Cobra R6/8 og on-piste egenskaper

Noen som har erfaring med Rottefella Cobra R6 eller 8 som "gå-binding"?
Går ofte lange anmarsjer/onpiste i store fjell forut for nedkjøringen. R6 har 10-15% mjukere wire enn R8, og skal derfor være mer egnet også til gåing.
Noen som har prøvd eller har synspunkter?
Spekulerer nemlig på å kompromisse med R6...

Har gått mye tur med R8, men aldri reflektert over noen eventuell forskjell i den sammenheng. Har aldri prøvd R6, men synes at R8 er knall.

..jeg kjoer R8 men har med meg R6-fjerer ogsaa, har testet R6 en del i loessnoe og paa toppturer. Etter en del testturer er faktum att jeg naa bare bruker R8, foeler ikke att R6 gir noe lettere gang etc og liker foelelsen i R8 bedre utfor. Om jeg gaar superlangt oppfor naa loesner jeg helre fjerhylsene lite infor oppturen.

Cobra 8 funker til å både gå og kjøre...
Enkelt og greit...

Er ikke R6 dameversjon av R8? eller er jeg helt "off piste" her

joda, det er nok jentelus på den!

R8 har ifølge Rottefella samme "fjærstivhet" som gamle Cobra. Personlig bruker jeg både Cobra og R8 og merker ingen forskjell, så jeg finner ingen grunn til å tvile på det Rottefella sa til meg. Bruksområdet mitt er noenlunde det samme som innlederen her - mye toppturer med til dels solide innmarsjer, dessuten en del heisbasert offpiste. Bruker for det meste Scarpa T2 og Fischer BS84 med Cobra-binding el. Rossi B3 med R8-binding. Synes det fungerer ypperlig, og har aldri savnet mykere fjær. På den annen side har jeg aldri brukt R6, kanskje den fungerer enda bedre med en såpass "spinkel" sko som Scarpa T2?

Joa, R6 er en "R8-light" bruksmessig. Fysisk er den lik R8, unntatt mjukere wire. Den er egentlig tiltenkt lettere telemark, eller damer. Men jeg tenkte at gå-egenskapene er bedre grunnet den mjukere wiren, og dermed også mer komfortabel for mjukere støvler, fx lærstøvler.
På den annen side løftes ikke hælen så høyt ved vanlig gange, så kanskje progressen i wiren ikke har noen betydning da. Jeg tror jeg må føle begge på støvelen før jeg bestemmer meg...
Takk for svar og råd, forresten.

 
Annonse
Annonse
Annonse