Canada i 3-4 måneder 2018

hei, jeg har egentlig alltid drømt om å bo i Canada en vintersesong, og nå har jeg endelig muligheten. Jeg lurte på om noen har erfaring fra dette her inne. Har mange spørsmål som jeg sliter med å finne svar på. Hvor mye penger burde man forvente å bruke? Hvor burde man bo med tanke på beste skikjøring? Noen forslag til hvordan man burde bo? Osv. Hadde satt stor pris på forslag!!

Kongeplan! Canada er digg, det! smile Og nå er det noen år siden jeg bodde der, så tør ikke si så mye om penger (annet enn at når jeg var der så var ikke prisnivået på basisutgifter ala husleie, strøm og matvarer så forskjellig fra Norge, mens alkohol og byturer var en del billigere). 

Når det gjelder sted så får du vel best skikjøring i det anlegget som tilfeldigvis får best snø den vinteren, altså tror jeg kanskje jeg ville tenkt litt på "type by" du vil bo i tillegg (for du skal jo faktisk bo der). Vil du bo i Whistler/Banff (fint og fancy sentrum, MASSE folk og feststemning), Kootenay (Fernie, Rossland, Nelson) som har en mer hippie/avslappa stemning eller Golden/Revelstoke som kanskje blir en slags mellomting. Jeg reiste mye i Canada ett år og tok deretter sesong i Fernie året etter - Fernie kan absolutt anbefales. Men alle de litt større byene som også har et bra anlegg kommer til å bli superbra (og så har ihvertfall Whistler, Kootenay, Revelstoke og Bannf veldig bra turmuligheter dersom du får tilgang på bil), det som kanskje kan vise seg å bli mindre bra er hvis du drar til et sted som ikke har så mange som tar sesong. Litt av greia er jo faktisk å henge med andre i samme situasjon.

Og hvordan du skal bo, vel, typisk er det jo supervanskelig å finne sted å bo i skibyer. Eneste jeg kan tenke meg er jo å dra dit, flytte inn på et hostell og snakke med folk, sjekke annonser, etc. Og da er du jo også inne på dette med at de beste (les: billigste) bostedene typisk blir tatt i september og at alt er mye dyrere når du kommer dit i januar. 

Tror dette var mye tekst uten innhold... Her er en film fra Fernie (reklamerer for gamle bostedet her): https://www.youtube.com/watch?v=ZP3QvLvvdn4 - hovedpoenget mitt er vel ihvertfall at dette er en kongeplan!

Jeg bodde ca. 3 mnd i Whistler og var storfornøyd! Mye fint pudder i de svarte løypene (for offpist, men alltid vær forsiktig med å orientere seg etter klipper her og der, de fleste har selvsagt varselskilt foran) Ellers legger de aller mest erfarne! ut på 10-14 dagers topptur for å komme fra de to alpinanleggene som gondolen strekker over. (altså oppdage en liten fjellkjede i mellom) Usikker på pengene... Men et sesongkort kostet 12 000! (hvis ikke man jobber i skianlegget; skiinstruktør, heisvakt, butikkselger/utleier for eksempel. 

Jeg bodde først hos en jeg ble kjent med på backpacking, før jeg ble kjent med en annen canader, og til slutt endte jeg opp i Emerald (jan) sammen med 11 andre sesongere. Fant bostedet på facebook på en "accomandation whistler" gruppe. Kan hende jeg var heldig, eller at folk ofte flytter på seg. 

takk for svar! Fernie var ett sted jeg hadde sett litt for meg tidligere så vurderer det sterkt. whistler har jeg alltid drømt om men utifra det at det kan være mye folk der ofte, virker kanskje Fernie som ett bedre alternativ for meg. Ser ut som sesongkortprisene i de større anleggene ligger på rundt 12 000 alle sammen... Er jo mer en månedsleien på noen av leilighetene der... Er bare å starte å spare. Hadde vært dritkult å leid sammen med noen andre som tok sesong der nede da! hadde jo fått ned bokostnadene veldig. Bare å sende PM hvis noen skal ta sesong i Canada!! vil gjerne ha en reisepartner. 

Jeg var i Revelstoke hele 2013/14-sesongen. Det funka perfekt for meg. Lite sted med 8000 innbyggere. Jeg betalte 1100 cad i måneden på motell. (Alpine Inn.) Tror heiskortet kosta omtrent 1100 det også. Utelivet var ganske bra. (Dog ikke sammenlignet med Whistler). Skikjøringa var glimrende. Beste jeg har sett i Canada. Hvis du vil bo med andre så er det lett i Revelstoke. Veldig lett. Det er flere som deg. Sjekk ut Freeride.se også. Revelstoke har en bra nettside ang. bofelleskap, salg av ski, savnede katter osv :P http://list.thestoke.ca/

 
Annonse
Annonse
Annonse