Biledsekvens

...siden ingen har kommet med et saklig motargument er vel konklusjonen at det er noen som har brent både seg selv og alle bildene sine grin

Men for all del, er det noen som sitter på noen gode argumenter når det gjelder film kontra digital fotografering på snø og andre lyse flater er det bare til og slenge dem ut.

Tror nok denne diskusjonen passer bedre på foto.no eller andre forum der du kan treffe nok av geeker som mer enn gjerne diskuterer seg i hjel om digitalt kontra film, og med tekniske metaforer og detaljer deretter. Synsing blir det uansett. For ski- og snowboardmagasiner med visse kvalitetskrav er det fortsatt film som blir foretrukket, helt uavhengig av workflow, selv om det også er langt dyrere enn digitalt.

Mangeårig photo editor i Powder og Bike, David Reddick, gjennomgår over 200.000 bilder hvert eneste år, både dias og digitale. Han er også en strålende dyktig fotograf, både med dias, mellomformat og digitalt. Likevel sier han krystallklart: "Digi sucks on snow!" Subjektiv mening, helt klart, men uansett en faglig sterk mening fra en av de virkelig ledende kapasiteter innen sitt fag.
Alt til sitt bruk, sier nå jeg. I terrengparken og i omgivelser med klare kontraster er digitalt helt OK, men på fjellet faller det ofte igjennom. Selv Chris O´Connell medgir dette. Noen liker mora, andre liker dattera. Har selv eid alt fra D100, D70, D1X, D2H og langtestet D2X. Til mitt bruk blir bildene best med F5 og film. Har dessverre ikke tid til å sitte å mekke på de digitale bildene i Photoshop i timesvis for å få tilnærmet kvalitet som på film. Synd, for jeg skulle gjerne ha brukt alle de kronene jeg bruker på film og fremkalling til noe annet wink

Den som vil diskutere seg ihjel om digi versus film i dagesvis, og bryne seg på argumentasjonen fra både synsere og kapasiteter innen fotofaget, har nok mer å hente ved på f.eks. diskusjonforumet på foto.no. Uansett vil det være uenigheter om hva som er best osv. Selv kan jeg bare referere til hva de beste ski- og snowboardmagasinene foretrekker, og det er fortsatt diasfilm. Det er et sjeldent nisjefenomen at man ikke ønsker å trykke manipulerte eller etterbehandlede bilder innen denne genren.

bra sagt

 
Annonse
Annonse
Annonse