Bra spade

Noen som kan anbefale en bra spade? Den må være sterk nok til å kunne brukes i hard og isete snø (dvs. skred), men lett og liten nok til å ha i sekken under skikjøring.

Jeg har mishandlet Rottefellas spade ganske mye. Har aldri opplevd at den svikter. Koster 350 kroner på f.eks. Oslo Sportslager.

har brukt den jeg også,men jeg er ikke fornøyd med hvordan bladet er festet til skaftet. Det blir så mye kluss når det kommer snø på selve den festedelen og nederst på skaftet.
Har også hatt lifelink, den funker veldig bra, men takler ikke hard snø...

Var med på en snøhule tur med bergen turlag for noen år siden. Fikk låne en rød spade med treskaft, lurer på om det ikke var rottefella. Den klarte jeg iallefall fint og knekke i to grin
Heldigvis slapp jeg å erstatte den heh...

Det finnes bare et alternativ, LifeLink seff! Den siste modellen som har kommet ut er stiv nok til å funke bra i hard og isete snø. Kan evt. slipes skarpere, men vær forsiktig!! Dessuten er det jo bra garanti på spadene fra LifeLink smile

.. hvor de har bra utvalg av Life-link og ortovox spader i Oslo eller Trondheim?
Er det noen som har erfaring med ortovox sine spader?

LifeLink kjøper du på nettet!
Feks:
verticalplayground.no
brattlende.no
.... sikkert mange flere plasser også!

Oslo sportlager har life link, faktisk har også Sportshuset life link spader inne.

Black diamond
BCA
Ortovox
Jeg synes personlig det er greit om bladet er av metall, selv om det er livstidsgaranti på de fleste plastblad. Plastsblad er generelt lettere enn metallblad, men har en tendens til å flekse mot hardpakket snø. Treskaft er ikke å anbefale.

 
Annonse
Annonse
Annonse