Det beste skistedet i Norge?

Det beste skistedet i Norge, må jo uten tvil være Bjorli eller Trysil! Alltid mye snø, og bra anlegg!
Bjorli er jo selvfølgelig LITT mindre enn Trysil, men med den nye stolheisen på Bjorli så ble det mye bedre smile !

Bjorli blir vel litt for flatt når det er fett med pudder.. Ellers er Bjorli en knakandes fin plass!

Er da alt for flatt. Men for barnefamilier må det være überbra!
Om anlegget i Eikesdalen blir realitet så blir nok det Norges beste anlegg med tanke på kjøringa. 1400 meter fall er det ingen som er i nærheten av å matche.

Er det pudder, park, bratt terreng, preppa løyper osv..?

Men for gjennomsnittskjøreren tror jeg nok steder som Hemsedal og Trysil scorer høyt. Uten at jeg har vært på noen av de stedene selv.

oppdal er helt klart det beste skisenteret i norge, det er ikke det skisenteret med størst kapasitet, men det er det senteret med størst alpint skiområde, det sier litt. over 80% av området er over tregrensen, som gjør at det er enorme frikjøringsmuligheter. har du i tillegg med deg feller blir mulighetene astronomiske.
trysil er skisenteret med størst kapasitet og kanskje de beste heisene, men det er overhodet ikke det som teller. har vert i trysil et par ganger og jeg må at løypene er møkk-kjedelig og frikjørings mulighetene er minimale, dessuten er ikke trysil et fjell, det er bare en liten haug, det gjør at man mister følelsen av faktisk å være på fjellet.
bjorli er bra det også, men det blir litt lite.

Er du rikti heldig så ligger pudderet der å venter , anlegget suger, men området er topp! Synn de ikke blir satsa noe der ..

Narvik
Stranda
Røldal

(Eventuelt: menneske, hund, hore, sau, horunge, rotte, bever, ilder, børstemark)

Park eller pudder? park=hemsedal eller trysil... Pudder er vel nesten umulig å avgjøre hva som er best... Norge har jo veldig mye bra fjell, f.eks lyngen og hvilket som helst annet sted i nord norge eller vestlandet...

Det er Norefjell uten tvil. Er det mye snø der. Er det i egen klasse

Må si jeg er mektig imponert av hva de har fått til der oppe, på det lille stedet. Det er muligheter for mye bra pudder-kjøring, hvis fjellheisen er åpen, til og med noen dropp oppi der. Og med den nye traseen bortenfor nm-løypa, er det plutselig blitt stor tilgang på mye BRA skogskjøring!! Og det er jo alltid nok snø der, så det er ikke noe problem, eneste problemet kan være, som tidligere navnt her, at det er litt for flatt enkelte steder, men da skal det være myyye snø! Eller at du har for tynne ski.

Men blir spennende å se hva som skjer i eikesdalen, håper og tror det kan by på sinnsykt bra fjellkjøring, uten å tråkke på beina opp. Får håpe de ikke har tenkt å preparere i stykker slle områdene der!

Hva med Hemsedal da? Parken der er jo bare rå!! (Ikke akkurat nå da men...)

uten tvil, har alt..

Synes det er veldig vanskelig å trekke den besluttning att det er kun en bakke som er den beste, så derfor bruker jeg 3 stykker.
Etter MIN mening er dette de 3 skistedene i Norge som kompletterer en TOTAL skibakke. Oppdal har en SYKT masse muligheter hvis en gidder å gå ltt utenfor oppkjørt løype. Hafjell og Hemsedal byr da på de beste parkene i landet, pr. d.d må jeg vel si att Hafjell har den beste parken. Men jeg må jo også trekke frem Røldal og Stranda som 2 syke steder å kjøre, hvis Kong Vinter er litt grei med pudderet.

Hvis du i tillegg til kvaliteten på terreng, bakker, park etc. tar med faktorene snøsikkerhet, antall besøkende (færrest mulig) og prsier på heiskort så står jeg igjen med Hallingskarvet som vinner

Norges desidert beste anlegg blir i Eikesdalen!!

eikesdalen blir nok kongen på haugen hvis det blir fart i sakene der...

men min stemme går til stryn sommerskisenter, uberdigge muligheter derfra

RuA

Ser det er en del som slenger med leppa om at Bjorli ikke holder mål her. I det siste har Røldal blitt kraftig hypet (med god hjelp fra fri flyt) og fått et ufortjent godt rykte. Kidsa henger seg på og roper om hvor kult Røldal er. Men har alle Røldal-fans vært i Røldal? Hvis man stikker fingern i puddersnøen i Røldal og ser seg rundt så kommer man ganske fort til å oppdage at man like gjerne kunne vært på Bjorli.

Perfekte freeride-muligheter!

for guds skyld hold dere i oppdal, hemsedal, trysil og de store anleggene.... så får vi ha våre små "juveler" for oss selv litt til..... he he heia de småwink og by the way så har de best vaffel på små steder med lite folk.... når jeg tenker meg om var det faktisk en veldig usolidarisk holdning jeg fremla nå.... kom på besøk til alle norges små avkroker og bedøm selv, fjellet er for alle og osten er gulwink ha en fin helg

Bjorli er jo dritbra da, bare du kjenner til noen bra spots! Er ikke akkurat verdens beste "park" der (hvis du kan kalle det en park..), men i skogen finner du mange tusen nedslåtte bjørker som du kan bygge en kicker framfor, å da ha en natur rail! Kulere det enn vanli kjedlig stålrør, synes jeg da. Hehe! Å i Fjellheisen er det mange klipper man kan droppe ned, de har mye snø, og dessutten selger de vaffler i fjellheisen!! =o) Hehe! Link til en av våre bjørkrails en dag med dårlig føre:

http://www.bjorli.com/~andesh/film/Bjorli%20-%20Bj%f8rkail%20Session.wmv

(Ikke redigert eller noe enda da..)

Meråker er helt konge på en dag med nysnø! Midt-Norges pudderhull nr 1=)

 
Annonse
Annonse
Annonse