Drikkesystem

Jeg vurdere å kjøpe nytt drikkesystem. Har sett på noen typer, bergans, platypus og camelback. Lurer på om noen har negative og positive erfaringer med noen av disse systemene. Jeg tenker da mest på vinterbruk. Ser for meg at enkelte av løsningene ikke er helt hensiktsmessige nå det begynner å krype litt ned på gradestokken.

har en selv, funker fjell,har ikke prøvd den i ekstrem kulde..men regner med at den ikke fryser så lenge den ligger i sekken..

Jeg har en Camelbak Snobowl, som jeg er superfornøyd med. Den tar 1,5 liter som jeg synes holder helt greit. Den er stor nok til topptur så lenge jeg bare drikker fra den mens jeg går (har ekstra flasker i sekken som jeg drikker av v/matpause o.l.) Den stooore fordelen med å ha en liten Camelbak er at den går under jakka når jeg er i alpinanlegg og ikke har med sekk. Da fryser den heller ikke.

jeg vet de selger BCA stash på VPG. Er knallfornøyd med storebroren. Den sitter som en skudd, har praktiske løsninger, og best av alt: Drikkeslangen er integrert i skuldestroppen i tillegg til vanlig vinterisolasjon. Har aldri frosset hos meg. MEN, det er ett aber, jeg tror ikke sekken passer alle rygger, som sagt passer den knallbra til meg, men den er ikke så snill med små rygger tror jeg. Verdt å sjekke ut.

Har også BCA sekk og er kjempefornøyd m/drikkesystemet. Har vel liten rygg, men ingen problemer med det.
Trikset er forøvrig å fylle på med lunket vann, så unngår du ihvertfall at det fryser.

Jeg har en camelbak 2l UnBottle.
Den passer for alle sekker som er klargjort for drikkesystem.
Sammen med Dakine Helipro funker den bra, da drikkeslangen ligger gjemt inne i den ene skulderstroppen.
Fyller du den med lunket vann funker dette bra ned til ca 10/15 minus. Men når det blir kaldere enn det, får jeg av og til problemer med at vannet fryser i slangen.
Med thermal kit funker den også greit overens med andre sekker, hvor de legger opp til at slangen skal ligge utenpå skulder-reima.

2l holder fint til vanlige dager, men til dager med veldig høy aktivitet pakker jeg med en ekstra litersflaske med vann og druesukker.

K-K

Ser de har kommet med en ny pose som heter stoaway.Samme som unbottle men vinterisolert. Ikke så altfor dyr heller. 600 spenn. Denne tror jeg funker

selges ihvertfall på Vertikal i Hemsedal.

DaKine har jo også sitt system. Funker greit for meg. Har også brukt Source / Bergans. Felles for alle er at det er mye plastikk og mekk i munnstykket. Som fryser fort. Men etter noen minutter med hele sulamitten i kjeften tiner det greit. Da gjelder det jo at man huska å blåse vannet tilbake i posen.

Før i tida var det mykplast i hele munnstykket (DK), og mye greiere å tygge ut det lille som var av is...

Jeg bruker en 2 liters platypus i black diamond sekk. denne fungerer helt utmerket i kulde. Det ersom nevnt ovenfor lurt å blåse vannet tilbake i posen, og bruke isoleringsstrømpe rundt slangen.

Lol

Har hørt at det er mye bakterier i Camelback i forhold til f.eks. platypus og source..

Men ikke sikkert det stemmer da.. Men i hvert fall noe å tenke på..

tror jeg kommer til å gå for camelback, ser for meg at vinkelmunnstykker i hardplast kan bli litt vanskelige å bruke.

erfaring me platypus og MSR.


bergenitch

Sto noe om en test på bakterier i en brosjyre som fulgte med det nyeste FF (7 blåner tror jeg).
Der kom source vesentlig bedre ut enn Camelback, men 7 blåner fører vel source, så det spørs hvor mye vi skal stole på den testen...

Noen som har egne erfaringer i forhold til mugg/lukt/bakterier?

B.N

Jeg legger camelbackèn i fryseren når jeg ikke bruker den. Har ikke fått lukt i den. Rgener med at dette fikser de fleste bakteriene også.

@xl

Tror ikke bakteriefloraen er noe stort problem så lenge du gjør den ren etter bruk (og ikke forlater den på varmekablene med sukkerholdig drikke...).

var et knalltips! takk B.N!
Problemet med unbottle/stoaway er at det kan være vanskelig å få den helt tørr. Man får aldri ut alt vannet av den når man skal tømme den. Tingen da er å ikke la den ligge slik til neste gang...
Fikk tak i en slik opphengbar tørkesak som jeg putter inn i den etter å ha vaska den, funker bra.

funker bra og fryser ikke på vinteren. www.vpg.no har mye bra

 
Annonse
Annonse
Annonse