Bansko, Bulgaria

Vurderer å dra til Bansko i Bulgaria 5. - 13. mars. Drar hovedsaklig for å kjøre pudder, men har skjønt at dette ikke er et sted å frikjøre uten lokal guide. Må man langt utenfor løypene for å nå bra frikjøring?

Noen som vært der på den tiden av året, med tanke på vær og forhold? Dra, eller ikke dra? smile

kom faktisk tilbake derfra i går. Nå er det lite snø og utrolig slitt. Hadde fint vær, men ikke noe særlig pudder. Måtte gå ca halv time for å finne noe som kunne ligne på løs-snø. Mye kan forandre seg til mars og snakket med folk som sier at under normale forhold så har du veldig heisnær off-pist. Fordelen er at du da er alene om den. Kun engelskmenn og lokale som kun er i bakken. Spesielt sted som bør oppleves.

Jeg var der i januar. Var lite snø, men kom heldigvis 30-40 cm mens vi var der. Det var litt for lite for den beste heisnære kjøringen, men vi fant god pudder med en halvtimes gåtur. Anbefaler å bruke guide. Lapoint har base der med guiding, ellers finner man sikkert noen lokale helter også. Det vil nok bedre både sikkerhet og kjøringen. Ville også sett litt på værmeldingen, men innen mars burde det være nok snø.

DLW

Reiser nedover ditt 17februar, håper endelig det kommer snø snart... banskoblog melder om mye varme i d siste.
Burde man bestille guide på forhand eller tar lapoint gutta jobber på strak arm ?

Hei,

Jeg var der i 2008, og var ikke særlig heldig med forholdene. Men vi fant mye kult terreng med kjempepotensial, som var lettilgjengelig fra heisen.

Turen min endte for øvrig i denne artikkelen: http://www.friflyt.no/index.php?pagenr=12&articlenr=54773

...siden til høyre for toppheisen (høyre sett nedenfra, alstå på vei opp) var lang og fin med mye spennende terreng.


Redaktør, friflyt.no

og satser alt på det kommer mye snø til da! Og skulle ikke forholdene bli som man håper på, så blir det i nok en annerleders (og kanskje bedre) opplevelse å dra til et litt snøfattig Bansko enn til et snøfattig sted i Alpene.

DLW: Da venter jeg på tilbakemelding fra deg, med gode tips om Bansko smile

Om værvarselet stemmer ser ikke 17 feb så dumt ut, men langtidsvarsel er jo ganske usikkert http://www.yr.no/sted/Bulgaria/Blagoevgrad/Pirin~728249/langtidsvarsel.html
Vi bestilte pakke med bo og guiding av lapoint, men kan godt hende de tar det på strak arm også. Send en mail eller ring og hør.

DLW

Ja, håper indelig man treffer med forholdene, særli når det laver ned hjemme... Men man får ikke i pose å sekk..
Fin tur blir det sikkert uansettsmile

Anniken : du skal få update når jeg kommer tilbaks! smile

Dere må jo ha skutt blink DLW! Skriv gjerne hvordan det var når dere er tilbake!

 
Annonse
Annonse
Annonse