Drøyt utstyr er for pingler

Ser folk her er overopphengt i de besteskia og brettene og dittene og dattene. begynn og kjør på ski a gutta, og ikke heng dere så jækli opp i utstyret, det er noe halvhomo over gutter som er så forbanna forfengelige at de ikke kan ha et par år gamle ski som blei kjøft på sportcosalget. fancy stash er for sopere

...der ja. Virker som mange ensidig trur de kan ta ut potensialet sitt med litt bedre støvler, litt bedre ski/brett, litt nyere briller/hjelmer osv. Feil fokus. Det er MYE mer utviklende å være mye ute, gjøre ofte det man vil bli god til. Det viktigste utstyret er det som har på seg klær, støvler etc. Men trening blir vel for slitsomt.

mnd før vinteren er det faktisk 90% mas om slikt, naturlig i sin sak.. men det er for mye utstyrsmas. Det er jo så klart moro å ha et godt utstyr, men det er absolutt mannen PÅ skia som teller..
utstyret blir glemt når pudderen kommer !

Pudder er faktisk noe av det minst utstyrskrevende underlaget. Det eneste kravet er at skia er myke, og alle nybegynnerski og mediumski er myke. Det er for mye pes med utstyr, og når du ser de i bakken som har dyrest utstyr er det ofte ikke de som er best til å kjøre. De kompenserer for et eller annet. Sossen vil seff alltid skaffe seg fansi stæsj, men de er noen tullinger uansett.

Kjører mye på Hafjell og sossen er bare til å spy av. Og det er MYE av dem der. Heldigvis kjører jeg fra dem (eller selvfølgelig kjører jeg fra dem mente jeg), men det er ikke til å unngå å se dem i heiskøen, og da må jeg spy. Synes det er bra at folk har det gøy uansett hva dem kjører på.

typisk norsk! TA DERE SAMMEN.

Enig med lars..la folk gjøre som de vil! gjør det godt i sjela å kjøpe det nyeste av det nye..hvorfor ikke gjøre det? Vedder rævva mi på at cool without stash gjerne kunne tenkt seg nye ski i år han å. det er kun snakk om prioritering. Løp å kjøp!! hvis du har lyst på i tilegg til penger..smile

forskjellen er at noen ser utstyrsmaset. Og det er jo ikke noe å skyve under en stol! jeg ser drittunger som ønsker seg Volkl Gotama ski med Randone bindinger, en pakkke til snart 10 000! Unger som jeg veit ikke har peiling, unger som ikke har vekt, kunnskap ELLER bruk for slike ski.

Innlegget har ingenting med misunnelse å gjøre. Her er nok plenty av folk på dette forum som virkelig HAR fett utstyr, men som har ærlig tjent sine penger, og som
ærlig kan ski de kjenner forskjell på om de kjører en pocketrocket ski mot en Sratch bc...

Selv er jeg utstyrs freak, men jeg kjører mer enn de fleste også. Utenom sesongen bruker jeg mye tid på å sjekke opp utstyr og jeg bruker mye tid på styrketrening. I tillegg bruker jeg mye tid på å sjekke filmer og øve inn moves i hodet og på stuegulvet.
Spør du venner og familie mener de nok at jeg burde brukt mindre tid og penger både på kjøring og utstyr. Likevel, det er mitt valg og slik er det for oss alle uansett.
Det er du som spyr av sossene som har et problem og ikke sossene som har fett utsyr. Et godt råd er å bry seg mindre om hva andre gjør når det ikke har direkte negative konsekvenser for noen. Det er bare du som lider om du bryr deg med disse tingene.

jeg unner folk å kjøre det utsyret som er best for dem og ikke noe dårlig rask eller proffe ski de ikke behersker.

Sossen kommer med sleske blikk og kommentarer til mange som ikke har så fett utstyr og ikke ser så kule ut, har opplevd dette i hemsedal og på stryn at folk har kvalma seg og briska seg med penga sine. Noen eier ikke hemninger og har ikke respect for andre. hater dem

hadde en trener en gang som sa at det er greit om man er bedre enn utstyret sitt. istedenfor at du kjører skia så blir det skia som kjører deg. man ser nok av de gutta i bakken. men når det er sagt så er det stor forskjell på utstyr, mitt poeng er bare at man burde kunne kjøre litt før man har utstyr i verdensklasse.

Men da er du en skifreak, ikke noe drittunge som skal ha FETEST utstyr pga pikken bli større.

Tenkte jeg skulle våge meg på en litt dristig påstand: 90% av telemarkkjørerne man ser i bakkene her til lands har aldri kjørt en eneste sving på skjær. Blant alpinistene er nok andelen noe lavere, men det er likevel graverende få som trenger ski med innsving i det hele tatt. De fleste hadde ikke kjørt noe dårligere med 10 år gammelt utstyr.

man bli god med FETE ski, hehe, psyken vet du :p

..å kjøre grisehardt i vanskelig terreng med noen forlengst avdankede pinner av noen ski. Men for oss vanlig dødelige er det god hjelp med noen gode ski som kan redde oss ned tett skog og tung pudder. Kanskje spesielt i pudder kan en føle seg god med noen fine feite ski, selv om en egentlig er middelmådig...

Hva med oss som ikke er i skibakken for kjøre på ski, men er tilstede for å haie berter. Dyre og kule saker drar damer, og det er udiskutabelt.

Hvor lang tid brukte en nybegynner på telemark på å få til en sving for ti år siden..? 1 sesong? ja, med atomic crosscountry å morgedal..ser du en som aldri har kjørt før idag, på sine atomic tm og scarpa T2 bruker denne en dag på å komme seg helskinnet ned bakken. utstyret idag hjelper folk til raskere å få en god skiopplevelse. Selv om de ikke kjører på skjæret...

Jeg må nok si meg enig i at nyere utstyr gjør veien fra å være komplett nybegynner til en brukbar skikjører kortere. Mitt poeng er likevel at jibbe og offpist kulturen som jeg også selvfølgelig støtter, har satt den store forskjellen på nye og gamle ski i skyggen. De ferreste i parken i Hemsedal evner å benytte seg av innsvingen på skiene til kjøre skjærende svinger i stor fart. Kjempebra at jibbekulturen har ført til et oppsving og ny interesse for skisporten, men foreløpig har ikke dette føret til at flere lærer seg å kjøre på ski....Litt synd i grunn

Skal du lære deg å stå på ski er det bare en utvei. Ta på fjellskia å gå på fjelltur fra du er en liten dritunge. har alltid vært imot de som setter treåringen oppi et par slalomsko, å dytter de ned bakken. gir ikke noe skifølelse det. det er jo trist med teliser som ikke kan ta en rallarsving uten 120mm ski og T1..

er utstyr som hever standarden på kjøringen din. Jeg ønsker å kjøre på det utstyret som gir meg mulighet til å kjøre på mitt høyeste nivå og som gjør det lettest for meg å lære nye ting og bedre teknikken min. Jeg vil jobbe sammen med utstyret mitt, jeg vil ikke være bedre enn utstyret mitt og jeg ønsker ikke utstyr som jobber mot meg. Fordelen med nyere utstyr, både brett og ski er at det nå finnes noe for de fleste og man trenger ikke gå for kompromier i samme grad som før.
En som ikke kan kjøre på skjæret og skal ha godt utstyr bør skaffe seg forholdvis myke ski eller mykt brett og trepe teknikk. Når teknikken sitter og man skal kjøre fortere på skjæret i harde løyper er ikke dette utstyret godt lengre og man trenger stivere ski eller brett.

 
Annonse
Annonse
Annonse