Bile til alpene...

Noen tips om hvor det er greit å dra, dersom en tenker å kjøre til alpene 2. juledag?

Det kan være store forskjeller i snøforhold innenfor korte avstander. Derfor kan du bare hive deg i bilen og kjøre nedover. Sjekk snørapporter og dra dit hvor snøen er. I alpene er avstandene så korte uansett.

argentina og chile. 2 x 12 timers busstur for aa finne sno.

Verdt en 14-15 biltur det ass....
Mest mulig bil, og minst mulig båt for da går det fortest... 14-15 timer er fra hirtshals til rett ved chamo med gjennomsnittsfart på rundt 135 km/t og litt stopp. Det burde man klare!

det tar ca 20 timer til sveits her er det masse bra steder som andermatt og engelberg. dette er bra steder med korte avstander, gjorde dette for 2 sesonger siden, det tar mere en 15 t til frankrike, etter 15 t er du halvvegs gjennom tyskland. gi gass lykke til

går d bra å kjøre med piggdekk nedover? eller funker d me sommerdekk..? hørt rykte om at piggdekk ikke er lov i tyskland++!?

piggdekk e ikkje lov i tyskland, veit ikkje heilt korleis da e i sveits og frankrike men du må nok skaffa deg piggfrie

Vet noen hva som løper på av ekstra utgifter på turen ned til tyskland. Er det noen veiavgifter e.l. som må betales (Sveits?)

Ikke bruk piggdekk... Da må du plukke de ut for hånd, ikke kult..

Har kjørt nedover til alpene 3 ganger, alle i romjulstida. Også i år (26.des) styres skimobilen sørover for 14 dagers roadtrip. Med bil er man uansett ganske fleksibel så snøen bør styre valg av destinasjon. Uansett kan det være en smule vanskelig å kapre overnattingsplass i nyttårshelga. Fra østlandet er raskeste vei å kjøre til Malmø, ta Øresundbrua over til København, kjør deretter til Rødby og så ferge over til Puttgarden i Tyskland (45min avganger hele døgnet, trenger ikke plassbillett). Og så er det bare rake veien sørover. Du kan regne omlag 22 timer fra Oslo til f.eks. St.Anton ved nonstop kjøring og hastighet på 120. Øresundbrua og Rødby/Puttgarden-ferga koster ca. nkr 400 hver. I Sveits er det motorveiavgift på nkr 200 (tror jeg) når du kjører inn i landet. I Østerrike er det også motorveiavgift, men den er det enklere å snike seg unna. I Frankrike og Italia er det bommer både her og der, a la Norge. Og nei, i Tyskland er de ikke spesielt happy for piggdekk, så sats på piggfritt.

Det er ikke avgifter i Tyskland, men du må betale Årsavgift i Sveits. Ca 40 euro tror jeg.. Og i Frankrike, Italia er det bomavgifter overalt når du kjører på de store hovedveiene.. Ganske dyrt men veldig tidsbesparene. Det er dog få om ingen bommer i fjellene, og det er vel dit du skal regner jeg med..
Til feks Chamo er det kun Avgift i Sveits....Hvis du ikke kjører til Grenoble, men samme vei som til Verbier..

Prisen for autbahn i Sveits fer 50 sf ca 500 kr og det gjelder for et aar, i frankrike saa er det avhengig av hvilke autobahn du kjoerer paa og hvor langt, men det blir raskt et par 100 kr i frankrike ogsa, det gar og kjoere paa gratisveier i frankrike, med det er man ikke saa sugen paa naar man har tilbrakt, ca 15 timer i bil. I tyskland og oesterrike saa er det gratis og kjoeren paa autobahn. Og du kan regne ca 12-14 timer til Stanton hvis du kjoerer dra Fredrikshavn.

Et lite tips er aa velge et sted som skikjoeringer er pa over 1600 moh saa er du sikret snoe, men som som det ser ut i alpene (i hverfall de oesterriske saa kommer det til aa veare bra skikjoering rund juletider).
Et tips til er evnt og booke boende paa forhaand, da mange mellomeuropere bruker og ferie jul og ikke minst nyttaar i alpene og det kan veare dyrt og vanskelig aa finne booende hvis man ikke har booket paa forhaand

Lykke til!

Glemte at det koster litt i oesterrike ogsaa, men der kan du velge mellom a kjoe en uke, 2 eller 3 maander eller for et aar. husker ikke helt hva jeg betalte, men jeg tror det var ca 7 Euro for en uke og ca 20 for 2 eller 3mnd

det kan være veldig vanskelig å finne sted å bo i romjulen, så for den perioden kan det være lurt å ha en backupløsning. (sovepose for eksempel) Mange av resturantene/kafeene/bensinstasjonene langs autobahn har internet, så det er bare å undersøke hvordan det ligger an med snø når dere nærmer dere. Kjipt å kjøre fra dalen og opp til skistedet bare for å finne ut at føret suger. Jeg gidder i alle fall ikke å reise til alpene for å kjøre ski på is og kunstsnø...

Har ved 2 anledninger kjørt til alpene via kiel fergen og en gang uten å ta ferge (utenom Rødby-Puttgarden) Selv om Kielfergen er et dyrere alternativ og som betinger lenger tid (ca 8 timer- ikke sikker)
så er det mer opplagt til skikjørringen første dagene. Og aller viktigest! På hjemturen gjennom tyskland vet du at snart er du i en god lugar (hvis alle er trøtte og du enda ikke kommet til danmark, da sliter du). Ellers er jo å leie bil et altrenativ. Jeg og noen kompiser flyr til Grenoble med Norwegian i midten av januar, leier bil i tre uker. Betaler under 2000 pr person for dette (+ 1400 t/r fly). Ganske bra pris mener nå jeg (+ bra bil).
Og fra Grenoble er det kort vei til gofjella!

-

 
Annonse
Annonse
Annonse