Backflip på ski

Noen som kan gi meg noen tips på hvordan ta backflip på ski.. kan det på trampoline og stupebrett, men det er vel litt annerledes når man har ski på.

..gass, legg deg bakover, kropér kroppen og SE mot landingen. Også en fordel å trene et sted med mye snø i landingen, det er hardt å lande på trynet ellers..

Øv litt i bassenget, tremeter uten svikt eller fem metern.. løp fram,hopp å ta backflip! fin måte å trene på.. kommer til å slå deg litt de første gangene, men når det går går d

Mollberger stup som Kjetil anbefaler kan nok duge, men er mykje vanskelegere i basseng enn baklengs på ski. På skihopp har du ofte med deg ein del rotasjon frå hoppet. Det er berre å våge å reise seg opp og legge seg bakover, deretter kruppere. Men ikkje start i steinhard bigjump. I starten kan du f.eks lage eit hopp med mykje sprett. Då fyk du rundt nesten samma søren om du ikkje gløymer å trekke beina opp i løpet av svevet. Dette er ikkje så fordømt vanskeleg. Ein rein baklengs er fortsatt min favoritt.

Backflip er eit litt sånn grensesprengande triks. Tør du først backflip er det mykje anna rart som ligg like rundt hjørnet...

Hugs berre å ta nok fart !

bruk armene oppover i satsøyeblikket. prøv også å få hofta med deg fram før du kropperer. good luck

Hvis du starter på et stort big jump så er det lettere å sette landinga. Da lener du deg bakover på kanten, holder bena noenlunde strake og kroperer overkroppen bakover. For å stoppe rotasjon strekkes armene over hodet og overkroppen strekkes. På mindre hopp må man kropere og trekke inn beina. Det er da vanskelig å stoppe rotasjonen og lett å falle på ryggen etter landinga. Jeg har noen eksempler på begge deler på film. Ellers hoppet jeg over 15 meter da jeg tok min første, og hadde egentlig full kontroll. Det er som sagt over lettere jo lenger man hopper og jo mindre rotasjon man har. Ikke trekk deg! Det er verre å lande på nakken enn på magen!

 
Annonse
Annonse
Annonse