Det er vinter i Australia...

...skisteder har de også, så da er sommerferien planlagt, men er det noen som vet noe om forholdene der, hvor man drar med Sydney som utganspunkt, plass å bo?

Like billig. Hotham i Victoria kanskje det mest ok... men dyrt. Thredbo er Dyrt det og. Det beste tipset er at du kan bo for ca 10$ på Wollandibby Waters mellom Jyndabine og Thredbo. Hesteranch og kanskje det eneste stedet hvor jeg har sett fire generasjoner i et rom (inbreeds he he). Thredbo er ganske kjedelig, minner om en flatere utgave av hafjell. Vi gikk 2km fra heisen og vips så er du på Kousioscou (vanskelig polsk navn å stave) på 2228m som er den høyeste toppen. I August pleier det å komme en del fuktig snø, men ordentlig pudder er skjelden.
Ellers er Australiere hyggelige folk. Hiker du er det litt lekent terreng bak ved Mt Anderson i Kousioscou Parken. Watsons Crags heter det der, og er verdt en backcountrysession. Ellers får du mye mer for pengene hvis du drar til Sør-Øya. Sjekk ut Wannaka og Queenstown.

Hei. Jeg står endel på ski i NZ, blir nok mest Thredbo i år, mest park og jibs - vi boikotter Perisher i år... bor gratis på Yachtklubben i Jindabyne. Skriv en mail hvis du vil være med. Lars

 
Annonse
Annonse
Annonse