Beste telt er kåret; sjekk lenken

http://forbrukerportalen.no/Artikler/2006/1145356751.92

Hvorfor er det ikke fortelt på mange av de dyre gode ekstremteltene?
Jeg tenker da på at teltet ofte blir veldig lite om man er to personer med baggasje, og om matlaging skal skje inne i teltet.
Om det er 20 blå ute vil man jo ofte fyre i primusen for å få det trivelig i teltet, men en primus, to sekker (kan vel plasseres ute), soveposer og to personer inne i et "tomanns" ekstremtelt blir vel litt mye..?
Er det fordi man skal ha minst mulig areal å varme opp?

Min tankegang er at om man spar ut det man klarer av snø i forteltet og har primusen der, så er det tryggere og mer behagelig enn å stue den inn i innerteltet. Er jeg på feil jorde da?

Mindre fortelt betyr mindre meningsløst areal som gir et lettere telt, og det er vel det man higer etter i den ekstreme verden.

Hva som er behgalig og ikke er en helt annen sak. Personlig er jeg svært glad i fortelt, og de fordelene det medfører innenfor matlaging og lagring. Ulempe med å lage mat i teltet er at det dugger fryktelig, noe man ikke liker utover kvelden.

I den ekstreme verden lager man forørvig mat inne i innerteltet.

exped lager fine telt, men så har de pokker meg nesten kopiert formen og løsningene til flere av hilleberg teltene. Har aldri hatt trøbbel med mitt telt så jeg regner med at hilleberg har rett i det med duken. Jeg har ca 230 døgn i mitt telt og det i tildels utilgivelig storm med regn, i og med at jeg bruker det til padleturer langs kysten ol.
Mitt heter Unna, så er det og sagt.

"For å få en kort testtid og helt like forhold har vi lagt mest ressurser i å teste materialegenskaper i et laboratorium framfor en langvarig brukertest. Vi har testet ytterdukens vanntetthet, strekkstyrke og rivestyrke samt bunnmaterialets slitestyrke."

"Vi har testet ett eksemplar av hvert telt. I brukertesten ble navnene på teltene dekket til med tape for at ikke personlige preferanser skulle slå ut i bedømmingen."

Ja det er jo kvalitetssikring av testen, hvis du er erfaren teltbruker og ikke kjenner igjen et telt på form og løsninger så er du faen ikke erfaren teltbruker.

Og bare en liten ting til, de savner innovative løsninger, ok, de kan jo eks. se seg litt lengre om enn bare til svenskegrensen. Hvor er f.eks:

Mountain Hardware
Bibler
Moss
Sierra Designs
MSR
Marmot

Jeg tror jeg har lyst på dette teltet. Er det noen som har erfaringer/innvendinger?
Noen som vet hvordan det funker som vintertelt?

http://www.sportsnett.no/wsp/sportsnett/webon.cgi?func=design&func_id=norge

Har brukt teltet på etpar vinterturer, men jeg er ikke heilt fornøyd med den amerikanske løsninga på hvordan man slår opp teltet. Synest det blir litt dumt å slå opp innerteltet først, for så å sette på ytterduken hvis det er møkkvær. Der har Helsport ei bedre løsning.
Men, hvis du har slått opp teltet før, og er vandt til dette, så går det (nesten) like greit som på Helsport Svalbard f. eks.

Forøvrig så har jeg blitt en liten fan av Mountain HardWear sin Trango serie. Trango 2 kan du se her: http://www.mountainhardwear.com/Product.aspx?top=3&prod=1960&cat=47&viewAll=False

De har forresten samme pitch måte som North Face.

Det er måten man setter opp teltet på, riktig?

Da er vel kanskje måten innerteltet på Trango hektes på stengene bedre enn å tre stengene som på Mountain 25?

Har du brukt gear-loft i teltet, erfaringer med det?

Pitch er hvordan du setter det opp ja.
Det er like greit å å trè stengene gjennom karabinene på MHW sine telt. Sparer ikke mye tid på å bare hekte stengene innpå karabinene.

Har brukt gear loft avogtil, og jeg har ikke noe imot dette. Teltene er jo så høye innvendig, så de kommer ikke i konflikt med hodet når du reiser deg opp.

Fant teltet på nettet, og tror jeg handler derfra. Noen som har peiling på hvilke kostnader jeg kan forvente meg på frakt og fortolling?
Har aaaaldri bestillt noe fra det store utlandet før.

http://www.moosejaw.com/moosejaw/product.asp?s%5Fid=0&pf%5Fid=PAAAAAADJLFFJIAO

Beregn 25% ekstra på totalkostnaden (dvs. kjøpspris + frakt).

Forøvrig kan jeg medele at jeg synes TNF sine telt er supre. Har et Ambition 35. Dette er noe høyere enn f.eks VE25. Har ligget i teltet ca 100 netter, og har aldri opplevd bedre telt. Har også satt det opp i sterk vind på 6000 moh. Det gikk veldig greit, og teltet stod fjellstøtt!! TNF har god lufting, fin høyde, mange smarte løsninger og er sliteterkt.

 
Annonse
Annonse
Annonse