Davos?

Hei!
Reiselederen min har bestemt at Davos skal inntas i uke 9.
Pr i dag er Davos i mine øyne en plass for langrenns- og skøyteløpere.
Noen som har vært der og har tips om heftig kjøring og andre godbiter?
Er det nedoverbakker der?

Davos er ein super plass. har berre vore der ei helg, så kan ikkje navn etc. på turar. Trur likevel ikkje at du vil bli skuffa. Det er mange muligheiter for lange offpiste turar der du må ta tog/taxi tilbake til byen. I tillegg er den eine sida av anlegget upreppa og byr på mange lett tilgjengelige åk. Anbefaler "Bolgenchanze" (?) for after ski

Jeg var der en uke for noen år siden og hadde superb offpiste. Stedet ligger ikke langt unna St. Anton og fjellene er mye av det samme. I Davos slipper du imidlertid horder av andre løssnøkjørere så pudderet ligger urørt lenge etter siste snøfall. Anlegget er stort og det er mange muligheter for avstikkere, som kan være litt vanskelig å finne inngangen på. Det er laget turkart for området hvor offpisteruter er tegnet inn - de fås kjøpt i butikkene der nede. Ellers er guide å anbefale - de gir ofte fra seg noen tips i tillegg.

Jobbet der en sesong for noen år siden, det året kom
det 5 meter snø på 14 dager så det var temmelig
sinnsykt. Det finnes utrolig mange muligheter for
urørt pudder, både på Jacobshorn, Parsenn og en
lite kjent perle ved Berghotel Schatzalp. Hadde
første sporet i 90cm nysnø... STÅPIKK!!!! Grisebra
afterski i Jacobshorn, på toppen - Jatzhütte, i bånn
på Bolgenplaza og Bolgenchanze. Kan anbefale
banen til toppen på Parsenn, kjør hele veien ned til
Klosters og øs innpå med fondue... toget tilbake.

Takker for gode og konkrete tips!
Davos virker med ett ikke like skøyteløp-aktig lengre. Er det flere med godbiter om stedet så fyr løs.
Rapport kommer etter endt opphold.

Davos overgikk forventningene, og kan sterkt anbefales til alle pudderhunder, parksrotter og Porsche Cayenne-fascinerte.
Genuin sveitsisk alpeby med behagelig transfertid og -metode fra Zurich. Noen rikinger var det der, men ikke i nærheten av Lech og St. Moritz-nivå. Superassortert overnattingstilbud i absolutt ALLE prisklasser (Du finner ikke dyrere hotell i Norge - garantert!)
Heismulighetene er varierte, litt adskilte men effektive, og ligger i alle väderstreck som svenskene ville sagt. Uavhengig av hvilken himmelretning nedbøren bringes inn fra, finnes det lettilgjengelige lesider der ansamlingene av snø er betydelige. Før vi ankom lørdag 20. februar hadde det ikke snødd på en uke, og totalt ila uke kom det ikke mer enn 15 cm pudder i byen (null regn) Likevel endte vi opp med å kjøre lange urørte pudderturer i 30-60cm daglig. Vi hadde med oss en kvinnelig sprek UIAGM-guide ved navn Heidi i 5 av dagene, og det var nok noe av nøkkelen til suksess. Noe fellegåing ble det, og typisk endte vi hver skidag i en eller annen nabodals hyggelige landsby (8-900m.o.h.) med BILLIG øl og god mat mens vi ventet på tog, taxi eller bussen tilbake til Davos. Skogskjøringen er av verdensklasse, spesielt når man beveger seg litt vekk fra selve Davos og ned i nabodalene. Prisnivå overall = Norge.
Har frem til nå tilbragt mest tid i strøket Val Thorens og Val d"Iserè, tyskersveits vil nok få flere besøk enn franskmennene i årene fremover. God tur!

 
Annonse
Annonse
Annonse