Canada - Noen med erfaringer og tips?

Hei! 

Jeg reiser alene til Canada i sommer, og skal være der i tre uker. Har enda ikke lagt noen plan for akkurat hva/hvordan jeg skal gjøre dette, og vil gjerne ha noen tips!

Er relativt uerfaren, så skal ikke legge ut på langtur alene (ikke så gira på å møte bjørn alene i skogen heller for så vidt)! Dog vil jeg selvfølgelig nyte den fine naturen på nært hold, og så mye som mulig.

Jeg har steder jeg vet jeg skal til; Calgary, Canmore, Banff og Vancouver. Tar selvfølgelig i mot tips om andre steder som burde oppleves, men har innsett at Canada er for stort til å kun ha tre uker. 

Håper det er noen der ute som kan bistå en frøken i nød!

Vi var i Canada 2011 i fire uker ( som går veldig fort ) 

vi tOk 3 dager i Vancouver, 1 uke i whistler , squamish og to uker på Vancouver Island. 

Hva har du lyst til å gjøre av aktiviteter? Vi var der mest pga av fantastisk stisykling. 

Som du sier går 3 uker veldig fort og det er lange avstander og en del reisetid. 

Vi tok utgangspunkt fra Vancouver som er en fantastisk fin by. 

Calgery er et kjedelig høl av en Oljeby. bruk minimalt med tid der. tar ca 7 timer derfra med buss til Revelstoke. fint sted med kan ha mye kø i heisen på bra dager. min favoritt var Whitewater/Nelson. litt usikker på hvordan du komemr deg dit om du ikke har bil. Vancouver er en fet, by, fly hjem derfra.

Hei. Jeg oppholdt meg i Canada i litt over ett år f.o.m sommeren 2013. Av de stedene du nevner så har jeg vært i Vancouver og Banff. Selv om jeg ikke har vært i Calgary så holder jeg med vedkommende over i tråden som fraråder Calgary. Tre uker er lite tid å oppleve Canada på. Canada er jo ganske digert. Men Vancouver er et bra utgangspunkt. Jeg har vært i maaange byer. Vancouver er en favoritt. Likte meg veldig godt der.

Vancouver Island er lett tilgjengelig. Det er litt "Canada in a nutshell". Er gode muligheter for safe hiking der. Hvis du ikke har booka flybillett enda så kan jeg tipse om at Condor Airlines fra Frankfurt til Whitehorse i Yukon (med forbehold om at ikke prisen har endret seg vesentlig i mellomtiden) er klart billigste reisealternativet. (Jeg betalte ca. 5500 kr. for billetten. Oslo-Frankfurt-Whitehorse i 2013.)Der oppe står opplevelesene i kø. Men du trenger jo litt mer tid enn tre uker da... Flybilletter fra Whitehorse til Vancouver eller Calgary koster 2-3 tusen kroner. God tur!

Edit: Sjekka flyprisene fra Frankfurt til Whitehorse nå. De er jaggu enda billigere enn de var i 2013 smile

 
Annonse
Annonse
Annonse