Dagbladets filmkritikk av Scanners

Søndag var det høytidsdag for skipornofrelste: Førstegangsvisning av årets eneste norske profesjonelle skifilm The Scanners. Drivkraft, regissør og kameramann: Henrik Rostrup. Mannen fortjener utvilsomt heder og ære for sin stadige satsning på norske skifilmer. Det har stor innvirkning på vårt eget frikjørermiljø.
Imidlertid er det ikke mulig å kjøre seg bort fra at årets film er noe av en skuffelse. Rostrup kan knapt ha fått en soldag med kamera i løpet av fjorårsvinteren. Det er overskyet og mørkt i 90% av filmens lengde, samtidig bidrar ikke variasjonen akkurat til å lyse opp. Det er stort sett de samme stedene og triksene som går igjen bare med ulike utøvere. Store sekvenser med jibbing og railing dominerer og kun noen få lysglimt med storfjellskjøring slipper til. Du skal være særdeles opptatt av rekkverk og jibbing for å få full tenning av The Scanners.
Fjorårets film Unity viste at Rostrup har potensialet, forhåpentligvis treffer han bedre både på været og kameraføringen kommende vinter slik at neste høst blir litt mer potent.

Dette er IKKE Dagbladets filmkritikk. Det er noe som er skrevet i Rune Røstens weblogg hos Dagbladet.

Fuck han som skrev det innlegget. The scanners er en bra film selvom det ikke har så mye av det han idioten vil ha. De som kjøper denne filmen kjøpern fordi de vil ha en film som har jibbing og bra twintip sekvenser. Hvis man ikke liker filmen kan man jo bare la vær å kjøpe den. Værre er det ikke , så slutt å klag så sinnsykt.

 
Annonse
Annonse
Annonse