DETTE ER KKE BRA

http://www.aftenposten.no/nyheter/miljo/article1527383.ece

...folk lar seg ikke engasjere så lett, for det er ikke noe man merker konsekvensen av når man går ut døren i dag. Dessuten finnes lite medieoppmerksomhet på feltet foreløpig.

En vanskelig problemstilling er også at det føles som mitt private bidrag ikke hjelper fordi store nasjoner, som f.eks. USA ikke prioriterer miljøet. Da blir jo mitt bidrag ikke merkbart i det hele tatt.

Forslag til handlingsplan....??

Jeg har åpna kjøleskapet og fryseren, samt slått av alle ovnene i huset. Så nå sitter jeg her med lue og boblejakke og gleder meg til kulda setter inn.

Nei, seriøst. Vi må bare begynne med oss selv og være miljøbevisste. Og man kan jo være holdningsskapende overfor de man har rundt seg i det daglige liv.
Hvis alle yter litt og påvirker andres tankegang littegrann, så hjelper det jo litt også, og alle monner drar.

Får bare håpe folk tar til vettet snart. Å d gjelder absolutt like mye meg selv som andre...trist men sant!

man har jo sånne biogass biler, de ser jo ikke så værst ut heller, de ser helt vanlig ut. og får å sitere i nyeste friflyt ''utsiktene til snøfrie norske vintre i lavlandet burde være nok til å gjøre ski- og snowboardkjørere til miljøaktivister''

...for de innfødte i stillehavet som bor på øyer hvor det høyeste naturlige punktet over havet, ikke er høyere enn 10 meter. De sliter...

...hva som ryddet dinosaurene av jorda. Vi vet ihvertfall hva vår bane blir.

Biogass er ikke bare bra. For å lage biogass hugges det ned regnskog av betydelig mengde. Jeg har ikke satt meg helt inn i dette, men jeg vet at produksjonen av biogass går kraftig ut over regnskog i deler av Sør-Amerika..

Og dette fant du ut 1 år og 2 måneder etter siste innlegg?

Nei tøffen.. Fant det ut for ganske lenge siden, men jeg leste ikke innlegget før i sist uke..

Når siste innlegg er lagt ut er vel heller ikke særlig relevant i og med at diskusjonen om global oppvarming står sterkere i dag en den gjorde for 1 år og 2 månder sidenwink

...den ligger vel strengt talt i de folkevalgte politkernes hender. De anstrengelser som Ola Nordmann og vanlige europa mannen-i-gata gjør, er heller fantastisk minimale. Jeg nekter plent å tro på at jeg og min husholdning alene kan stå for noen særlig reduksjon i klimagassene som produseres per dags dato. På den annen side har jeg helt sykt stor tro på at tungindustriens tak på området kan yte mye i den riktige rettningen. Så, hva kan jeg da gjøre? Jeg kan begynne å sykle, slutte å fyre med strøm, gi faen i støtte oppunder industri som yter bra på problemet. Jeg ser kun en kortsiktig positiv ting ved disse tre punktene, jeg blir i god form av å sykle...
Statusen på biler er i dag slik at det er billigere å kjøre gamle biler (som slipper ut mer faen), jeg må fyre med strøm intill jeg får meg hus i skogen og bygger en sveitsisk vedovn som kan gå på ved (ja, jeg velger da heller å bidra i negativ rettning, med ved, enn å fyre med strøm produsert med kull) og siste punkt; det blir dyrere her også. Gamle biler, og disse industrigigantene (som simpelt hen elsker å spy ut faenskap) må få en helvettes gebyrøkning slik at alternativet blir lettere å ta i bruk, men samtidig gjelder det også å få på plass et alternativ og en erstattning til for eksempel biler (i Oslo). Og det er helt villt enkelt å kaste gebyrer og pålegg i hytt og gevær, men å danne et alternativ som er pålitelig, billig og enkelt å bruke, DET driter man i.
For å stoppe meg selv og for å komme til poenget, så er det fortsatt våre folkevalgte som sitter på muligheten til å virkelig gjøre noe med klimaproblemet. Problemet ligger da heller i om vi, som egentlig sitter på makta, klarer å presse ut ett hue det er verdt å stemme på! Gjør noe med de folkevalgte, og bidra med å begrense klimaproblemet.

Ser helt klart poenget ditt. MEN hvis alle går og tenker slik som du gjør kan i allefall ikke enkeltpersoner gjøre noe med klimaet. Derimot hvis hver enkelt person begynner å tenke på seg selv å sine vaner (uvaner), vil det helt klart bety en del. Det er så enkelt som å slukke lyset når man går ut av et rom, slå av TV'en på aparatet og ikke på fjernkontrollen, ikke la vannet renne unødig, kildesorter avfall og bruke kolektiv transport framfor å kjøre egen bil. Dette er kun noen få ting enkeltpersoner kan gjøre for å redusere utslipp, og hvis alle tenker på dette i stedefor å tenke "Det er ingenting jeg kan gjør for å bedre klimaet", så vil det HELT klart ha en positiv effekt både på klima og store ingrepener i naturen som foreksempel utbyggingen av Alta-vassdraget..

 
Annonse
Annonse
Annonse