Chamonix i august

Hallais!
Familien har fått tilbud om å besøke Chamonix en uke i august i år. Hva kan gjøres for å oppleve mest mulig av nærområdet? Er det åpent sommerskisenter der? Er det sykkel park med utleie av sykler? Flere aktiviteter som kan anbefales?

RAS

Chamonix i Aug. = Sport-, fjell-, og alpinklatring!!! YES SIR wink

Sykling: Ja, flere bra sykkelutleier/butikker der, så en får leid ok sykler, men ikke de råest sti eller Dh sykler. Ikke park der, men mye bra stisykling (og avansert). Her en link til en tur jeg hadde i fjor sommer, kan gi en hvis pekepinn: http://www.skiogsykkel.no/sykling-og-utflukter/279-bratt-sykling-i-chamonix. Har dere bil er det bare en time til Les Gets/Morzine (Portes du soleil) og sannsynligvis Europas største (og beste!) DH park, dvs mange parker på rekke og rad, også mye bra stisykling der.

Ski: Ikke i august, da er det extrem varianten i allefall.

Klatring/fjellvandring: YES, høyses for det.

God tur, Chamonix er alltid bra. Kul Avatar foresten, Judas Priest er sjef!

Chamonix er jo alpinismens vugge så der er masser at komme efter. Cykling; Klippeklatring; Gletchervandring; Masser af spændende toppe - selvsagt Mont Blanc som er en fin tur i august. Whitewater; canyoing. Og så er Chamonix en dejlig by - en god blanding af Frankrig og bjerfolk og relativ få turister som forsvinder i alt det andet. Ski er kun randonee for de særligt indviede (jeg kender ingen der anbefaler det) og er nok ikke sådan særlig super ift sikkerhed (gletchersprækker. God tur smile

Tusen takk for gode svar! Jeg gleder meg allerede! grin

 
Annonse
Annonse
Annonse