Briller(goggles)/linsefarge når det er "snømært" og vanskelige lysforhold

Hepp godtfolk. Tenkte jeg kunne bruke forumet her litt og spørre hva slags briller folk anser for å være best når det er grått og vanskelig å se konturer ute. Personlig merker jeg at jeg blir helt lammet og er altfor avhengig av å se terrenget en viss distanse foran meg for å tørre å dra på, mulig jeg har syn som er ekstra følsomt for forhold som dette, og jeg er på utkikk etter noe som kan hjelpe til.

Jeg vil absolutt ikke ha noe svar av typen "A-Frame rulz ass!", men begrunnede svar fra folk som har prøvd litt av hvert og gjerne funnet noe som fungerer bra. Personlig har jeg vært innom både Briko, Cebe, Oakley og Carrera i det siste, og kjører nå med A-Frame med Yellow High-Intensity glass, noe jeg synes ikke fungerer tilfredsstillende for meg på gråe dager, selv om dinne fargen skal være av de bedre alternativene fra Oakley til bruk under vanskelige lysforhold. Såvidt jeg har fått med meg har vel Adidas fått bra omtale på brillene sine, men har ikke tilgang til å prøve noen akkurat nå.

Det viktigste er vel glasset, mer enn ramma. Hvis jeg var deg ville jeg startet med å prøve det glasset til Oakley som slipper gjennom mest lys, high-intensity blue. Min erfaring er at det glasset fungerer minst dårlig når det er snømørkt.

Finner du noe bedre så vil jeg gjerne høre om det.

HI Blue = HI Yellow

Er HI Blue= HI Yellow? Det er hvertfall et visst blåskinn i glasset jeg har, og da jeg tittet på det her i butikkene i Trondheim, het det HI Yellow, og lignet på det jeg har. I såfall er det samme glasset som jeg har, og selv om det ikke er direkte dårlig, synes jeg heller ikke det fungerer særlig til å forbedre hvordan man ser uten brillene sett bort fra at man ikke får så skarpt lys på øynene. Konturer etc synes jeg at jeg ser like godt uten brillene. Og glasset var vel egentlig det jeg spurte om i utgangspunktet da smile

Har ett par gode gamle cebe powder med gule glass, usikker på hva glassene heter, men de er nå gule. Disse er ok når det er flatt lys.
Det er iallefall bedre med gule glass enn speilglassene som følger med når det er flatt lys.

Har ett par gode gamle cebe powder med gule glass, usikker på hva glassene heter, men de er nå gule. Disse er ok når det er flatt lys.
Det er iallefall bedre med gule glass enn speilglassene som følger med når det er flatt lys.

Farget glass skal bryte lyset slik at vi lettere ser lys og skygge (konturer/kontrast).
Hvordan øyet oppfatter forskjellige farger varierer nok litt fra person til person, der ligger nok noe av grunnen til diskusjoner om hvilke glass som er best!
Prøv blått (Scott), rødt (Electric), orange (Uvex), gult (Adidas, den gule linsa til Adidas må kjøpes ekstra!) for å nevne noen.
Selv trives jeg veldig godt med HI Blue glassene mine.

HI-blue glasse er de beste glasset e har prøvd, for meg i alle fall..

Jeg har veldig gode erfaringer med Oakleys Pink Iridium. Synes de fungerer veldig bra som allroundglass og jeg har gjennomgående minst like god sikt som de jeg står sammen med når lysforholdene blir vanskelige. Men min erfaring er dessverre at flatt lys er flatt uansett hvilke glass du kjører med. Jeg har opp gjennom årene prøvd omtrent alle glassene fra Oakley og har dermed noe å sammenlikne med..

 
Annonse
Annonse
Annonse