Chamonix vs Val Thorens

Skal til alpene i slutten av Januar og er keen på bra off piste og afterski..... Var i Val Thorens for 4 år siden og det var fett!
Drar dit gjerne igjen, men nye fjellsider hadde vært bra! Erfaringer tar imot med takk!!!

Cham har mer krevende offpiste en VT. Begge plasser har lett tilgjengelig offpiste, men i VT blir denne ikkje like raskt oppkjørt. I VT er det enklere å finne "urørte" linjer, og dei er ikkje like utsatt som ein del i Cham. Har ein tilgang på kjentfolk (evt leie guide) så vil Cham kunne by på mer en VT. Kan gi tips på en del bra linjer i VT - de fleste involverer 15 min til 1.5t tur med feller.

Det virker som du er kjent. Vet du om gode, billige overnattingsplasser i VT? Jeg og en kompis skal i utgangspunktet på roadtrip i 2 uker fra romjula, men erfaringsmessig er det lurt å booke seg inn på forhånd på denne tida om en ikke skal havne for langt utpå landet.

råbillig - neppe. VT er typisk turiststed langt "pokker til fjells" - lite med "virkelige" landsbyer i nærområdet. I nyttårshelga er det galemattias i heile alpeland - samme som her heime - men vekene etterpå er det lite folk. To første vekene i januar er det normalt ikkje problem å få ein plass å bo - majoriteten leier ut leiligheter/rom på ukesbasis. Du kan forsøke å få tak i eit av "ekstra" romma som noen hotell har (enkle rom i kjelleren for "internt" bruk). Einaste plassen eg veit om (i de 3 daler) som tilbyr fleksibel annkomst/avreise til ok pris er http://www.themountaincentre.com/ Dersom du sjekker opp rett før ankomst så bør det vare mulig å få overnatting i VT for nokre dagar i lavsessongen - romma er jo ikkje utleid likevel...

 
Annonse
Annonse
Annonse