til alle her inne på fff. Dere må slutte å bry dere om hva andre mener om dere. For vi kan ikke gi mer faen i hva dere synes om oss! Vi lever i et klassesamfunn, innse det! (eller bli kommunist og flytt til Kina)

En ting som gjenntas er at de som er interisert i utstyr ikke står mye på ski. I en setning så skriver dere at det er så mange sosser i bakken med så fett utstyr og i neste så skriver dere at utstyrsfreaker bare er på afterskien og å være ut i frisk luft det blir for slitsomt.. Litt selvmotsigende er det ikke!

Det blei påstått over her at å kjøre på skjæret er essensen i telemark. Hm.. eg trudde da det va i djupsnyen telemark- stilen hadde oppstått. Va vel ikkje preppa løype og stålkanta i gamle daga? Ute i djupsnyen fekk no i allefall eg mine første aha-opplevelsa med telemarkski, etter å ha kjørt en heil vinter i Vassfjellet og trudde eg kjørte telemark. Dessuten; å lære seg å kjøre preppe-telemark i skibakken gjekk jo kjempefort med atomic telemark-country gikk jo styggfort, trur ikkje det hadde gått så mykkje fortar med reine telemarkski. Men å få seg et par k2 offpiste ute i laussnyen va jo himmeln i forhold te de første skien (10 år sida). Og de skien kjørte eg med heilt tel i år! Nei det e nok ferdighetan som kjem først.

En vinter, hvor det var lite snø og mye vilje, gikk det med et stygt antall skipar. Var denne vinteren fattig elev på videregående, måtte mekke en egen løsning for å fullføre sesongen: Et par eldgamle atomic planker (måtte spraylakke de for å få vekk den gusjegrønne fargen) med et par gamle hoppbindinger fra min onkels yngre dager.
Er i dag 10 år eldre og mye penger rikere, kjører telemark på en pakke til rundt 12 lapper.
Moralen i denne historien er at man(jeg) greier seg med lite, men naturligvis bruker bra stash om mulighet og penger tilstede. Er faktisk ikke sikker på hva som ga meg mest og når det var morsomst, i dag eller på selvlakka med hoppbinding...

Sett de såkalte sossen og utstyrsslikerene på noen gamle utgåtte langrenski eller noen gamle nato planker. Da for vi sett om de synes det er like kult å stå på ski.!!!

..den gang slalåm ble ukult, og det var telemark som gjaldt. Jeg kjørte på de gode gamle Åsnes mt54 skiene, med noen Asolo snowpine lærstøvler. Jeg skjønte aldri hvorfor alle syns det var så gøy med telemark. Så for noen år siden fikk noen lurt meg med på en alpetur hvor jeg kjøpte noen nye og ganske ok carving alpinski. Og skigleden ble gjenoppdaget. Siden den gang har jeg virkelig fått utstyrs stashet på plass. Det er virkelig ingen tvil om at den gleden jeg nå har på ski, ville jeg ikke hatt med noe middelmådig og avlegs utstyr. Når det er sagt er selvsagt respekten stor for de som kjører fletten av de fleste på skikkelig dårlig utstyr. Men for meg er den ekstra skigleden jeg får ved godt utstyr vel verdt kostnaden.

"Verden kan dekke menneskenes behov, men ikke deres begjær. " Selv om påstanden ikke rammer alle, så gjelder det nok for en del av utstyrsfantastene. Mye vil ha mer, og det er greit nok. Bare de har det gøy, så.

Jeg tok en switch inside 900 cork screw, på nato plank. Det var kjedelig fordi jeg sto på nato plank. men når jeg tok det samme trikset på utgåtte langrennski, da syntes jeg det var drit kult!

Det ligger litt visdom i uttrykket, "Your only as good as your gear" Men dette ble uttrykt i sammenheng med 35mm feller til 110-74-100 ski. (Hvilke ski stashfolk, kan sikkert være flere).

Skjønner at det finnes endel posere, og at missunnelsen er stor blandt de som ikke har råd til å prioritere nye ski hvert år.
Men det finnes faktisk endel folk som står så mye og hardt på ski at det går med ett eller fler par i sessongen. Skulle vi kjøpt gamle ski da eller?

Det heter posør. Få det inn i knollen. En posør, flere posører. Å posere, poserer, poserte, har posert. Hvem faen er det som har fått det for seg at det er legitimt å skrive "poser" i entall og "posere" i flertall. Språkpolitiet er varslet.

Har du hørt om et ord som heter slang? mye brukt blant de unge...
telis=telemarkskjører osv....

 
Annonse
Annonse
Annonse