Badgastein i Østerrike

Hei. Noen som har vært der? hvordan var det? offpistmuligheter? hvor bodde du/dere? hvordan var det?

Var der for eit par år sidan....sinsykt fett der...du har 3 - 4 anlegg i samma dalen, gratiss buss mellom, to av dei er samankuntte med heis......Masse offpist ogsmile når eg var der kom det 1 m snø på eit døgn, dei øvste heisane vart sengte men fy faen så masse snø det vagringrin

er vel litt oppe i dalen der...hørt det skal være bra, er selv en tilhenger av St.Anton så har ikke prøvd ut selv..

...er konge! Kun en gondolheis (og et lite t-trekk), men du har hele fjellet å herje på. Lite folk, noe som sikkert kommer av at det ikke finnes noen hotell eller slikt der, det er kun skiheisen og en og annen langrennsløype som finnes der inne. Bussen tar vel 20 min eller så, men er absolutt verd det. Bra fallhøyde og supert terreng, som sagt kan du kjøre bortimot overalt på Kreutzkogel, som fjellet heter. Vær obs på at stedet er utsatt for vind, og kan være stengt hvis det blåser for mye. Etter en dag med mye vind blir snøen selvsagt hardpakket og ikke så bra, men det snør som regel hver natt og lerkeskogen huser alltid ferskt pudder. Anleggene rundt Bad Hofgastein, byen lenger nede i dalen, anbefales ikke til offpistkjøring. Fine løyper, men de er vel ikke av interesse... uansett ligger de lavere og snøen blir raskt sløsj. Dorfgastein var kjipt. Stubnerkogel, fjellet rett ved Badgastein er bra, det er en couloir (mer eller mindre) på baksiden av toppstasjonen som jeg aldri fikk kjørt, men som så skikkelig bra ut. Forøvrig ikke noe problem å finne usporet snø. Totalinntrykket av Badgastein var svært bra, det gjelder bare å finne ut hvor perlene ligger, som for alle andre steder...

Høres bra ut (takk for utfyllende svar!). Selv om alpereiser markedsfører stedet som familievennlig, betyr det ikke at det ikke finnes utfordringer.

Men hvor ligger så disse perlene, de aller fineste rennene og de ellers beste off pist mulighetene? Er det mulig å få en enda mer nøyaktig beskrivelse?

Er det noen vits i å leie guide/finnes dette i området?

brukt spesielt mye penger på guide i områdene rundt badgastein - men det er selvfølgelig opp til hver enkelt.

som nevnt før, sportgastein er vel kanskje det beste for skivante nordmenn. der finner du mest kjøring over tregrensen, og skogen i bunn er relativt spredt. bruk øynene, og pek skia dit det frister. fra toppen går en mer eller mindre merket off piste-tur kalt nordabfart - tar deg ned til bussholdeplassen via fjellets bakside(bussen er gratis, så vidt jeg husker). bra med en tur der om morgenen, og en om ettermiddagen på vei hjem. ikke radikalt, men rett og slett finfin kjøring i varierende terreng.

er det mye snø, er skogskjøringen i selve badgastein helt topp - men mye snø er et must! i områdene rundt toppen av stubnerkogel finnes også noen fine sider, så absolutt. her gjelder vel også regelen med øynene og skituppene i ønsket retning...

lenger ned i dalen ville jeg ikke brukt mye tid (bad hofgastein og dorfgastein), med mindre snøforholdene tilsier at er lurt - men siden disse anleggene ligger en god del lavere, er ikke oddsen for det så stor. men det er klart at det sikkert finnes ok kjøring der også, selvfølgelig.

Har vært der selv. Det at det er markedsført som familivennlig er bare bra. Det betyr at nesten ingen kjører offpiste. Var der en uke i fjor og fant hver dag masse uberørte steder både i sportgastein og badgastein. I cham og st.anton er alt oppkjørt på et par timer.

Trenger ikke guide, du ser selv hvor det er bra å stå.

er det beste stedet Bestill med frokost og middag. Maten var helt fantastisk der.

Post ligger sentralt til både til trekk og buss. 30 meter til skandinavisk afterski som er den beste jeg har opplevd i alpene.

Først, er det langt mellom disse plassene?

Vurderer "base" i St. Anton i år men er lite kjent i dette omr, er det flere anlegg i dette omr som er overkommerlige og kjøre/evt bus til?
Har tidligere år vært endel i france men er klar for og finne meg et nytt sted!
De av dere som har vært i ovennevnte omr hva tror dere?

Blir liksom det i Badgastein. Litt for få høydemeter, litt for lite bratt, litt for lite alpene liksom. Men for all del, Sportgastein duger som bare det, og kan gi herlige pudderdager. Spesielt fordi man har lett tilgjengelig pudder nesten helt for seg selv. For en skikjører som søker utfordringer og opplevelser utover det "vanlige" blir det litt likevel litt tamt.

Mange utfyllende, informative og gode responser her på denne tråden! Fint å oppleve at man selv på dette forumet kan få seriøse svar når man roper i skogen.

Etter å ha lest tråden har jeg nå et bedre inntrykk av Badgastein og vet dermed hva som venter i området. Bra, og takk alle som bidrar!

Et siste spm: hvor finner man den beste værsiden/snøstatistikk osv. for området?

www.gastein.com

www.skigastein.com

Kjørte der i vinter med nesten 1 m pudder. Det står som regel at det er stengt for kjøring der men det har noe med forsikringen til anlegget å gjøre. Når du kommer ned til veien midt imellom Badgastein og Sportgastein må du ta skibuss for nå heisen igjen, men det går tett med busser så det er ikke noe problem

Gøy å se så mange kommentarer om Bad Gastein... Jeg skal ned der selv med datteren min på 11 år.. Har heller aldri vært der før, men to en sjans og leide meg inn på en av leilighetene til Wildbad.
Skal ned i Uke 8, 19.02 - 26.02 ....Tror det blir mega gøy smile)

 
Annonse
Annonse
Annonse