Digital Kamera for friluftsliv

Hei.
Eg skal ha meg ein nytt digital kamera, det må tåle støtt, minus grader og vatn..
Har fått med meg kameraet Olympus Mju 770SW som virker meget bra!
Nokon som har erfaringer med det?
Fins det andre kamera som har dei egenskapane?
Takker for all svar!

Jeg bruker dette, fungerer utmerket. Pentax kameraet er noe raskere enn Olympus, både i oppstart og når det gjelder å ta bilder. Olympus skal være vanntett til litt dypere, men jeg har i hvert fall brukt Pentax kameraet på elvebrett ned store deler av Sjoa uten noe problem. Mye kul videosmile

Begge kamerane har forholdsvis dårlig batterikapasistet, særlig når det blir kaldt så lurt å få tak i et ekstra batteri hvis du skal på tur flere dager.

Driver selv å leter etter nytt digital cam. Digitalt speilrefleks er jo det desidert beste om man skal ta action bilder,men det blir for stort å klumpete å ha i sekken når man er ute å kjører osv... Har sett på Olympus sitt kamera,men ble litt skeptisk når jeg så en test det har vistnok veldig lang reaksjons tid og det er ikke helt heldig om man skal ta kjøre eller hopp bilder. Så jeg er veldig usikker på hva jeg skal velge før vinteren. Må jo være noen her inne som har med seg kamera mye på tur og vet hva som funker/ikke funker til vår type aktivitet.

Men korleis fungerer pentax optio WP i kulden?
Ja det er slittandes med batt. tiden.
Kikket litt på den nye olympus mju 795 sw, virker veldig bra, men har lest nokre tester på det, og det virker ikkje som dei har klart og forbedret tiden det tar og ta bildet.
Samt så har dei økt video kvaliteten (opp til 30 frames pr second? ) som er ein posetiv forbedring..
Ellers er det ikkje store forskjellen som eg kan sjå på den og 790sw.
Men er det andre produsenter som lager kamera som skal kunne tåle røff behandling?

Stor svakhet med nevnte Mju er mangel på optisk søker.

De minste kompaktkameraene har generelt for lite manuelle funksjoner til å gi optimale resultater hver gang synes jeg. I tillegg legger størrelsen og pris begrensninger for hvor god optikken er.

Speilrefleks er såklart det beste men plasskrav og pris gjør det mindre aktuelt å ta med seg hver dag hvis man ikke er spesielt interessert.

Det beste kompromisset etter min mening når man ved å velge kameraer som Canon Powershot A-serien eller tilsvarende fra andre produsenter. Manuelle funksjoner (men fortsatt bra automodus om man ønsker), bedre billedkvalitet enn de minste kompaktkameraene, størrelse som går i en stor jakkelomme.

vist du skal kjøpe deg eit videokamera budre du kjøpe deg ATC 2K fra Oregon.
det tåler det meste går an å filme med det under vatn.
går an å feste på hjelm å armer o.s.v.
men veit ikkje me digital kamera:P

Har selv et Olympus Mju 750 SW og er veldig fornøyd med det til sitt bruk. HAr hatt det i lomma på vesten min i hele sommer, og kan garantere for at det tåler en støyt...

Valgte dette kamera framfor et speilreflekskamera mer av praktiske hensyn en av hensyn til bildekvalitet. Kom fram til den konnklusjonen at jeg måtte velge mellom å padle eller å være fotograf - blir så mye styr med med et større speilreflekskamere i en liten kajakk...

Fordelen med et lite kamere er at det har blitt mange snap shots av situasjoner som man ellers ikke hadde fått hvis man skulle rote fram et større kamera. Ofte er det jo også sånn at bra og spesielle bilder / situasjoner kan veie opp for litt semre kvalitet... så hvis kvaliteten ikke er i høysetet, men et robust kamera for store og små eventyr anbefalles det surprised)

Prøv ut Canon Powershot G7! Meget bra til å være kompakt kamera. Har de samme funk som feks 350 og 400 speilrefleks, også fra Canon.

Hej

Hei har det nyeste Pentax Optio W 30, med 7,1 mp, har også en eldre modell av Pentax som hadde litt dårligere batterikapasitet. Det nyeste er vanntett, støtsikkert, og forholdvis raskt så er dette det perfekte allround kameraet, har prøvd Olympus, men det er tregere. Tror også Pentaxen er billigere, har ike hatt poblemer m battteri, det holder lenge, og man kan kjøpe xtra batterier så er man dekket stort sett hele dagen. Anbefales, grei størrelse. Fordelen som en annen skriver her på forumet er at en kompaktkamera gjør at du tar de bildene du ikke vile tatt med et speilrefleks kamera, og det er jo det viktigste. Husk det er mannen/kvinnen bak kameraet som er grunnlaget for de bra bildene

Hvor finner man disse pentax kameraene?
Nett sider??? Butikker? Keen på å sjekke de ut...

Har lagt mitt ut for salg på bruktmarkedet om du skulle være interessert.

Jeg er også på utkikk etter et nytt digitalkamera. Så nå lignende til å hjelpe meg også. Jeg skal på ferie i USA om kort tid. Og jeg gleder meg veldig. Men jeg har et digitalt kamera og deretter falt på denne tråden. Da er det noen som kan hjelpe meg?
En av mine venner har nettopp kjøpt et nytt digitalt kamera på http://www.proshop.no/Digitalkamera.htm, men jeg vet egentlig ikke eier noe for dem. Håper du kan hjelpe meg .. TAKK

 
Annonse
Annonse
Annonse