Dragon mace amber eller ionized?

Ser på Dragon Mace briller om dagen, men hva med glassene? Amber eller ionized? Hva er forskjellen? Har fargen mye å si, f.eks pink vs blue?

Det er flere momenter som spiller inn ved valg av linse, vi kan ta pris først:
Amber linse er billigere, men kommer kun på svart, hvit og grå (i år). Denne koster 1199,-
Mace med speil koster 1499,- og da kan du velge mellom ionized (speil), jet ionized (mørkt speil) gold ionized, blue ionized og pink ionized.

Amber 35-40%) er en fin kontrastlinse, men i yap'e-landet Norge skal "alle" ha speil for å se freshest mulig ut i bakken (følte DU deg truffet?)

Ionized (20-25%) er mest vanlig og vil fungere på de fleste forhold (dagslys), men liker seg best når det er klarvær.
Samme går for Gold ionized (20-25%), mens JET Ionized (15-20) kun slipper gjennom 15-20 % lys og er best på soldager.

Blue (25-35%)og Pink ionized (35-45%)er begge kontrastlinser som er bra på såkalt rævva-forhold, da du virkelig trenger bra goggles. Blue er hakket mørkere enn Pink og kan følgelig oppleves som mer behagelig jo lysere det blir. Pink linsa er samme som Oakley's Pink Iridium (Alle Mace linser produseres av Oakley) og er bra på dårlig/flatt lys.

I tillegg kan du kjøpe ekstra linser som yellow (75-80%), clear (85-95%) og jet /25-30%). Det råeste er POLARIZED (15-20%) som øker kontrasten og fjerner skinn, her er meningene litt delte, men personlig mener jeg dette er knallsaker på fine dager.

Prøvde de faktisk på kveldskjøring i Tryvann igår, det ble litt mørkt, men i lyset fra anlegget var det overraskende bra.

Se mer info her:
[url][/url]
Mace @ Dragon Alliance.com

LYKKE TIL!

Are
Dragon Alliance Norway

Takk for utfyllende svar. Det ble amber nå i første omgang, så får jeg se det ann etterhvert om jeg ønsker enda en til å veksle mellom.

Så slik jeg skjønner det funker amber linsa greit i forhold med flatt lys? Mens om jeg senere ønsker en linse til forhold med strålende sol og blå himmel, er ionized et godt valg?

Jepp, og skal du på BRE eller digger de siste restene av vårsnø (mer lys på vårparten) kan du også gå for JET IONIZED, de funker som krutt bare det er brukbart med lys!

A-

 
Annonse
Annonse
Annonse